George Serban

Incerc, in continuare, sa-l ajut pe Silviu Prigoana sa nu devina infractor!(ultimul episod)


PARTEA SUBIECTIVA A LUCRURILOR
Eu, de buna credinta, simpatizandu-l pe dl. Silviu si urmarind, cu emotie, zbuciumata sa viata pe toate ecranele televizoarelor, am incercat sa-l ajut inca din luna ianuarie, cand inca se mai afla in interiorul termenului in care putea sa-si rezolve problemele pe cale normala, procedurala. Dumnealui nu citeste blogurile care trebuie desi este un mare bloger, la randul sau.
Dedic o melodie si precizez, mai jos, care vor fi actiunile mele mai departe.


PARTEA OBIECTIVA A LUCRURILOR
Prin urmare, astept, in mod special, reactia parlamentarilor si desigur, in primul rand, a liberalilor. I-am anuntat pe blog si prin poata electronica pe dl. Bogdan Olteanu si pe domnisoara Alina Gorghiu. Astept reactia Comisiei juridice, de disciplina si imunitati al carei Birou a fost sesizat de mine prin posta electronica. De asemenea, astept reactia presedintei si vicepresedintilor Camerei Deputatilor pe care, de asemenea, i-am sesizat prin posta electronica. Am si dovada faptului ca posta electronica functioneaza corect pentru ca unul dintre vicepresedinti, pe care nu vreau sa-l implic direct in aceasta chestiune, mi-a si raspuns. De, altfel, incepand de astazi, eu consider ca toti “factorii” responsabili s-au “autosesizat” din presa.
Voi astepta, de asemenea, timp de 30 de zile, – termen pe care mi l-am propus singur – un raspuns din partea Parchetului General. Daca nu voi primi un raspuns la un denunt penal care, in opinia mea, se poate rezolva in cel mult 10 zile, ma voi adresa Sectiei Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
In final, toate concluziile mele cu privire la politizarea Justitiei, eventual ineficienta acesteia sau actiunile sale … selective, precum si concluziile mele cu privire la involutia democratiei in Romania, politizarea, lipsa totala a controlului civil asupra serviciilor “secrete” si folosirea acestora in mod abuziv, vor face obiectul unei scrisori deschise pe care o voi semna – nu numai eu – si o voi adresa, atat direct cat si prin intermediul mass media romane s straine domnului José Manuel Barroso – Presedintele Comisiei Europene.  Dar nu mai tarziu de 15 martie 2009.
Raportul de tara pe Justitie al CE pentru Romaniei trebuie sa fie cat mai complet.

No Responses to “Incerc, in continuare, sa-l ajut pe Silviu Prigoana sa nu devina infractor!(ultimul episod)”

 1. @G. Adică, tu eşti amorezat de Prigoană? :shock:


 2. dan

  De citit ziarul Cotidianul de marti. Este prima si din pacate singura reactie din presa scrisa. La teveuri greu dev crezut ca o sa apara ceva. Acolo le face rating. Dupa vadimizare si becalizare asistam la fenomenul prigonizarii. Nu inteleg de ce ziarele nu au preluat, pentru ca informatii au aparut si pe alte bloguri, de exemplu cel al ziaristei Roxana Iordache de la Romania Libera. Nici in ziarul ei nu am vazut nimic. Nu mai inteleg nimic

 3. @R
  Cum spune, offff, melodia: un mese fa:roll:

 4. @Dan
  A aparut pe aproape toate formatele on-line. Este adevarat ca se coalizeaza in interese meschine asa cum sunt si ei. Roxana Iordacche nu mai lucreaza la Romania Libera tocmai pentru ca ziarul nu mai este ceea ce a fost. Eu merg pana voi epuiza toate mijloacele legale

 5. @G. Tradu-mi cântecul! Referitor la “România liberă”, pe vremea în care, cum ai spus, ţie îţi venea să mă sfâşii – ceea ce e mişto – era ziar adevărat. Încă. Adică, pentru cititori, nu mă refer la redacţie, aia-i altă poveste. Eu am avut un regim privilegiat, mereu am făcut ce-am vrut. De plecat, am plecat tot pt că am vrut. Am vrut să fac consultanţă. Şi asta-i altă istorie. Face cât o carte. Deci, n-am plecat pt că ziarul nu mai e ce-a fost – n-am aşteptat să se ajungă la asta -, ci din motive personale. D-l Băcanu a fost foarte trist când am plecat. Dacă nu plecam atunci fiindcă am vrut altceva, aş fi plecat în mod clar după-aia, când ziarul a ajuns în halul în care a ajuns.

  În ce te priveşte, faci foarte bine ceea ce faci, epuizează-i! :)

 6. @Roxana
  Scuze, cantecul i-l traduc, intai, lui Silviu, la ureche. Despre RL, scuze, n-am stiut, retrag tot mai putin chestia cu sfasiatul care ramane, desigur, in retro. Acu’ Base ne-a adunat in gasca. Deci asta :lol: e “ha” si “hahahaha” cum e?

 7. @Deci confirmi cu Prigoană, nu mă bag. :mrgreen: Mă bucur că nu retragi chestia-aia. OK, hai să-ţi zic şi eu o chestie, mă enerva la culme că un tip mişto ca tine poate să fie în tabăra … aia (iniţial scrisesem urât) :) La întrebarea finală răspunde tu! :)

  P.S. Nu cred că Băse ne-a adunat, n-aş da nici doi bani pe adunătura lui. :mrgreen:

 8. Prietene povestea asta cu Prigoana ar putea concura usor pentru un loc de frunte intr-un clasament al celor mai comice explicatii ,in cazul in care omul nu sufera de forme grave de personalitate dubla .Oricum toata tarasenia imi aminteste de povestea unor amici care-mi relatau o intamplare absolut aiuritoare petrecuta pe partea ucrainiana a granitei de nord a tarii noastre candva in toamna anului 1991.
  Astfel gasindu-se cei doi baieti cu masina in mai sus pomenitul spatiu au fost opriti de un tablagiu care le cere pasapoartele.Parand sa nu cunoasca alta limba decat rusa acesta incepe sa vocifereze dand in acelasi timp si din maini intr-o maniera incarcata de mult simbolism. Prinzandu-se despre ce este vorba cei doi incearca, timid, sa rezolve situatia cu o sticla de whiskey si un cartus de kent dar, ce sa vezi, in loc sa se calmeze malacul in uniforma incepe sa se agite ca lovit de streche dand de inteles, de data aceasta, intr-un dialect ruso-franco-german ca el nu primeste mita si ca, mai mult decat atat, s-ar putea s-ai duca pe cei doi in arest. Dupa ce se mai calmeaza ucrainianul ii indruma totusi pe amicii mei sa discute cu reprezentantul autoritatii superioare la unul din ghiseele aflat in buncarul alaturat dupa care dispare ca prin farmec cu tot pasapoarte.
  Fara a sta prea mult pe ganduri cei doi se indreapta catre locul indicat unde, stupoare, la ghiseu ii astepta acelasi personaj altfel imbracat dar tinand pasapoartele lor in mana si care ii intreba politicos intr-o franceza corecta insa cu puternic accent cu ce ii poate ajuta. Nu mai continui povestea, care mai are ceva elemente savuroase, pentru ca doar partea asta are legatura cu personajul nostru.
  Ma gandesc, totusi, ca daca ne raportam la exemplul cu ucrainianul, situatia devine brusc foarte clara. Prigoana executantul in uniforma de granicer te trimite, dand totodata vina pe acesta, la Prigoana de la ghiseu care detine cheia intregii afaceri. E foarte simplu si asa cum am aflat deja s-a mai intamplat si in alte tari europene. Ce-i de neinteles ?

Leave a Reply