George Serban

Incerc sa-l ajut pe Silviu Prigoana sa nu devina infractor!(partea I a)


Ceva strident imi atrage atentia. Intrerup lucrul si privesc ecranul televizorului. Este Silviu Prigoana, vorbeste repede, fara virgula, ridica vocea si nu inteleg foarte bine ce spune. Convins ca o injura iarasi pe sotia lui – asa l-am retinut din cateva flash-uri televizate – incerc sa-mi reiau lucrul. Dar o aud pe moderatoarea televiziunii ca i se adreseaza cu titlul “domnule deputat”. Incerc sa fiu atent si sa inteleg ce spune. Sunt consternat dar nu pentru ca un om ca Silviu Prigoana a ajuns deputata PD. Am vazut si lucruri mult mai grave iar prin transformarea PD ului din ultimii ani chiar nu ma mira ca Prigoana ii reprezinta in parlament. Ceea ce ma contrariaza este ca debiteaza aiureli cu o cadenta de mitraliera dovedind ca habar nu are despre Constitutia Romaniei, Regulamentul Camerei Deputatilor sau Statutul Parlamentarului.
Eu cred ca dl. Prigoana a facut o mare greseala candidand pentru Parlamentul Romaniei. Bucurestiul a ramas nesalubrizat si chestia asta se extinde si in Legislativ. Ca sa ma lamuresc incerc o investigatie proprie.

Deschid pagina oficiala a Camerei Deputatilor si dau peste el, omul nostru, ferches si frumusel cum il cunoastem:
prigoana-deputat1

Intr-adevar, prigoana este deputata si, exact ca si Traian Basescu, la alt nivel reprezinta poporul roman.
Il aud spunand, de asemenea ca Traian Basescu, ca el, Prigoana, va aduce la televizor poza “la toti” deputatii care nu vor vota propunerea lui. In primul rand faptul ca foloseste acest “la toti” in loc de “tuturor”, exact ca si Basescu, ma face sa ma gandesc daca nu cumva s-a introdus chestia asta in statutul PD! Habar n-am!
In al doilea, rand ma concentrez asupra propunerii pe care vrea sa o faca el deputatilor. Este vorba de a se reduce indemnizatia parlamentarilor cu 25% motivand el, Prigoana, ca cine nu-si poate permite sa traiasca dintr-o indemnizatie cu 25% mai mica nu are ce sa caute in parlament. Daca ar arata altfel, m-as gandi ca Fat-Frumos Justitiarul a coborat pe Pamant. Imi aduc aminte de o declaratie facuta de el in campania electorala si fug pe net. Oooo, netul asta!!!
prigoana-nu-face-afaceri

Leave a Reply