George Serban

IN SFARSIT, CONSTITUTIA A AJUNS UNDE TREBUIA. LA BUDA!

Intr-o discretie deplina, umbrita de scenete si operete cotroceniste, de lipsa de interes a unei mass-media, transformate din … ¨cainele de paza al democratiei¨ in trompeta stupida si prostita a lui Basescu, astazi, in sfarsit, drumul lung al modernizarii Romaniei, al modificarii Constitutiei, … s-a frant brusc. A ajuns la Buda!

Pe langa saracirea oamenilor, cresterea continua a somajului, degradarea starii de sanatate a populatiei din cauza unui guvern inept, incompetent, exista o singura problema, la fel de grava. Incapacitatea Statului si a Constitutiei de a preveni situatii grave care pun in pericol siguranta nationala, cum ar fi acapararea puterii de o persoana cu deficit psihic, posibil scelerat disimulat, sau chiar de o intreaga camarila pusa pe capatuiala.
Ma asteptam ca dupa 6 decembrie 2009, dupa mascarada isterico-populista a referendului, tema principala a partidelor de opozitie, PNL, PSD, PC sa fie modernizarea reala a Romaniei. Ma asteptam ca, impreuna, partidele din Opozitie sa identifice obiective comune ale unui astfel de program, sa-l ofere dezbaterii publice prin intermediul unei mass-media, plictisite in lipsa altor subiecte, altele decat cele pe care i le ¨pagineaza¨ Basescu.
Nu s-a intamplat asa. Ca urmare, astazi, masina de fabricat mascarade, care ascund tinte premeditate, s-a pus in miscare. S-a constituit Comisia comuna a Senatului si Camerei deputatilor pentru modificarea Constitutiei. Comisia va fi condusa unul dintre preshurile lui Basescu, pe nume Daniel Buda. Cum spuneam, modernizarea Romaniei a ajuns la Buda.

Am folosit imagini luate direct de la Parlament, pentru ca din mass-media riscam sa aflam … altceva. Nu din rea-credinta. Din superficialitate si neprofesionalism. Iata o mostra.

Erata Antena 3

De fapt, realitatea este alta. Vicepresedinte al comisiei nu va fi domnul senator Teodor Melescanu. Va fi domnul deputat Calin Popescu Tariceanu :) Si ce daca?!

A existat o singura interventie la obiect, de substanta, a unui om care, spre surprinderea multora – atati cati erau in sala! – a venit pregatit.

Leave a Reply