George Serban

Incercand sa “decelez” … deficitul de democratie

Incerc sa “decelez” deficitul de democratie in cele doua decizii ale PSD si PD, decizii concomitente si asemanatoare, privind excluderea din cele doua partide a lui Mircea Geoana si a lui Daniel Oajdea.

Mircea Geoana, fost pesedinte al PSD:
- a reusit sa coboare partidul in preferintele oamenilor, l-a indepartat de proprii membri;
- a impins partidul in aventura unei guvernari, sub comanda lui Basescu, ceea ce i-a diminuat mult, foarte mult, sansele castigarii cursei prezidentiale;
- prin pierderea alegerilor prezidentiale, a bagat Romania intr-o noua era “Basescu”, devastatoare;
- a scos PSD de la guvernare, in 2009, in cel mai nepotrivit moment, lasand PD sa fraudeze, necontrolat, alegerile.
Pentru toate aceste erori grave, unele savarsite in interes personal, nu primeste nici o sanctiune desi erorile dlui. Geoana au afectat grav PSD si Romania.
In schimb, acum, la fel de stupid si prosteste, cu riscul pierderii conducerii Senatului, intr-un moment la fel de nepotrivit ca acela al iesirii PSD de la guvernare, in 2009, fostii complici, de atunci, ai dlui. Geoana, in savarsirea gafelor si greselilor pe care tocmai le-am enumerat, il exclud, abia astazi, din PSD, pentru cu totul alte “pretexte”, absolut halucinante, printr-o metoda tipic bolsevica. Eufemistic, le-as numi “motive hormonale” ale unor persoane cu exces de testosteron si deficit de materie cenusie. Incearca sa tempereze lucrurile cel mai legitim si indreptatit adversar al lui Mircea Geoana, adica Ion Iliescu. La fel ca in decembrie 2008, nu-l aude nimeni.

Daniel Oajdea: a votat motiunea de cenzura urmare careia, in 2009, a cazut guvernul Boc. Apoi, si-a nuantat discursul, aparandu-l cu patos pe Basescu, dar criticand, pe ici, pe colo, unele masuri ale guvernului Boc. Este exclus de un organism necompetent, in baza unor “norme ale eticii si echitatii socialiste” elaborate, intr-o noapte, cu incarcatura erotica, de o doamna cu exces de foliculina dar cu un deficit de moralitate, de tipul celei definite stangaci in asa zisul “Cod al moralitatii portocalii”
Care-i diferenta?

2 Responses to “Incercand sa “decelez” … deficitul de democratie”


  1. Arogantu'

    Doi trandafiri ! :D

  2. Poate se hotarasc sa isi faca un partid astia doi :)

Leave a Reply