George Serban

Legea casatoriei – subiect de Duminica

PRECIZARE: urmare interesului deosebit pentru modificarile Legii casatoriei si a numeroaselor mesaje confuze pe care le primesc chiar si prin s.m.s., se impune o precizare.
Filozofia modificarilor Legii casatoriei este de a stabili un cadru modern al legaturii dintre doamne si domnisoare, pe de o parte si domni si domnisori, pe de alta parte. Prin urmare, nu este vorba de un cadru institutional al relatiilor dintre doamne si domnisoare s MINE.
Multumesc pentru intelegere :) Oricum, sunt adeptul sistemului pe cartela reincarcabila.

Azi, nu deschid televizorul. Am apucat sa aflu la timp ca va fi o zi media tembela, la fel ca multe altele. In plus, vom asista la maximizarea ridicolului cotidian al canalelor de stiri care se intrec in a ne informa exact asupra acelor lucruri care ne intereseaza cel mai putin. Remanierea guvernamentala penibila si inutila sau ce a mai facut curvetul guvernamental, fara nici o legatur cu interesele natiei.
Niste copii, avand cate un microfon in mana, vor sta la portile Snagovului incercand cu figuri desfigurate de foame si oboseala sa ascunda lipsa de profesionalism si creativitate a celor care le dirijeaza actiunile.
Asa ca, fiind Duminica, va propun dezbaterii un subiect mult mai important care ne preocupa, din ce in ce mai mult, pe mine si un grup de prieteni.
Dar sa nu mai pierdem timpul cu subiecte derizorii.

Bookfest 2010. Un eveniment excelent, umbrit de efectele crizei si, in mica masura, de canicula. 35-37 de grade. Am fost doua zile. Vineri si Sambata. Desi lume mai putina decat anul trecut, un lucru imbucurator. Multi, foarte multi tineri.
Editura favorita, bineinteles, Tritonic. Carti bune, carti interesante si preturi mai mult decat accesibile. Oana Stoica Mujea, Bogdan Hrib impreuna cu Teodora Georgescu (devenita recent Hrib, pe care o cunosc din timpul razboiului), Lucia Verona si eu, cunoscut de unii ca fiind George Serban iar de altii cu … scrasnet de dinti. Grupului i s-a alaturat inca din prima zi Mona Ardeleanu si, mai tarziu, Alexandru Arion.
La Bookfest, fenomenul cultural se consuma atat in interior, in racoarea climatizarii si mirosul de carte, cat si in exterior, pe terasa, in transpiratie, suc rece si bere dar si portii neintrerupte de ras.
Atmosfera extrem de placuta care, insa, nu m-a indepartat de preocuparile politice si grijile unei tari lasate de izbeliste.
Treceau multi tineri, in grup sau perechi. Priveam indelung dupa ei si ma gandeam la viitorul lor sentimental, erotic si viata de cuplu. Ce stiau ei despre toate astea? Aproape nimic. Se afla in perioada vietii in care deciziile lor sunt influentate de Zeul Hormon. Au doua optiuni de tip binar – 0:1. Adica casatoria sau nu. Intre aceste doua optiuni nimic concret si flexibil. Cati dintre noi nu s-au intalnit si lovit de aceasta oferta ectrem de saraca.
In fata mea, cu un aer destins, statea Bogdan Hrib, proaspat casatorit cu Teodora care asteptau orice prilej sa-si mai transmita cate un … pupic, unul celuilalt. Doi oameni chibzuiti, cu discernamant, cu o anumita pozitie sociala si profesionala care, din relatia binara 0:1 au ales “1″ casatoria. Nu ma indoiesc ca, in ceea ce-i priveste, nu au avut nevoie de o optiune intermediara.
In grupul nostru se discuta despre nunta lui Bogdan cu Teodora, se glumea, se radea. Eu eram singurul care serios, fara un zambet pe fata, cugetam profund. Da, cugetam, cugetam si iar cugetam. Si dintr-o data, mi-a sunat telefonul. Nu era cel cu cartela pe abonament. Era altul pe care am o cartela reincarcabila. N-am putut raspunde … Am simtit o lumina puternica, un frison, mintea mi s-a limpezit si am vazut cu ochii mintii patru cuvinte clare: CASATORIA PE CARTELA REINCARCABILA. Cred ca, fara sa vreau, le-am rostit cu voce tare … Cred asta pentru ca s-a asternut o liniste adanca. Nu se auzea nici un sunet. Doar din toaleta, aflata in apropiere, se auzea ceva asemanator cu sunetul cuiva care nu-mi auzise cuvintele si isi continua nestingherit activitatea.
Linistea devenea apasatoare. Prima care a scos un sunet gatuit de emotie a fost Oana care a spus: … genial. Unul dupa altul, toti rosteau acelasi gen de cuvinte: … extraordinar, senzational, terifiant, fantastic, va schimba viata oamenilor. Toti vroiau sa ma atinga de parca geniul ar fi fost ceva virotic.
Dezvolta! – mi-a ordonat scurt Oana. N-am ce sa dezvolt, acum mi-a traznit ideea, privindu-l pe Bogdan Hrib. Ma gandeam ca ar putea exista doua feluri de casatorii: CASATORIILE PE ABONAMENT (cu extraoptiuni) si CASATORIILE PE CARTELA REINCARCABILA. Simplu, s-au terminat minutele de casatorie, o reincarci sa nu, fara alte discutii. N-o reincarci, mai ramane numarul o perioada de timp fara casatorie … o poti reactiva, dupa un timp. Daca nu, dupa un timp, alt numa, alta cartela. Nimic complicat
Nimeni nu mai putea rosti nici un cuvant. Toti cazusera pe ganduri. Fiecare se gandea la cartela lui.
Ne-am despartit cu hotararea nestramutata de a continua dezbaterile. Toti cei de fata si-au exprimat intentia de a fi semnatarii propunerii legislative privind modificarea Legii casatoriei. M-am bucurat!

Duminica, vizita de lucru la Centrul cultural Ogrezeni. Lucia Verona, Augustin, Anda, Renata si, bineinteles, Cody si cu mine. Parea o Duminica linistita. Stateam la umbra, gustam cateva delicatese de la Magazinul European Godacul din Bolintin. Vine vorba si, intr-un climat de calm si liniste, amintesc de propunerea legislativa privind modificarea Legii casatoriei. La inceput, fiind ceva neasteptat, neexistand mediul intens culturalizat de la Bookfest, nu s-a inteles foarte bine. S-a asternut linistea. Apoi, in timp ce cu o voce rara si linistita, incercam sa dau explicatii, de peste gard, de la vecini, s-a auzit o voce de femeie care ma intreba aproape strigand: … bre, sefule, ia zi, cartela aia reincarcabila la cine sta, la el sau la ea? Vecina lucrase cativa ani in Italia. S-a prins cel mai repede.
In acel moment, Centrul cultural Ogrezeni a explodat. Cody, cu un zambet Gascone in coltul gurii s-a lasat pe speteaza scaunului pana a cazut in iarba. Augustin cu Renata stateau cu degetul la tampla, gandind adanc dar spunand cu o voce soptita, aproape deodata: … am un amendament. Vazand interesul neasteptat pentru aceasta propunere, am sunat-o imediat pe Lilick. Inluenta Miscarii violet ar putea fi determinanta. N-a avut nici o obiectie.
Contez pe sprijinul Clubberilor: lucia, Toni, spedy, pastel, Theodora, gala si a celorlalti prieteni pentru amendamente. Nu vreau sa adunam mai mult de 500000 de semnaturi. Cred ca este suficient. Cer scuze daca am uitat pe cineva la lista de initiatori. Stiu ca interesul este imens dar nu este tarziu.
Asa cum spuneam si in comentariul de pe Facebook, trebuie sa ne grabim pentru ca viata ne-o ia inainte. Cererile in casatorie au evoluat enorm iar lumea si sistemul de reglementare este involut. Iata dovada!

83 Responses to “Legea casatoriei – subiect de Duminica”


 1. lucia

  D-nu deputat,ma simt onorata pentru numirea mea
  aceasta comisie de specialitate.Doresc sa-mi fac treaba serios,drept pentru care, doresc detalii:-
  1.Cartela se incarca la aceeasi retea,sau retelele pot fi diferite?
  2.Cine ia cartela,sau sunt doua?
  3Ce se intampla ,cand cartela este descarcata?Doar nu vi-o imaginati pe ea Penelopa? :(
  4.Cum se compatibilizeaza dorinta unilaterala de reincarcare?
  5Ce se intampla,daca unul dintre parteneri nu mai doreste reincarcarea?
  6.Ce fac copiii cand cartela este descarcata?La cine raman?
  Uuuf! Cred ca mai sunt,dar ii mai las si pe altii…

 2. A propos de film: sper ca stiai ca inelul miraculos are butonul violet, nu?

  http://www.iambo.com/blog/archives/2008/05/30/Durex%20vibration%20ring.png

 3. @Lilick, nu stiam. Dar iata o veste buna. In acest fel, Aliodor isi poate face treaba si acolo

 4. @lucia, intrebarile tale sunt binevenite. Uite cate intrebari sun si vor mai fi. Vom gasi raspuns la toate. Daca va fi nevoie poate constituim un focus-grup sau chiar un grup de cercetare aplicativa.

 5. @ Lucia,
  reiterez aici amendamentul pe care l-am formulat in linistea inspiratoare a Centrului Cultural Ogrezeni, si in felul asta cred ca-ti raspund si tie: PORTABILITATEA trebuie sa fie firul calauzitor al acestei legi revolutionare.
  @ George,
  Maestre, cred ca trebuie sa analizam cu maxima responsabilitate un anumit aspect: dupa expirarea cartelei, care vor fi perioadele in care poti sa primesti, chiar daca nu mai poti sa dai!

 6. @Augustin, neaparat!Este un punct cheie la legii. Parca ar suna mai bine … “perioada in care poti sa dai fara sa primesti” Cate probleme poate ridica reformarea unei institutii ignorate timp de secole.

 7. in cazul telecomunicatiilor, trecerea de la cartela reincarcabila la abonament este incurajata de companiile existente pe piata.
  avand in vedere necesitatea implementarii unui sistem superior in cazul situatiei maritale a individului in societatea actuala, va rog respectuos sa luati in considerare si posibilitatea aplicarii procedurii invers evolutive, adica trecerea de la abonament la cartela reincarcabila.
  un singur amendament, totusi: se pot pastra… extraoptiunile?


 8. matilda

  Mă bag şi eu în seamă cu o întrebare : putem împrumuta cartela de la un prieten ?
  A, mai am una : cartela are doar acoperire naţională ?

 9. @sifilicaBLENOrel, observatia mi se pare corecta, de bunsimt si de natura sa incurajeze extinderea casatoriei pe cartela reincarcabila. Multumesc, doamna! Pot sa va spun pe nume si sa va tutuiesc?

 10. De ce subiect de duminică? E prea important, nu ajunge o singură zi!
  Trebuie stabilită durata minimă a cartelei. Şi cea maximă, desigur.

 11. @matilda, cu intrebarile astea mi-ai tulburat schema logica. Imprumutul nu cred ca merge. Ar avea valoarea juridica a renunatarii la cartela si ceea ce-i mai important, la numere. Acoperirea nu poate fi doar nationala. Suntem in UE, deci ca acasa. In Asia va fi mai complicat. Am in vedere Thailanda …

 12. @Lucia, am zis Duminica pentru ca fiind zi libera se pot face in liniste unele simulari. Problema duratei o trec pe lista problemelor pentru echipa tehnica.

 13. draga domnule, nimic nu te-a oprit pana acum. n-ar fi pacat sa incepem tocmai azi?

 14. @sifilica BLENOrel, multumesc, doamna! Incerc sa descoper de ce comentariile tale imi cer moderare pentru ca n-ar trebui.


 15. robert horvath

  BASESCU VA FI CHEMAT IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL
  ( CRIME IMPOTRIVA UMANITATII )
  ARMELE MAFIEI DE ARMAMENT AU INVADAT AFRICA DUCAND LA
  MOARTEA A SUTE DE MII DE OAMENI SI MILIOANE DE REFUGIATI.
  “MAINILE LUI BASESCU SUNT PATATE DE SANGE”
  PRINCIPALELE ZIARE AMERICANE CHICHAGO TRIBUNE., THE SEATTLE NEWS, NEW YORK TIMES ETC CER JUDECATEA LUI BASESCU IN REGIM DE URGENTA ”

  Arma AK-47 fabricata la Cugir, a invadat continentul African. Cumparate la un pret derizoriu ( un sfert din pretul de market) ele se gasesc in toate regiunile acoperite de Embargoul ONU sau de conventii internationala semnate de Romania, Mii de arme trimise au dus la sute de mii de morti. Este momentul ca opinia publica sa afle gravul adevar, iar Basescu sa fie chemat in fata unui tribunal international. Sper ca fiecare cetatean al Romaniei sa citeasca articolul despre genocidul perpetuat de Traian Basescu pentru a umple buzunarele unei mafii lipsite de orice urma de umanitate si scapate de orice control. Iata cateva fragmente care nu pot fi uitate usor :
  THE SEATTLE NEWS :
  The guns of Africa: Violence-wracked nations are dumping grounds for world’s arsenals
  By Paul Salopek
  CHICHAGO TRIBUNE
  DESCHIDETI:
  http://community.seattletimes.nwsource.com/archive/?date=20020227&slug=afguns27
  Miliarde de dolari in valoare “de puşti, mitraliere, lansatoare de rachete şi pistoale au inundat intregul continent, alimentând războaiele care au ucis milioane de africani şi au adus saracie pentru sute de miliane de africani
  în ultimul deceniu.
  “Ikombi ucis primul om cu o arma, un model AKM-47, care fost asamblat într-o fabrică în România. Copilul soldat se luda cum a impuscat de trei soldaţi cu arma lui. Şi, zîmbind viclean povesteste cum a impuscat doua femei dintr-un sat. Dezradacinat cu un trecut mutilată de război şi un viitor redus la foame, există un milion de Grace Ikombis în Africa.cu un trecut mutilată de război şi un viitor redus la un gol foame, există un milion de Grace Ikombis în Africa. Comforml , Institutului Internaţional pentru Studii Strategice din Londra 100.000 de oameni au fost ucişi în mod direct de război doar în in ultimul an. Mai multe milioane au murit în războaiele dinn ultimul deceniu.
  MADE IN ROMANIA
  Aceasta este povestea unui mic pion in agonia moderna a Africii.
  Specialistii militari….au gasit serialul armei ucigase purtate de copilul soldat.
  El este DA 0889 si a fost fafricata la poalele unui obscur oras de la poalele
  muntilor Carpati din Romania.
  Documentelor de export româneşti sugerează că a urmat traseul de 20.000 de puşti de asalt identice expediate din aceiasi fabrica de armament i, cu destinaţia vecina Uganda, unul din cele şapte ţări care s-au amestecat în brutalul războiul civil din Congo.
  Fabricile romane de arme vand peste tot inclusiv tarilor aflate sub embargoul
  ONU. Componentele rachetelor romanesti au ajuns in Irak.
  Anul trecut, pistoale şi muniţie ţării au intrat în mâinile rebelilor din Angola, locul celui mai lung razboi civil in care au fost ucisi cel putin 500.000 de oameni. Insurgentii din africa reprezinta marchetul principal pentru transportul ilegal de arme.Intr -un studiu publicat în acest an, la Geneva de de Institutul Universitar de Studii Internaţionale a calculat că Africa, sunt 200.000 de rebeli.Aceste grupari de guerila reprezinta mai mult decat toate fortele neregulate depe intraga planeta la un loc
  SPECIAL PENTRU EXPLOZIV NEWS
  ROBERT HORVATH DEVA ZIARIST DE INVESTIGATIE SUA- SPECIALIZAT IN TERORISM
  SI TRANSPORT ILEGAL DE ARMAMENT.

  ROBERT HORVATH DEVA ZIARIST DE INVESTIGATIE SUA- SPECIALIZAT IN TERORISM
  SI TRANSPORT ILEGAL DE ARMAMENT.

  CITITI RAPORTUL SECRET AL SERVICIULUI BRITANIC:

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/


 16. lucia

  @Augustin
  Eu nu stiu ce e portabilitatea aia.Cred ,ca ceva la programe,la info.Da’ stiu ce inseamna portantza! La avioane si in casnicie! :)


 17. lucia

  @sifilica
  A propos,de extraoptiuni! Stii care e culmea casniciei?
  Sa te insori de 4 ori si sa ai aceeasi amanta! :)

 18. Lucia, e ingrijorator! Asta inseamna ca, neaparat, trebuie sa participi la simularile organizate de echipa tehnica. Stay in touch!

 19. @lucia, fara replica :)))))))

 20. @lucia
  nu numai ca stiu. sunt maritata cu unul la care a fost valabila aceasta “culme” vreo doua neveste si jumatate… :)))
  nu-mi ramane decat sa sper ca tipa s-a maritat si a plecat din tara!!!

 21. @Elfy, tare! Nu m-as fi gandit. Tare!

 22. @george
  comentariile mele iti cer moderare pentru ca pana si un biet calculator stie sa fuga dupa antibiotice cand imi citeste numele. abia mai tarziu se lamureste si ma… primeste. :)
  ar trebui sa-i intrebi pe colegii violeti ce reactie au avut cand i-am “virusat” prima oara cu cereri de prietenie pe FB. si nu stiu de ce, dar cred ca nici mataluta nu te-ai fi descurcat mai bine daca nu ti-ar fi vandut cineva un pont… :)

 23. @Elfy, nu mai cere, si-a format anticorpi.

 24. ca orice bun… primitor. se imunizeaza! :) )))))


 25. ROBERT HORVATH

  DOMNULE GEORGE SERBAN
  MAINILE LUI TRAIAN BASESCU SUNT PATATA DE SANGE ! CETATENII ROMANIEI AU DREPTUL DE A AFLA ADEVARUL. ACEST ARTICOL AR TRBUI CITIT DE TOTI. VA ROG RESPECTUOS DAR INSISTENT- PUBLICATI ACEST ARTICOL. VA SUNT RECUNOSCATOR. RH

  BASESCU VA FI CHEMAT IN FATA UNUI TRIBUNAL INTERNATIONAL
  ( CRIME IMPOTRIVA UMANITATII )
  ARMELE MAFIEI DE ARMAMENT AU INVADAT AFRICA DUCAND LA
  MOARTEA A SUTE DE MII DE OAMENI SI MILIOANE DE REFUGIATI.
  “MAINILE LUI BASESCU SUNT PATATE DE SANGE”
  PRINCIPALELE ZIARE AMERICANE CHICHAGO TRIBUNE., THE SEATTLE NEWS, NEW YORK TIMES ETC CER JUDECATEA LUI BASESCU IN REGIM DE URGENTA ”
  Arma AK-47 fabricata la Cugir, a invadat continentul African. Cumparate la un pret derizoriu ( un sfert din pretul de market) ele se gasesc in toate regiunile acoperite de Embargoul ONU sau de conventii internationala semnate de Romania, Mii de arme trimise au dus la sute de mii de morti. Este momentul ca opinia publica sa afle gravul adevar, iar Basescu sa fie chemat in fata unui tribunal international. Sper ca fiecare cetatean al Romaniei sa citeasca articolul despre genocidul perpetuat de Traian Basescu pentru a umple buzunarele unei mafii lipsite de orice urma de umanitate si scapate de orice control. Iata cateva fragmente care nu pot fi uitate usor :
  THE SEATTLE NEWS :
  The guns of Africa: Violence-wracked nations are dumping grounds for world’s arsenals
  By Paul Salopek
  CHICHAGO TRIBUNE
  DESCHIDETI:
  http://community.seattletimes.nwsource.com/archive/?date=20020227&slug=afguns27
  Miliarde de dolari in valoare “de puşti, mitraliere, lansatoare de rachete şi pistoale au inundat intregul continent, alimentând războaiele care au ucis milioane de africani şi au adus saracie pentru sute de miliane de africani
  în ultimul deceniu.
  “Ikombi ucis primul om cu o arma, un model AKM-47, care fost asamblat într-o fabrică în România. Copilul soldat se luda cum a impuscat de trei soldaţi cu arma lui. Şi, zîmbind viclean povesteste cum a impuscat doua femei dintr-un sat. Dezradacinat cu un trecut mutilată de război şi un viitor redus la foame, există un milion de Grace Ikombis în Africa.cu un trecut mutilată de război şi un viitor redus la un gol foame, există un milion de Grace Ikombis în Africa. Comforml , Institutului Internaţional pentru Studii Strategice din Londra 100.000 de oameni au fost ucişi în mod direct de război doar în in ultimul an. Mai multe milioane au murit în războaiele dinn ultimul deceniu.
  MADE IN ROMANIA
  Aceasta este povestea unui mic pion in agonia moderna a Africii.
  Specialistii militari….au gasit serialul armei ucigase purtate de copilul soldat.
  El este DA 0889 si a fost fafricata la poalele unui obscur oras de la poalele
  muntilor Carpati din Romania.
  Documentelor de export româneşti sugerează că a urmat traseul de 20.000 de puşti de asalt identice expediate din aceiasi fabrica de armament i, cu destinaţia vecina Uganda, unul din cele şapte ţări care s-au amestecat în brutalul războiul civil din Congo.
  Fabricile romane de arme vand peste tot inclusiv tarilor aflate sub embargoul
  ONU. Componentele rachetelor romanesti au ajuns in Irak.
  Anul trecut, pistoale şi muniţie ţării au intrat în mâinile rebelilor din Angola, locul celui mai lung razboi civil in care au fost ucisi cel putin 500.000 de oameni. Insurgentii din africa reprezinta marchetul principal pentru transportul ilegal de arme.Intr -un studiu publicat în acest an, la Geneva de de Institutul Universitar de Studii Internaţionale a calculat că Africa, sunt 200.000 de rebeli.Aceste grupari de guerila reprezinta mai mult decat toate fortele neregulate depe intraga planeta la un loc
  SPECIAL PENTRU EXPLOZIV NEWS
  ROBERT HORVATH DEVA ZIARIST DE INVESTIGATIE SUA- SPECIALIZAT IN TERORISM
  SI TRANSPORT ILEGAL DE ARMAMENT.

  CITITI RAPORTUL SECRET AL SERVICIULUI BRITANIC:
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/


 26. pastel

  @ George, Surprinzator subiect. Nu pot da inapoi de la datoria de sustinator amical.
  “CASATORIILE PE ABONAMENT (cu extraoptiuni) si CASATORIILE PE CARTELA REINCARCABILA”
  Scopul scuza mijloacele.
  Numai ca trebuie avut in vedere nevoile, capacitatile, duratele, dimensionarile si abuzurile:
  - furtul cartelei sau al abonamentului, situatie in care trebuie adaptarea persoanei la noul posesor;
  - mai multe cartele in acelasi timp, cu programarea papucilor la ore, zile, nopti, pina la reincarcare;
  - automatizarea reincarcarii, pentru momentele de maxima … concentrare:
  - asigurarea sistemului prin lege numai cu consimtamintul probarii cartelelor sau abonamentului;
  - acuplarea in voie si de nevoie a bateriilor de sex, pardon, de poli opusi, pozitiv si negativ, pentru intretinerea atractiei reciproce si sustinute de eforturi comune, in strinsa legatura si imbratisare, pina la contopire;
  - trebuie avute in vedere si separatia, nepotrivire de car… tele; capacitativ si dimensional;
  - cu ingaduinta, trebuie admis ca partenerii mai trebuie sa mai utilizeze la nevoie si alte cartele, alte abonamente, care sa prelungeasca viata de intretinere activa la mai multa vreme;
  - exploatarea capacitatilor in caz de urgenta si a altor subtilitati de acomodare fara interventia organelor oficiale si bisericesti, care de regula au si ele datorii si drepturi prestabilite, din toate timpurile, conservate pina in ziua de astazi, si care de regula sint in atentia sexului mai “slab” (scuze-am vrut sa spun baterie mai slaba);
  - pentru echilibru parca fiecare partener ar fi recomandat sa posede cartela proprie; dispare sentimentul de gelozie;
  - abonamentul e mai pacatos; trebuie suportat, pe cita vreme cartela are avantajul limitarii timpului, dupa nevoi;
  - un alt abuz este existenta mai multor abonamente, situatie in care trebuie sa imparti “eforturile”, fie la o locatie, fie la mai multe;
  - vechimea, uzura, trebuie luate in considerare, taria este de partea prospetimii, opozitia fara putere fiind mereu in paguba,, trebuie sa compenseze, cu alt gen de tarii – dupa necesitati si potrivire, cu para, pruna, un vin sau o sampanie, vechi sint si mai bune, sau pastilele momentului;
  Am vorbit despre multe situatii, dar George, cu libertatile cucerite si pe care le avem, ce nevoie mai avem de abonamente, de cartele, daca poti tine ambele miini virite in buzunare; Nu ai observat staruinta privirilor oprite la buzunare, si, mai nou, la degete sau la ce se pare ca devenit o informatie buna si recomandare – aspectul nasului? Se mai spune ca scopul alege mijloacele; interesul poarta fesul.
  Apreciaza si omul marunt, ca sti si tu, ca Domnul l-a inzestrat la facerea lumii cu ce a mai ramas potrivit inaltimii. Fiecare a luat la ce a ajuns. :)
  Oricum, cred ca tema merita dezbatere, dar mai inainte de legiferare trebuie experimentata, in paralel cu metodele clasice.
  Succes. Admit ca initiativa poate fi de ambele parti – Sexul barbatesc si Sexul frumos. :)
  Noapte buna!

 27. Lucia, le-ai amestecat! Portanta nu-i la avioane si in casnicie, ci la avioane si la … parasute! :)

 28. @pastel, mamaaaa! am de lucru o saptamana. Ne-ai facut o analiza de trebuie sa luam acum punct cu punct :) si sa facem o analiza de … pertinenta si tehnica legislativa.

 29. Am o propunere. Sau trebuie să fie un amendament?
  Cartelele să fie diferit colorate – ca să se poată deosebi o căsătorie din dragoste de una pentru bani, de una bazată doar pe sex sau aranjată de familii sau pentru a avea copii sau pentru carieră sau cine ştie ce altceva. Eventual cu un cip de control, în caz că se schimbă situaţia.

 30. @Lucia, foarte corect, pentru ca astea sunt extraoptiuni. Si cum spunea unul dintre ganditorii nostri, extraoptiunile trebuie in mod just sa existe si la casatoriile pe abonament dae si la cele pe cartele reincarcabile.

 31. Pe mine mă interesează un singur aspect: Para, para la cine stă?!
  Cât priveşte cartela…
  Parcă l-am mai împuşcat pe unul din cauza lor!
  A cartelelor!
  Eu sunt pentru economia de piaţă şi libera concurenţă!
  La liber!
  Pentru asta am făcut şi-o revoluţie…
  Mai e nevoie de încă una?!
  Să ştiu, să mă pregătesc!


 32. lucia

  Buna dimineatza!
  @Augustin
  Eu nu m-am incurcat.Eventual ,nu am avut informatia completa.Sau ,experienta.Asa ca,eu iti explic cum devine cu portanta in casnicie si tu imi explici acelasi fenomen la parasute.Cu avioanele vad ca suntem de acord amandoi.
  @Pastel
  Magistral! :)
  @Toni
  :)


 33. robert horvath

  Domnule Serban
  Trimit o veste grava care o sa va umple sufletul de tristete :

  ATENTIUNE ! IMPORTANTA MAXIMA !
  SERVICIUL BRITANIC DESPRE STAREA SANATATII LUI BASESCU :
  PRESEDINTELE ROMANIEI NU VA PRINDE CRACIUNUL!
  M 15 are un serviciu specializat de urmarire a sanatatii fizice si mentale a conducatorilor politici din tarile de interes. In timpul razboiului rece el a capatat informatii despre Hrusciov, Brejnev, Tito, Fidel Castro etc. REZULTATELE TESTELOR DE SANGE SI CHIAR URINA LUI CEAUSESCU ERA TRIMISA LA LONDRA SAPTAMANAL. Uneori rezultatele erau ” scapate ” presei pentru a informa opinia publica despre conditia fizica si mentala a unor adversari politici incomozi. Am capatat de la surse demne de toata increderea urmatorul raport despre starea sanatatii a Presedintelui Romaniei Traian Basescu :
  Traian Băsescu s-a deplasat, în mare secret, cu un avion particular, închiriat de la o companie cipriotă, în Nordul Italiei, la Bolzano. A doua zi, în zori, a fost supus unui control medical amănunţit, rezultatele acestuia fiind extrem de proaste. După cîteva zile, un medic de la acel spital a sosit la Bucureşti, i-a făcut o serie de injecţii pentru oxigenarea sîngelui, dar efectele secundare au fost îngrijorătoare şi s-a renunţat la această terapie.
  Basescu a apelat şi la medicii basarabeni. El s-a folosit de vizita pe care a efectuat-o în Republica Moldova, sau poate această vizită a fost aranjată doar ca pretext al urgenţelor sale medicale. Astfel, în cel mai mare secret cu putinţă, miercuri noaptea, Băsescu a fost consultat de un important personaj al medicinei din spaţiul ex-sovietic, prof. dr. Ghenadi Markov.
  Teribila boală de care suferă Băsescu îşi pune amprenta, din ce în ce mai grăitor, pe comportamentul şi prestaţia sa. E vorba de stări de somnolenţă care alternează cu o irascibilitate şi violenţă , care îi îngrozesc, pe cei din jurul lui.
  BASESCU SUFERA DE CANCER GENERALIZAT DIAGNOSTIC AL SPITALULUI ONCOLOGIC CLUJ VIZITAT LA INCEPUTUL ACESTUI AN. REZULTATEL MEDICALE CA SI ESANTIONUL DE URINA AU INTRAT IN POSESIA M15.
  Robert Horvath ZIARIST USA
  SPECIAL PENTRU EXPLOZIV NEWS
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/


 34. codeus

  sifilico cred ca am fost singurul care nu mi-au trebuit antibiotice pe FB cand am vazut cererea de prieteie. si nu am avut nevoie de prea mult timp sa aflu cine esti )))). George da cand am cazut eu pe spate si inca cu scaunul?!!!

 35. Deciziile politice ale Băsescului sunt la acest moment mai presus de Lege, de Constituţia României pe care de altfel a terfelit-o în ultimul hal!!
  Opoziţia, NU are voie să slăbească vigilenţa, să lase tonul moale, să-şi permită un lux ireparabil la o adică, acela de-a pleca-n concedii, vacanţe!! E important să NU ne simţim abandonaţi şi-ai nimănui! Băsescu şi clica de pedelachei ne-au condamnat la foamete… care va fi rata mortalităţii în lunile ce urmează … ?? E timpul FAPTELOR!!
  Iulie, august, septembrie, octombrie… luni de zile în care avem nevoie de pâine, medicaţie, bani pentru plata facturilor… Luni de zile în care, noi, noi cei mulţi NU ne permitem concedii! Noi, ai cui suntem în aceste luni ???!!
  Ni se spune că * acum nu e momentul potrivit * pentru dărâmarea Guvernului Băsescu-Boc. Nu e momentul potrivit pentru partidele de opoziţie ( imagine, direcţie de acţiune, eventuala preluare a puterii… ), CORECT, aşa este, căci VAI ( !!! ) de oricine ar urma la putere după aceşti hoţi , ordinari !! Daaar… cu noi, muritorii de rând, cum rămâne în perioada imediat următoare ??
  Până la toamnă… câţi din noi vor mai rezista , care va fi nr. sinuciderilor, al bătrânilor ce vor muri din lipsa mijloacelor de subzistenţă, dar al copilaşilor suferinzi de leucemie, dar al văduvelor, orfanilor, dar… ?? Care va fi nr. celor ce se vor resemna, obosiţi deja şi cu poveri prea grele pe spinările încovoiate … E RISCANT să se piardă timp în lupta cu şobolănimea de la putere! Cei ce-şi asumă acest RISC poate că au cele necesare unui trai decent, asigurate, costul unui posibil eşec ce s-ar datora amânării de acum îl plătesc cei mulţi, populaţia!!
  Ce păzeşte Opoziţia, de ce anunţă că abia la toamnă se depune Moţiune şi apoi Alegeri Anticipate, chiar să nu fie-n stare să se coaguleze şi să ia prin surprindere gaşca infractorilor de la putere?? * Clasa politică * a dezamăgit! Întreaga * clasă politică *! Şi NU e bine!
  Noi NU suntem urmaşii lui Traian ! Suntem DACI LIBERI ! Jos Dictatura ! Lupii urlă, şi urlătura lupilor anunţă vremuri de restrişte, anunţă vremuri ŞI mai grele…
  Traian Băsescu NU e preşedintele românilor ! Traian Băsescu e Naşul Famigliei la putere !
  Deşteaptă-te române! TREBUIE SĂ NE RIDICĂM !! În genunchi, NU vom reuşi! NU vă lăsaţi amăgiţi, urmează biruri ŞI mai grele !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/21/basescule-urlatura-lupilor-e-inceputul-sfarsitului-tau-curand/

  Băsescule, urlătura Lupilor e începutul sfârşitului tău! Curând…


 36. lucia

  @Sibillico
  Basescu e-n toate,d’aia nu am finalizat noi legea casatoriei! :)
  Fuck him the bastard!

 37. @Cody, contam pe faptul ca nu ai conexiune acolo :)))))))


 38. nicole

  da. vorbiti de cartela si uitati aparatul…
  si modalitatile de plata?!!!

 39. @nicole, draga mea prietena dar nu vorbim de telefoane mobile ;)


 40. nicole

  nici eu ;)

 41. @nicole, eram sigur dar am vrut sa te incerc :)

 42. Tehnologia, asta ne omoară!
  Mai ales de când s-a informatizat…
  Ce bine era când nu ştiam că se cheamă aparat…
  De cartelă nici nu mai vorbesc!
  Noroc că vine eliberarea.
  Aia, prezisă de Einstein:
  După viitorul război mondial, următorul va fi cu bâte şi bolovani!
  Atunci să vedem dezbateri pe tema cartelei!
  Abia aştept!
  În faţa peşterii…
  Să vedem cine-şi aminteşte primul cum se cheamă?!


 43. nicole

  :))))))
  Toni, revine moda cu frunze?!!!
  GS ce facem cu “dual sim”? ;)

 44. @Toni, nu inteleg! Adica dupa casatoria pe cartela reincarcabila, va urma poli-poligamia?

 45. @nicole, dar trebuie sa intri in grupul tehnic cu astfel de idei. Corect, dual sim pentru cine doreste ambele forme.

 46. @lucia, unde ai disparut tocmai acum? ma doare un dinte devitalizat. Poate fi din masina de la climatizare? Daca gust acum din para, adorm. Imi zici tu ce si cum, sau imi iau ora la doctorul meu din Franta? … Ce misto suna … Ii spui unui prieten, din mers, peste umar: … nu te supara, ma grabesc, trebuie sa ajung la aeroport, am ora la medic.


 47. lucia

  @George
  Nu zici tu rau,ca pleaca doctorii si asistentii si mai si.:) Tocmai vin de la o videoconferinta c u ambasada americana,mai bine zis cu un profesor de management care conferentia acolo.Sa mor,aveau niste mese fara pupitru,eu incercam sa tastez pe sub masa,dar era teribil de incomod.Faceam asta ,si din respect pentru d-nul profesor ,ca nu-l mai puteam asculta.Adica.la o finantare de 20 ori mai mare ca a noastra,ce ar fi putut sa ma invete d-nul conferentiar?
  Asa ca George,eu zic sa incerci cu para, daca mai ai,daca nu scoate banii si fugi la stomatolog.

 48. F….i tara ei de tara de prosti, hoti si lasi. Ma refer la clasa politica din care fac parte si la neamul asta de sclavi preasupusi


 49. lucia

  Am mai scris asta azi: in campanie electorala le’as interzice pretendentilor sa se adreseze multimii, fie pe sticla, fie in piata. le’as interzice cumpararea ’sufletelor’ cu o briketa, floare, ulei etc. iar campania sa tina vreo 4 ani….

 50. @lucia, dupa ce ascult asta, parca as prefera abonamentul cu extraoptiuni si as renunta la cartela reincarcabila


 51. lucia

  @George
  Am inteles!Nu mai vrei sa vorbim despre politica!.So..
  femei sau fotbal? :)
  Si,George,amano inseamna abonament ,sau extraoptiune? :)

 52. @lucia, nu pot renunta la politica. E un viciu. Dar n-am dispozitia necesara intotdeauna. Acum imi dau seama ca nu suntem in Club, suntem … pe strada. In traducere libera, “le donne amano” inseamna ca doar in mintea tampitilor de barbati poate fi vorba de cartele reincarcabila atunci cand “le donne amanao”.

 53. George, frunza de viţă cum te aranjează?
  Sau preferi frunza de păr? De prun?!
  Cât priveşte poligamia… E cam suicid curat!
  Aş prefera matriarhatul…
  Nu vrei tu să discutăm chestiune asta în direct, mâine?!
  Nu o lua ca pe un ultimatum, dar nici n-o neglija prea tare…
  Că şi pipeta are limitele ei…
  Lucia, de aia nu-l dăm noi jos pe chiombu’!
  Că tastăm pe sub mese!
  Scoate-o şi pune-o pe masă!
  Tastatura!
  Măcar tu să fii bărbată…
  Că noi…
  Ne ascundem după frunze!


 54. gala

  Pentru cei care termina minutele (creditul) si au nevoie sa “sune”,se recomanda folosirea “cartelei” unui prieten? :lol:

 55. @gala, indiscutabil, cartelele sunt la purtator. O ai, ala esti! Daca pune ea mana pe cartela, te uiti si … nu castigi. Trebuie sa mai lucram la chestia asta :)

 56. @Toni, discutam la telefon. Chestia cu matriarhatul trebuie sa ti-o spun intre patru ochi


 57. gala

  Hmmm…si eu care credeam ca daca pune ea mana pe cartela,castigi sigur ,nici nu mai ai nevoie sa te uiti… :P

 58. @gala, la faza asta cred ca filmul bate viata :))))


 59. ROBERT HORVATH

  SENZATIONAL SI TERMINAL ! CENTRUL FINANCIAL AL QUEDA DIN EUROPA DESCOPERIT LA BUCURESTI !
  PRESS ROOM
  US. DEPARTMENT OF TREAJURY
  Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence Stuart Levey.
  ADEVARATUL MOTIV VIZITEI DIRECTORUL CIA LEON PANETTA LA BUCURESTI;
  CIA DESCOPERA CA CENTRUL FINANCIAL SI DE PLANIFICARE AL ACTIUNILOR AL QUEDA ESTE LA BUCURESTI !
  ATENTIUNE IMPORTANTA MAXIMA :
  SUB OCHIUL ATENT AL SERVICIILOR ROMANE SA DESVOLTAT O URIASA
  RETEA DE CONTRABANDA DE TIGARI SI CAFEA. CIA A INTRAT PE FIR ,DESCOPERIND LEGATURI INTRE CERCURILE APROPIATE PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN BASESCU SI RETEAUA AL QUEDA.

  Ahmad Khalaf Shabib al-Dulaymi
  ( UN APROPIAT AL LUI BEN LADEN )
  DESCHIDETI :http://www.ustreas.gov/press/releases/tg621.htm

  Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence Stuart Levey.
  RAPORT
  April 1, 2010
 TG-621
  Ahmad Al-Khalaf Shabib Dulaymi oferă sprijin financiar, material, sau tehnologice catre Al Qai’da în Irak şi Al Qai’da. În martie 2009, Al-Dulaymi a organizat contrabandă de arme şi explozivi în Irak din Siria, printr-o întreprindere din Regatul Unit, bazat pe numele AQI. La sfârşitul anului 2008, Al-Dulaymi a acordat sprijin financiar AQI prin acordarea de fonduri pentru familiile AQI luptători ucişi în Irak.
  - BUCURESTI CENTRUL FINANCIAL AL QUEDA-
  INCEPAND CU JUMATATEA ANULUI 2007 AL DULAYMI A FOST RESPONSABIL (SEFUL ) RETELEI AL QUEDA DIN EUROPA ALCATUITA DIN DOUA CELULE INCLUSIV UNUL IN BUCURESTI iROMANIA,CARE AU FINANTAT AL -QUEDA IN EUROPA PRIN CONTRABANDA DE TIGARI SI CAFEA Al-Dulaymi este responsabil pentru a facilita formarea, echiparea şi circulaţia de luptători străini în Irak, prin recrutarea de musulmani în Europa pentru a ajuta Al-Qai’da prin fonduri de contrabandă sau arme, sau lupta împotriva Forţelor Multinaţionale din Irak.

  Începând cu sfârşitul lunii decembrie 2006, Al-Dulaymi facilitat transferul de bani către un facilitator AQI financiare din Fallujah, Irak. La un timp nespecificată în 2006 sau 2007, al-Dulaymi adus resurselor nespecificată, la un lider AQI în Irak şi, ulterior, a adus mai multe persoane la acelaşi lider AQI pentru formarea profesională în sprijinul operaţiunilor de AQI.
  MESINGERUL LUI BEN LADEN
  În plus faţă de furnizarea de resurse financiare, materiale sau de sprijin tehnologic AQI şi al-Qai’da, Al-Dulaymi prestează servicii pentru Osama ben Laden. Începând cu sfârşitul lunii ianuarie 2007, Al-Dulaymi A PREDAT O SCRISOARE DE LA BEN LADEN CATRE LIDERUL Abu Ayyub al-Masri, IN 2006, A ACTIONAT CA INTERMEDIAR INTRE AL QUEDA SI ANTURAJUL LUI BEN LADEN
  CORESPONDENTA SPECIALA PENTRU EXPLOZIV -NEWS

  DOCUMENT ORIGINAL ;

  TG-621: Treasury Designates Two Individuals for Supporting …
  Press Room. April 1, 2010. TG-621. Treasury Designates Two Individuals for … available at http://www.un.org/News/Press/docs//2009/sc9687.doc.htm. …
  http://www.ustreas.gov/press/releases/tg621.htm – Cached

  ROBERT HORVATH
  USA JURNALIST SPECIALIZAT IN TERORISM SI TRANZIT ILEGAL DE ARME.
  REDACTOR SEF – EXPLOZIV -NEWS http://www.exploziv-news.ro/

 60. În Twin Peakse-ul cărăşean al * Ayatolahului * Frunzesky:
  Ţara arde, iar bugetarii cărăşeni se grăbesc să-şi mărească salariile

  MĂRIRI DE SALARII LA CJC-S

  Lefurile unor reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Caraş se măresc, iar la Primăria Reşiţa chiar se fac angajări. În ambele cazuri, şefii acestor instituţii se ascund după fusta funcţionarelor rămase însărcinate.
  Într-o perioadă în care Guvernul anunţă reduceri salariale, instituţiile publice din Caraş-Severin recurg la măriri salariale sau chiar angajează personal. La Consiliul Judeţean Caraş-Severin, s-au decis măriri de salariu pentru mai mulţi funcţionari publici deşi cei mai mulţi dintre colegii lor vor avea lefuri cu 25 la sută mai mici, potrivit hotărârii luate de Guvern. ( … )
  adevărul.ro

  Cei care au votat PENTRU tăierea pensiilor şi salariilor, jigodiile care AU CONDAMNAT ROMÂNII la foamete şi care urmăresc să… ne mai rărească:

  Printre şobolani, oamenii de curte ai baronului mason voievod al Twin Peakse-ului cărăşean, Sorin Frunzăverde, autointitulat * Împăratul *. Aceşti ticăloşi sunt : finul * Împăratului * , specimenul Vali Rusu ( PDL ) zis * chelneru *; Iosif Secăşan ( PDL ) – * fost medic… * actual Gropar, zis * cine-ai fost şi ce-ai ajuns *; Mihai Radan * reprezentantul caraşovenilor *, zis * blestematul *, Gheorghe Hogea ( PD-L ) zis * centuristul * şi Ion Tabugan ( UNPR ) zis * traseistul pămpălău *.

  Valentin Rusu (PD-L)
  Fin al lui Sorin Frunzăverde, deputatul Rusu a fost directorul SC Drumuri şi Poduri SA într-un judeţ traversat de o mare parte a DN7, cea mai distrusă şosea europeană din România. A fost acuzat de angajaţi ca fiind responsabil pentru salariile neplătite cu lunile şi că foloseşte maşina instituţiei chiar şi după ce a părăsit funcţia pe care o deţinea, odată cu trecerea în Camera Deputaţilor Deşi ţine de Oţelul Roşu, a fost „paraşutat“ într-un colegiu (Oraviţa) în care, se presupune, ar avea mai multe şanse.

  CULMEA IPOCRIZIEI:

  * Ayatolahul * de Caraş-Severino se dă lovit de…. Finu??!!!
  REŞIŢA – În anul 2009, SC Drumuri şi Poduri a realizat doar 38,8% din veniturile propuse, adică doar trei milioane de lei din nouă.
  Consilierii judeţeni au discutat în ultima şedinţă a forului decizional despre situaţia SC Drumuri şi Poduri, societate subordonată Consiliului Judeţean.
  Câţiva aleşi au subliniat faptul că societatea nu are o cifră de afaceri care să se ridice la nivelul aşteptărilor şi trebuie făcut ceva în acest sens. Potrivit unui raport prezentat în CJ, firma, având datorii faţă de bugetul de stat, nu a putut participa la licitaţii. Neavând lucrări, a fost nevoie de o restructurare, în prezent având un număr de 100 de salariaţi. Potrivit respectivului raport, „în limita posibilităţilor, s-au achitat unele restanţe la buget şi furnizori, însă nu toate, motiv pentru care ANAF a pus Drumuri şi Poduri sub executare silită. Pentru anul 2010 însă, bugetul de venituri şi cheltuieli prevede o creştere semnificativă a cifrei de afaceri a acestei societăţi“.
  Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, „societatea e în proces de restructurare. S-a greşit atunci când a fost făcută societate comercială. Trebuia să rămână doar un serviciu al Consiliului Judeţean. Nu are dotarea necesară pentru a face faţă cerinţelor unei societăţi comerciale“.

  * Ayatolahul * Frunzăverde, precum Bercovici, * minte prin omisiune *, dar CU neruşinare ! La ce naiba se vaită, schelăie şi se dă lovit aiurea, tumna el, el care şi-a numit finul, pe Vali Rusu – director la…. drumuri şi poduri. Pe care finu, * managerul * lui peşte prăjit, le-a făcut franjuri…
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/23/senzational-ayatolahul-de-caras-severino-se-da-lovit-de-finu/

  ATENŢIE ! NI SE MAI PREGĂTEŞTE CEVA !! BĂSESCU ŞI-A SCOS LEPRELE, LĂUTARII, LA … ÎNAINTARE… :
  Socant: Radu Moraru cere serviciilor secrete si CSAT sa ancheteze presa din Romania
  JOS LABELE DE PE JURNALIŞTI, JUSTIŢIE, BĂSESCULE !

 61. [...] Caius, CEPECA, CONSTANTIN GHEORGHE,  Corina,  Daniela, Florin Matei, Dispecer, Kinr, George Serban,   IOAN USCA, Ioan Sorin, Lilick, Marcus, Mihnea, Mircea, NATASA, Nea Costache, Nedumeritul, [...]


 62. gala

  Frana! Nu cred ca o sa functioneze !
  Dupa cum merg lucrurile,baietii veseli nu stiu de unde sa mai stoarca ceva bani si n-ar fi de mirare sa inventeze impozitul pe a doua,treia….casatorie (fie ea si pe cartela reincarcabila)…
  Cand romanii se vor prinde si vor refuza sa se mai casatoreasca,probabil va urma impozitul pe…orgasm .Se vor infiinta birouri speciale,unde “vinovatii” vor fi obligati sa le declare:cate,cu cine,de ce intensitate,cati decibeli au avut gemetele (strigatele) de placere.In functie de parametrii,se vor stabili sumele datorate statului…
  Si cand ne vom lasa si de asta…vor impozita ultima suflare…
  PS:In piazzeta unde ai auzit de noua “ideologie” (popularismul),trebuie sa mai fi auzit o expresie : “rompere il cazzo”.Cred ca se cam apropie timpul ca romanii sa o si “aplice” jegurilor care ne conduc…

 63. @gala, comentariul tau este “comentariul saptamanii” De acord! :)))


 64. gala

  Astept premiul! :lol:


 65. Oana

  Votez cu sapte maini


 66. Cristian

  Suntem grupul profesorilor liberali afiliati la Organizatia Cadrelor Didactice PNL4.Adresa noastra de blog este http://ocd-pnl4.blogspot.com
  Va rugam sa ne adaugati in lista Dvs de bloguri si, daca sunteti de acord, sa ne comunicati pentru a va adauga si noi in lista noastra.

  Cu multumiri,
  OCD-PNL4

 67. @Cristian
  cu deosebita placere http://ocd-pnl4.blogspot.com

 68. buna dimineata George

 69. @Cody, buna dimineata, amice! ma bucur ca ai reaparut in peisaj.

 70. dar eu tot timpul sunt in peisaj, doar ca nu in acelasi ))))

 71. buna dimineata, ne vedem mai tarziu

 72. Un impozit adevărat ar fi pe număr.
  Nu pe orgasm, pe spermatozoizi!
  Atunci să vezi bănet pe firmele de contoare!
  :))

 73. Băsescului: No offence mister president: închide ochii şi deschide larg hăhăind guriţa…
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/27/no-offence-mister-president-inchide-ochii-si-deschide-larg-hahaind-gurita/

  Aducere aminte, musai :

  * … cum e al nostru comandant suprem. Un Basescu care vorbeste despre Armata NATO, nu stie ce misiuni au baietii nostri acolo si nu a auzit pana acum ca 31 Aprilie nu exista in calendar. Mai mult avem un presedinte cu probleme mari. Summit-ul i-a iesit foarte bine si il laud pentru asta…. dar cum ramane cu suptul ca acum sunt mai multi licurici. O sa il cam doara falcile pentru ca trebuie sa presteze si in Vest si in Est. Oricum o face cu pasiune. E si obisnuit deja. Asa ca daca a mai aparut un mega licurici nici nu mai conteaza…. închide ochii şi deschide larg hăhăind guriţa.
  No offence mister president…don’t try AGAIN to destroy me ….this time i will call the russians and i will become also a big Lampyris noctiluca… *
  ( Mile )

  Noi … copiii unor oameni care nu sunt presedinti

  “Asta pute a facatura ordinara” am spus atunci in miez de noapte in Baghdad. Eram cu doi oameni pe care ii consideram prieteni si dezinteresati. Un ziarist si un om in uniforma. Au spus acelasi lucru ba chiar mi-au confirmat cu argumentele lor ca gandim la fel. Am vazut cu ochii nostri cel putin doi dintre noi ca povestea pe care se faceau spume in tara e mincinoasa. Nu o sa va zic care doi doar atat nu era decat un jurnalist intre cei doi. Una se abera in tara alta era concret la fata locului. Aveam dovezi. Unele au scapat si pe post dar orbiti de propriile fantezii oamenii momentului nu vedeau nimic in clar. A fost ce a fost. Nu mai vreau sa imi amintesc. A prins in Roamania. La Baghdad nu a prins si am spus-o. Am infruntat zmeul numit acum zeul si m-am tinut tare. Am pierdut imens. Am pierdut un om din cauza lui. Am pierdut o viata. Am ranit involuntar in jurul meu pe toti cei ce nu aveau pic de vina. Si asta numai pentru ca el s-a suparat si a scuipat cu foc. Mi-a fost frica atunci sa nu imi pierd si parintii si nu am spus-o pana acum. Nu am spus-o deloc doar pentru ca el sa nu imi afle punctele sensibile.
  Au trecut anii. Ranile s-au lins s-au cangrenizat poate chiar cele mai mici s-au si cicatrizat. Pe mine nu ma mai doare nimic. Eu sunt cel care a infruntat z(m)eul pentru prima data. Ii vad pe altii acum. Sunt raniti de aceeasi dihanie. Balaurul isi cere jertfa pentru a prospera.
  Ah cat de pervers poate sa fie un zmeo-zeu din asta. Plange si te musca. Rade si te arde. Se gudura si te inseala. Totul pentru a parea uman.
  Dar nu …EL TOTUSI ESTE ZMEU NU ZEU
  A plans de mila unui prieten si toata lumea a zis : asta DA OM!
  A plans de mila lui si a cauzei lui si toti au zis : II DAM VOTUL!
  Plange acum de mila fetitei neajutorate si sunt inca unii care spun : ARE DREPTATE!
  Cunosc doi din trei oameni….si mi-au cazut cu tronc. Sunt cei trei care au fost spulberati de napalmul ragait din senin de zmeu.
  Ei sunt oameni si arsurile ii dor. Nu sunt de fier deci au si sentimente. Gandul meu pleaca spre cel pe care nu il cunosc decat virtual. Un copil care trebuie sa vada cum tatal sau este perpelit pe rug doar pentru ca CE? ……… Oare acel “CE” are raspuns in mintea acelui copil? Oare el nu merita sa fie aparat mai dihai decat o fetiscana despre care stiam doar ca se fufaie si traieste cum acel copil poate nici nu are cum sa isi imagineze? Oare buzele ei nu costa mai mult decat manualele pe doi ani ale acelui copil? Oare masina cu care apare pe strazile capitalei si ale tarii nu este de 15 ori mai scumpa decat un Matiz? Oare copilul asta o sa inteleaga vreodata de ce e tatal lui mai presus decat tatal ei?….Eu cred ca DA!
  EU am inteles demult tot ce e legat de parintii mei. Sunt convins ca si baiatul cu nume de viteaz … sclipitor fiind … o sa dea clasa gramatical vorbind fetiscanei care e mai mare cu vreo 20 de ani ca el.
  Stiu ca parintii lui si ai mei o sa inteleaga si ca niciodata nu vor sa isi permita asemenea abuzuri. Dar cunoscand ambele situatii sunt convins ca nici nu au cum sa fie ticalosi cum a fost z(m)eul.
  MILE

 74. @Cody, buna dimineata! Ne-am vazut mai tarziu :)

 75. @Toni, auzi … vezi poate le dai idei! :)


 76. gala

  @Toni
  Tu tii cu lupul?!? :)
  Firmele de contoare,ca firmele de contoare,dar sa vezi atunci “vanatori de recompense”.Pt impiedicarea evaziunii fiscale,vecinii se vor spiona intre ei,pe la coltul geamului,pe gaura cheii,cu paharul lipit de perete…
  Ma intreb, cum de n-au priceput inca baietii astia, de unde pot scoate gramezi de bani?!?

 77. George, ce-i cu (i)Realitatea înconjurătoare? Un singur articol?

 78. buna dimineata George, un inceput de saptamana fain, maine vin pana in Bucuresti


 79. spedy

  Doamnelor,domnilor,din motive pe care n-am sa le spun acum,am descoperit schimbul asta de opinii abia in dimineata asta si sunt de acord cu Lucia Verona ca este o tema de discutat si dincolo de o zi de duminica.
  Daca este sa ma-ntrebati pe mine, optez pentru abonamenrul cu optiuni incluse si cartela atasata .Mie asa mi-au livrat pachetul optional la abonament si trebuie sa recunoasteti ca acopera o serie intreaga de posibilitati dar,complica teribil existenta in functie de beneficiarul …cartelei.
  In alta ordine de idei,abonamentul asigura continuitate si-ti este permanent la-ndemana,Prin comparatie,cartela ,are termen de expirare prestabilit si deci caracterul provizoriu este preponderent,chiar daca o poti reincarca atunci cand si de cate ori este necesar.
  Toate beneficiile dar si neajunsurile abonamentului,pot fi lasate mostenire ,cea ce nu este valabil in cazul cartelei din start.Roadele abonamentului intra sub incidenta dreptului de autor. La cartela apar o multime de complicatii juridice.
  Nu poate fi epuizat subiectul dar,ca sa aduc discutia pe un teren mai accesibil mie,am sa spun ca ,abonamentului ii pot fi atasate cate cartele doresti(fie ele reincarcabile sau nu),asa cum la closca poti pune cate oua ai.Cartela este ca si cucul,pune oul in totdeauna in cuib strain ca el nu are nici aplecare,nici interes sa faca.
  Pana la urma,conteaza performantele ….telefonului…

 80. @Lucia, din pacate directorul ziarului are niste probleme care sper sa fie depasite curand

 81. @Cody, buna dimineata!

 82. [...] echilibrat şi am aplica 20% ) un 42.000 € care rămân să facă reclamă atomului, iar apoi să bem de bucurie. Că doar e criză… Bine [...]


 83. AnaF

  George, imi pare rau sa-ti spun…dar Bogdan Hrib…isi cladeste si plateste fericirea…pe nefericirea altora( are sa-mi dea bani din 2008-i-am salvat Tritonicul).
  E o mizerie de om prin care, cartea…devine maculatura.
  Din pacate! Si…mi-e MIE rusine s-o spun!!!!!
  Dar, cu un astfel de ….specimen…mai bine caut carti la anticari! :)

Leave a Reply