George Serban

La sinistra e … sinistra! (introducere)

Sunteti prea destepti sa va imaginati ca titlul aestei postari ar putea insemna ca la … o sinistra, oricare ar fi ea, s-ar afla o … alta sinistra, oeicare ar fi si aceasta din urma.
Nici vorba! Mi-am imaginat o butada care ar putea fi titlul unui reportaj, despre “stanga” romaneasca, pe care l-ar putea face un amic, corespondent in Romania al unui cotidian din Roma.
La sinistra e … sinistra!
M-a preocupat etimologia ciudata a acestui cuvant italienesc (sinistra) care poate crea mari confuzii. N-am gasit oameii potriviti sa-mi explice …
Traducerea in romana a butadei ar fi: … Stanga este … sinistrã (devastata).
Nu pot fi acuzat de reacredinta in raport cu “stanga”. Mai multi prieteni mi-au spus ca masina mea englezeasca, de dreapta, trage usor spre stanga. N-am negat. Am ideiile mele despre o necesara colaborare intre liberalism (cel adevarat, nu manelist de tip PD) si social-democratie, in perioada gestionarii crizei economice si, chiar, dupa.
Cu alte cuvinte, fara reacredinta, subscriu … “La sinistra e … sinistra!”.
Un partid de stanga, al carui candidat la presedintie nu poate aduna voturile intregului partid, este mai rau decat un partid care nu este votat de toti membri cotizanti.
M-a incitat un mesaj postat de Codrin Scutaru, un bloger serios si simpatic.
Aceasta fiind introducerea … muzicala, voi reveni.

No Responses to “La sinistra e … sinistra! (introducere)”

 1. impartasesc opinia despre candidat…
  dealtfel am si scris despre asta, cu ceva timp in urma;
  acum, ca orice roman normal, manipulat subliminal :) ma ocup si eu de comisia aia si de continutul programatic al proclamatiei :)

 2. si, apropo : nu suntem o tara ambidextra ? :)

 3. @cristian … ambidentra :)

 4. E la situazione e sinistra… sau, în traducere, albastră :)

 5. Non importa la caroseria , soltanto il motore.La situazione e scopatta in dietro;-)


 6. codeus41

  Bon Giorno signiore Şerban. nu-mi cere mai mult. asta ca macar cu atat sa fiu in consens cu restul comentariilor care vad ca abunda in limba…italiana

 7. @Cody,
  buna! Apreciez efortul! Basta! Nu te chinui. Avem o limba suficient de bogata dar sufocata de neologisme si neotampisme. Tocmai am aflat la radio ca “news-urile” zilei vor urma in trei minute :)


 8. codeus41

  hihi, nu mai avem stiri?!! avem news, hot ar zice mucalitul din mine. ministrese care-s bune de pus in vitrinele alea prin Olanda, succes garantat

 9. @Cody,
  gresesti! Am fost in Olanda si nu pot fi ipocrit sa zic ca nu m-a manat curiozitatea pe strada aceea din Amsterdam, unde fetele stau in vitrina. Daca vreuna dintre persoanele la care te referi, ajunge in vitrenele din Amsterdam, in secunda urmatoare incep sa zboare pietre sau pantofi in vitrina cu pricina. Intr-un port, dintr-o tara mai indepartata … poate … cine stie?

 10. Datorita * succesurilor *, Caras-Severinul a ajuns la… mila publica, ce sa fac, ma pornii dupa voturi, ca-mi pasa de Banat, pica-i-ar *fruncea *sau, mai bine zis, paduchii din… frunte !
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/09/24/caras-severinul-incotro/
  Apai io-n italiana stiu sa strig aratand tartorii… *nostri*, pe cei de s-au ales, numai : mafia, famiglia, destra = PD-L, punct.
  numai bine,
  Sibilla


 11. codeus41

  deci sa inteleg ca nu are faţă nici pentru c..vă de calitate. poate ii face rost ala de ceva contract prin porturile prin care s-a plimbat pe vremuri. haha

 12. Avem si ministri si chiar un presedinte buni de pus in vitrinele alea cu borcane de la Antipa.
  Da’ presedintele trebuie sa fie pus pe un raft mai jos, sa ajunga omul de serviciu sa completeze spirtul o data pe zi.
  Pogea cred ca merge in acelasi borcan cu un sarpe ceva, sa mai facem economii la cheltuieli de capital.

 13. @alex.dumitrascu
  cata imaginatie! :) eu l-as lasa fara spirt :)


 14. codeus41

  ‘neata George. mai am doua zile pana…. hihi

 15. @Cody, buna! Cred ca-mi scapa ceva … ce faci tu peste doua zile?


 16. codeus41

  ‘neaţa George. distractie maxima sa ai, sa ne spui ce a fost pe la lansare.

 17. @Cody,
  buna Cody! Am plecat devreme dar am ajuns si la lansarea albumului. A fost frumos iar cartea este foarte interesanta. Imi face placere cu atat mai mult cu cat am fost in China si multe lucruri imi sunt cunoscute.

Leave a Reply