George Serban

INAINTE CU 20 DE ANI, NU DUPA …

Unde mi s-a blocat, mie, mecanismul intelectual, de nu mai inteleg nimic din politica “alternanta”?
Astazi, liderii USL au anuntat hotararea de a declansa procedurile constitutionale pentru suspendarea si demiterea lui Traian Basescu. O actiune riscanta, calculata, pas cu pas, o actiune de tipul “punct ochit, punct lovit”, mult mai curajoasa decat un fleac de demisie colectiva din parlament care sa fii fortat niste amarate de alegeri anticipate, cu o amarata posibila sustinere populara si care ar fi dus la o amarata de noua majoritate parlamentara …
Dar ce rost are sa vorbim despre o asemenea aiureala, cand o hotarare, eroica si plina de risc, a fost deja luata?!
Ma preocupa, insa, altceva. Care sunt zonele marginale, in aceasta batalie decisiva?
Maine, evident, vom scapa si de functia de presedinte al Senatului, un adevarat balast pentru o coalitie politica, pe cale sa provoace demiterea unui presedinte. Nu va fi greu, totul pare calculat, la milimetru. Astrele sârbesti ne-au spus ca trebuie sa scapam de blestemata de functie si asa va fi.
Intrebarile care mi-au ramas infipte in minte si imi ingreuneaza deslusirea viitorului sunt pe cat de simple, pe atat de neverosimile.
Domnul Victor Ponta mi-a dat peste cap resorturile judecatii limpezi. La 22 octombrie, adica o luna in urma, la o importanta intrunire, domnia sa ne spunea, plin de optimism:
Un prieten de-al meu glumea pe seama noastră, a celor, trei, Crin, Sorin și cu mine, spunea că parcă suntem cei trei mușchetari care ne batem cu Cardinalul și cu Milady. N-am întrebat cine este Cardinalul, cine este Milady, evident că mă gândeam cine ar putea fi D’Artagnan?”
Voi ce ati fi gandit, in urma acestei provocari? Cine este Richelieu, cine este Milady, cine este D ‘ Artagnan? Evident, intrebari care te fac sa scrutezi orizontul cu mintea, cu forta logicii.
Lucrurile au fost oarecum simplificate, cu vreo zece zile in urma, cand, dandu-si seama ca problema este incompatibila cu mintile unor pamanteni, domnul Ponta ne-a devoalat una dintre necunoscute, declarand:
Cred că există aşa, cel puţin la domnul Iliescu, o atitudine de tip Richelieu, să ţină balanţa de puteri, să nu câştige nimeni prea multă putere.”
Ahaaaa! Prin urmare avem una bucata Richelieu in persoana domnului Ion Ilescu …
Ei, da, incepea sa se faca lumina … Si, totusi, pe masura ce se facea lumina se adancea intunericul …
Pai, Richelieu, adica domnul Iliescu era dusmanul domnului De Treville, seful muschetarilor. Se stie ca dusmanul domnului Iliescu, adica Richelieu, este Traian Basescu. Sa insemne asta ca Traian Basescu ar fi domnul De Treville, adica seful muschetarilor? Altfel spus, sa insemne asta ca Traian Basescu ar fi seful domnului Victor Ponta? Va dati seama la ce munca a fost supusa o minte scrutatoare ca a mea?
In ce o priveste pe Milady, lucrurile sunt si mai complicate. Cine de pe planeta Pamant nu stie ca Milady avea pe umar, cu fierul incins, facut semnul simbolizand floarea de Crin, semn ca a fost insemnata de fortele binelui? Ei, bine, e ca dracu! Milady a noastra nu corespunde. E insemnata ca hoata, dar nu cu floarea de Crin ci cu floarea de Cocoș. Mai intelegeti ceva?
Ne trebuie un reper al certitudinii. Macar, unul. Propun ca D ‘ Artagnan sa fie domnul Daniel Constantin, uitat de toti in povestea asta. Cred ca domnul Ilie Sarbu va aparea dupa 20 de ani …

5 Responses to “INAINTE CU 20 DE ANI, NU DUPA …”

  1. N-am inteles cine sa fi fost Sorin, din presupusa declaratie a lui Ponta. Ca doar n-o fi … Vintu?

  2. @Augustin, s-a referit la Oprescu :)

  3. Pe Oprescu nu l-am perceput chiar asa de angajat in aceasta batalie. Si fiind lupta USL-ului, ma asteptam sa pomeneasca de Daniel (Constantin), nu de doctorul … primar!

  4. Cititi despre trocul dintre Geoana si Basescu, dezvaluit pe Valcea 1 TV de deputatul PSD de Dragasani, Vasile Bleotu si reevaluati cainelile dupa “prostanacul” Geoana.

  5. Foarte simpatică demonstrație a faptului că dl. Ponta se încurcă în personaje literare, de la D’Artagnan la Che și îndărăt. Poate de asta nu mai pricep nici eu nimic din proiectul politic al dlui Ponta.

Leave a Reply