George Serban

Ideea sanctionarii colaborationismului isterizeaza


Dupa nevinovata postare, privind dezbaterea temei sanctionarii colaborationismului, am primit multe mesaje.
Unele, de la prieteni carora a trebuit sa le explic sau sa le reamintesc ca Franta postbelica nu a pedepsit prostituatele care au “prestat” la nazisti, frizerii care i-au tuns pe nazisti sau pe ospatarii care i-au servit pe nazisti, in carciumi.
Obiectul dreptei judecati a colaborationismului l-a constituit tradarea, incalcarea juramantului. Au existat magistrati care, desi aveau o Constitutie si un sistem legislativ al Frantei, au acceptat sa judece si sa condamne oameni dupa “regulile” camasilor portoc … – scuze! – brune. Au existat politisti, in sistemul judiciar care, in loc sa se ocupe de incalcarea legilor franceze, au excedat aplicand ordinele ocupantului, pentru culpe politice. Au existat oameni in structurile informative care, desi au jurat sa respecte Constitutia si legile tarii, au servit obiectivele politice ale ocupantului.
Despre asta este vorba si cea mai mare parte a prietenilor mei m-au inteles. De altfel, intr-o forma sau alta, aceasta idee se regaseste in discursul liderilor politici din opozitie.
Dar exista o alta agitatie. A celor care se simt vizati. Mai jos veti gasi un IP, acelasi care se repeta in peste 80 de comentari din care am ales cateva. este un individ care uneori are un discurs extrem de coerent, alteori face pe idiotul sau agramatul. Individul, indiferent de identitate, cont de mail sau continut al comentariului, “dusmanos” ori “mobilizator”, apartine unei institutii a statului si nu serveste nici Constitutia, nici legile tarii. Serveste ocupantul portocaliu …

321

5 Responses to “Ideea sanctionarii colaborationismului isterizeaza”


 1. pastel

  Dlui Cristian Preda
  (am postat si aici ca s-ar putea la dl. Preda sa nu apara pe blog)

  George Topârceanu

  Câţi ca voi!

  Sus, pe gardul dinspre vie,
  O găină cenuşie
  Şi-un cocoş împintenat
  S-au suit şi stau la sfat:
  - Ia te uită, mă rog ţie,
  Cât de sus ne-am înălţat!…

  Şi deodată, cu glas mare,
  Începură amândoi,
  Să cotcodăcească-n soare:
  - Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…
  Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…

  Dar de sus, din corcoduş,
  Pitulându-se-ntre foi,
  Mititel şi jucăuş,
  Le-a răspuns un piţigoi:
  - Câţi-ca-voi! Câţi-ca-voi!…

  Doamne, citi farisei in Romania zilelor prezente! Cu cit citesti mai mult observi raspintia in care se intilnesc aceste “minti turbate de ura si minciuna”. Toate aceste inteligente stiu doar sa apere bordeiul lor, fara sa se gindeasca la comunitatea tribala a junglei Romania mileniului 3. Mocirla in care se zbate rindasul nu-l murdareste pe slujbasul cocotat in copac, pe o ramura superioara de pe care, vrea sau nu vrea, tot este posibil sa coboare, fringindu-si gitul sub greutatea dobindita deasupra mocirlei. Obisnuiti cu saracia, cu durerile, cei mai multi nu prea mai au multe de invatat de la mai marii lor, care s-au adunat ca mustele la… rahat. Sint sfatuiti sa nu alunge mustele saturate ca altfel le va sporii durerile, si, mai ales sa aiba rabdare, pina la “Sfintul Asteapta ” sa anunte un slujbas inalt cum e “sa traiti bine!”.

  Domnule profesor incearca, da incearca sa fii cinstit, cum au fost profesorii tai mai deunazi! Nu te amesteca cu alde traiani si elene! Cu slujbasii (poate bine intentionati) si oprtunistii se poate ajunge in mocirla! Mocirla in care am ajuns cei mai multi si gratie careia mor tot mai multi “osinditi ai vietii”, cu salarii si pensii mic

 2. Foarte interesant! Atîţia indivizi pe un singur IP :)) E clar, e criză şi la ei!

 3. Lucia, nu le mai da un IP fiecaruia pentru ca s-au redus cu 25%.

 4. George, m-ai amuzat tare ! De unde stim noi, ca nu-i manevra USL, ca sa se victimizeze ? Ei ? :)) Cat despre servicii, taman tu te temi ?

 5. Alexa, draga, chiar ma bucur. Pentru distractie am postat. Nu-i manevra USL pentru ca dobitocul, care cocheteaza si cu tine pe forum, la Realitatea – dar am vazut ca nu va intelegeti – sta agatat de blog de vreo doi ani. Omu’ nu e privat, e lefegiu la stat. D-aia nu va intelegeti :) El e cu toata lumea, isi face meseri. Ia de la mine, duce la tine. Ia de la tine, duce … Si tot asa. Nu ma tem de servicii, Alexa, i-am controlat. Pe multi ii cunosc si, in ciuda aparentelor, abia asteapta sa i-o traga idolului tau fara freza :))) Nu te superi ca am glumit pe seama lui Basescu, nu? Ma bucur ca m-ai vizitat. Te-am mai vazut dar cred ca te grabeai. Alexa, nu mai speria copiii pe forumuri cu pedepsirea colaborationismului ca nu se refera nici la ei, nici la tine. S-ar putea referi la dobitocul asta care sta agatat de blogul meu, pe bani publici. Pa!

Leave a Reply