George Serban

Impotriva globalizarii! – preocupari comune

Avem preocupari comune. Doar se numeste “Comunitatea internationala” sau, dupa caz, ¨¨Comunitatea europeana¨. Aceleasi acceptari, aceleasi respingeri, aceleasi indiferente, aceleasi forme de manifestare. Intensitatea difera si, uneori, confuziile semantice.

La Copenhaga, liderii s-au intalnit, preocupati de efectele poluarii si schimbarile climei planetare. Au acceptat aceasta prioritate dar, urmare crizei, au fost indiferenti. Zece mii de oameni care, alminteri, protesteaza impotriva globalizarii, s-au adunat la Copenhaga pentru a protesta impotriva indiferentei statelor. Doamne, ce preocupari au oamenii astia?! Acceptanta si rezistivitatea sociala sunt tezele fundamentale ale existentei lor. Au neobrazarea de a dori sa traiasca … si mai bine!

Noi avem probleme specifice. Pandemia mondiala a gripei porcine a luat, la noi, forma extrem de aplicata a pandemiei portocalii. Luptam si noi impotriva globalizarii … infractionalitatii. Avem globalizarea noastra, de sus, in jos. Teza fundamentala a existentei noastre este acceptanta, un neologism care, printr-o confuzie semantica, inlocuieste cuvinte mai grele ca lasitatea sau resemnarea. Rezistivitatea sociala o masoara nivelul de cooperare al liderilor sindicali cu propria lor bunastare personala. Cand ies o suta de studenti in strada fariseii si pudibonzii mass media aprind fitilul exploziei … atitudinii civice si exigentelor intolerabile si meticuloase fata de incalcarile normelor democratice si constitutionale. Vorba aceea: pestele … spre cap se-mpute!

PS: magarii aia de la Copenhaga, n-aveau autorizatie!

No Responses to “Impotriva globalizarii! – preocupari comune”

 1. Gripa porcina ca si altele sunt opera acelorasi luptatori pentru cauza globalizarii multilateral dezvoltate. Globalizarea prostilor ca-s multi, in beneficiul vanzatorilor de suflete , ca-s putini.

 2. Virusul H1N1 omoara provocand o “furtuna a citokinelor” * Vaccinul este stimulator al letalitatii virusului, prin reactie excesiva a imunitatii * Amendamentul “Cercel”: in Romania, angajatii institutiilor de comanda ale statului nu vor fi inoculati, precum restul populatiei.accinul impotriva AH1N1 este la randul lui unul cu efecte secundare grave, care in timp ar urma sa omoare un numar cat mai mare de locuitori ai planetei. Conform acelorasi teoreticieni, pe langa acest vaccin si cel impotriva virusului HPV ar urma sa aiba acelasi efect planetar in randul partii femeiesti pe care urmeaza sa o faca infertila. Totul in scopul de a injumatatii, cel putin, populatia planetei. Motivul ar fi ca Terra nu poate sa suporte fara a dauna mediului o populatie mai mare de un miliard de persoane. Daca in trecut numarul de locuitori ai planetei se regla prin razboaie, din acest mileniu el va putea fi “reglat” prin mijoace chimice, farmaceutice, virusuri, precum si prin hrana administrata. Deja se vorbeste despre celebrul Codex Alimentarius, prin care statele care au aderat la el (195 la numar, reprezentand 85% din populatie) vor hotari prin legi ce are si ce nu are voie sa manance cetateanul.

 3. Declaratiile Dr. Blaylock, de la University of Mississippi Medical Center, asa cum au fost consemnate ele – mot a mot – in presa din Franta, dar si traducerea cat se poate de exacta:

  Nimeni nu trebuie sa accepte vaccinarea contra gripei porcine… este vorba de unul dintre cele mai periculoase vaccinuri cunoscute vreodata. Contine un adjuvant numit squalena (MF-59). Acest produs poate provoca grave boli auto-imune ca scleroza in placi, artrita reumatoida si lupusul. Este vorba de adjuvantul vaccinal care a fost asociat cu sindromul razboiului din golf ce a cauzat moartea a mai mult de 10.000 soldati si care provoaca o agravare cu 200% a maladiei Lou Ghering (scleroza laterala amiotrofica sau boala lui Charcot (ALS), boala mortala).

 4. Reactii de protest intre cadrele medicale

  Cel putin interesant in acest context este si faptul ca vaccinarea impotriva AH1N1 a starnit numerase reactii de protest si in Romania, iar vaccinarea impotriva HPV a fost un veritabil esec. Anul trecut parintii fetitelor care urmau sa fie inoculate impotriva cancerului de col uterin au refuzat procedura. Ministerul Sanatatii nu s-a lasat, iar anul acesta a incercat sa introduca obligativitatea vaccinarii. In ceea ce priveste AH1N1 pana si cadrele medicale au refuzat sa-si faca vaccinul. La Iasi, de pilda, din 384 de cadre medicale doar 16 au fost de acord cu vaccinarea. In Bucuresti procentul este mai mic. Varful de lance al isteriei porcine, ca si al cancerului de col uterin este secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, cel care a creat o psihoza in massa sa determine populatia sa se vaccineze. Cu o avere impresionanta (AIM a publicat sumele din conturile acestuia), Sreinu-Cercel este portavocea marilor concerne farmaceutice din occident ce doresc sa faca acest experiment odios si pe populatia din Romania.

  Planul “Cercel” de decimare “in sistem turma”

  Conform planului “Cercel” trebuie vaccinati imediat copiii cu varste intre 7-14 ani, precum si gravidele. In pasul al doilea, sugarii si prescolarii, impreuna cu elevii de liceu. Urmeaza studentii si batranii peste 65 de ani, apoi cei de la 25 la 40 de ani si intr-o ultima etapa cei intre 40-65 de ani.

  Acelasi Streinu-Cercel ne explica faptul ca vaccinarea trebuie sa fie obligatorie. Ba chiar a gasit si un termen: “in sistem turma”. Ca acela care nu se vaccineaza si care nu se izoleaza risca inchisoarea de la 1-7 ani pentru raspandirea cu buna stiinta a unui virus letal. In plus, s-a adresat patronilor si conducatorilor de institutii sa-si oblige angajatii la vaccin si a insinuat ca altfel trebuie amenintati cu concedierea in massa.


 5. gala

  Sunt pe picior de plecare,este primul Craciun pe care-l voi face acasa dupa mult timp,dar am o strangere de inima…In afara de bucuria de a petrece sarbatorile cu fetele mele,mi se pare ca ma intorc in timp cu multi,multi ani…Nu pot intelege cum o mana de oameni ( ma refer la cei cu putere de decizie din PDL) au reusit sa “confiste” jumatate din tara,magia sarbatorilor, invrajbindu-ne pe unii impotriva celorlalti?!? :(
  Sa spun :”pacat de noi”, sau “ne meritam soarta”?… :(

 6. @gala, nu stiu sa-ti raspund la intrebare dar iti fac cadou un filmulet pe care l-am gasit pe blogul Corinei Cretu. Nu e nou, poate il stii dar e mai actual ca atunci cand a fost facut. Pai inseamna ca nu ne mai “vedem”, … ca sa zic asa, pana dupa sarbatori? Cat vei sta? Ce straniu … pentru mine “acasa” esti acolo, nu aici.

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8XuFKHpU2jg&hl=en_US&fs=1&]

 7. @Marius, nu m-ar mira sa auzim ca-s scutiti de vaccin cei … portocalii :)


 8. gala

  De ce nu ne-am “vedea”? Ne-au “confiscat” si internetul?!? Bineinteles ca vom continua sa vorbim in “Romania virtuala”! :)
  Stau doar 3 saptamani,pana pe 3 ianuarie…
  Mi-e rusine sa recunosc, dar in ultimul timp,ma simt (mai) acasa aici… :(

 9. @gala, ma interesa daca vei fi disponibila pentru un eveniment monden. La 26 decembrie, blogul meu implineste 1 (un) an. Considera-te pe lista de invitati :)


 10. gala

  Nu voi lipsi ,te asigur! Chiar daca nu mi-ai fi spus,as fi venit neinvitata,la auzul clinchetului de pahare… :P Si cum intalnirea are loc in “Romania noastra” (virtuala),banuiesc ca nu exista o anumita ora, la care sa se faca prezenta… :)

 11. Casa Alba a motivat nevaccinarea fetelor lui Obama pe motiv de…bullshit – “sunt destul de mari sa se apere si singure de gripe”.

  October 8, 2009
  First Daughters Not Vaccinated Against H1N1

  President Obama’s school age daughters have not been vaccinated against the H1N1 flu virus. White House Press Secretary Robert Gibbs says the vaccine is not available to them based on their risk.

  The Centers for Disease Control recommend that children ages 6 months through 18 years of age receive a vaccination against the H1N1 flu virus. At this time only children with chronic medical conditions are receiving the vaccination because their immune system is not strong enough to fight off the strain. The CDC also says a regular seasonal flu shot does not protect against the virus.


 12. Toni

  Peştele de la cap se-mpute, dar se curăţă de la coadă. Corect. Aşa zice poporul român. O fi ştiind el ceva… Problema e ce facem după aia. După ce se curăţă. Cine are grijă de prostituate?!
  Cine le vaccinează? De gripă aviară, de SARS, de boala vacii nebune, de gripa porcină? Sau de alea care sunt pe ţeavă: gripa felină şi gripa canină! Eu aş fi curios să ştiu câte decese a provocat la noi, în toamna asta, gripa comună. Sau tuberculoza. Sau SIDA. De cancer nici nu vreau să aud. Are cineva statistica asta?
  Cât priveşte globalizarea, cred că “Guess Who” o ilustrează pritty well. Pe vremea mea locuiau în USA şi cântau, între altele, “American Woman”. Say “A”… Say “M”… Say “E” Say “R”… Remember, guys!?
  Americam woman, stay away from me! Cu vaccinurile tale cu tot!

 13. @Toni, dar nu crezi ca la noi e mai simplu? E doar o pandemie portocalie. Eu stiu cum putem scapa intr-un an, hai un an jumatate. dar trebuie sa vrea si fraierii care se inghesuie la putere.

 14. Pandemia asta portocalie e doar subversiva, dar nu contagioasa, la mine nu prinde:D

 15. @Teonegura, din cate am apucat sa te cunosc, nici nu-mi faceam probleme :)

Leave a Reply