George Serban

UPDATE: … Maestrul si Margalena! Sau care-i diferenta intre "egal" si "frateste"?

UPDATE: Dupa episodul Maestrul si Margaeba, ieri s-a consumat Maestrul si Margalena iar, azi, in JN, gasiti cel de al treilea episod, intitulat Maestrul si Margaridti. Asteptam, cu emotie, ultimul episod Maestrul si Ridicolul …
Oricum, la Zig Zag-ul de ieri, doamnele europarlamentare, mult mai destepte, fiecare in parte, decat Maestrul si Margalena la un loc, intelegand perfect ca sunt doar un pretext pentru show-ul erotic al Maestrului, din partea a doua a emisiunii, l-au tratat cu seriozitate dar cu un zambet ironic plin de intelegere pentru varsta si …pauza Maestrului.

Mie, maestrul Ion Cristoiu imi este drag! Nu stiu ce ar mai putea face ca sa stearga din mentalul meu fisierul intitulat … “Ion Cristoiu unul dintre intemeietorii presei democrate”?!

Dar, fara indoiala, lucruri de neinteles, poate irationale, – intr-o exprimare eufemistica – face!
Un promo, de la Antena 3, foarte agresiv, asa cum sunt clipurile publicitare ale Maestrului, mi-a atras atentia.

La o prima vedere, te intrebi ce naiba cauta Margalena la o emisiune de elita ca aceea facuta de Maestru? Performante … ioc! Ba ne mai si anunta victorios ca numarul turistilor in Romania, de cand este dumneaiei ministru, a scazut dramatic fata de aceeasi perioada a anului trecut. Margalena, avand obligatii materiale multe, atat pe orizontala cat si pe verticala, face “landuriovciois” pe bani grei si munca putina, ridicole si caraghioase. Mai nou, impreuna cu surata Ridzi, o pune de un tun financiar cu o telegondola pe domeniile baronului Ridzi. Oare, in conditiile astea, Maestrul n-ar fi fost mai bine sa o lase, intai, pe Codrutza sa vada ce si cum? Cum spuneam, asta se vede la prima vedere intr-o abordare … estetica.
La o a doua vedere, intr-o abordare apropiata de etica profesionala, te poti intreba, pe buna dreptate, cum a impartit Maestrul timpul emisiuni:  in mod egal sau … frateste? In mod egal ar fi insemnat ca fiecare dintre cele trei invitate sa beneficieze de acelasi timp al discutiilor. Adica, Adina si Corina, avand acelasi domeniu de activitate, ar fi trebuit sa beneficieze, impreuna sau separat, de 80 de minute iar Margalena de 40 de minute. Maestrul a impartit timpii frateste. Jumate Margalena si cealalta jumatate, impreuna, Corina si Adina. Ce l-o fi apucat pe Maestru, de unde o fi invatat imparteala asta.  Totusi, ar exista o explicatie. Corina Cretu si Adina Valean, luate fiecare in parte, au mult mai multa scoala si inteligenta decat Margalena. Mai multa experienta profesionala si mult, cu mult mai multa, moralitate, inclusiv in politica.
Asta ar putea explica impartirea disproportionata a timpului in emisiune, pentru a compensa handicapul Margalenei.

Pentru ca, in ultimul timp, imi este tot mai greu sa inteleg actiunile Maestrului, m-am dus acolo unde m-a invatat, repetandu-mi atat de des, la televizor. La biblioteca Academiei. Deja, sunt cunoscut. Computerul bibliotecii s-a crispat cand m-a vazut dar n-a avut ce face. M-am asezat comod, convins ca voi avea mai mult de asteptat. Am tastat cat mai simplu ca sa nu provoc deranjamente in baza de date … Search: cauze comportament bizar Maestru.
Raspunsul a venit in fractiuni de secunda. Vi-l redau exact cum a aparut pe monitor:
” … perioada aceasta este cunoscută sub denumirea de andropauză. Nu există o vîrstă precisă a declinului potenţei sexuale la bărbat dar există anumiţi factori, extra-fiziologici, care o pot influenţa: starea socială, economică, atitudinea partenerei, educaţia, starea civilă. Andropauza este o perioadă de bulversare în care se rupe echilibrul organismului adult şi se restabileşte un altul, cel al vîrstei a treia.”
Jenat, n-am mai insistat. Am sters totul si am taiat-o!
Nasol, m-a ferit Dumnezeu!

No Responses to “UPDATE: … Maestrul si Margalena! Sau care-i diferenta intre "egal" si "frateste"?”

 1. Exista o varsta a naparstocimii cand cablurile isi inverseaza polaritatea. Atunci intervin ametelile, bufeurile si clocoteste lichidul in vene. Care nu este neaparat sange. El poate clocoti si putin mai jos, dar nu mai e cazul in ceea ce-l priveste pe Ion Cristoiu. Ma induioseaza din ce in ce mai tare dansul lui blegit din ultima vreme. Or fi caldurile electorale… Or fi muraturile prea acidulate… Intrebati la Academie… Dati un enter pe butoane… Sa dansam… Lasati criptologia mocofanilor…


 2. madalina

  dar nu era nevoie de search acolo, ci de simpla intrebare la persoanele cunoscatoare. cand am aflat azi ca are trei dUamne invitate, am pus o eticheta simpla, chiar medicala – ” ce face jurnalistul la andropauza”.

 3. @madalina
  ma simteam stanjenit de faptul ca eu am descoperit primul. Acum ma simt mai linistit :)


 4. madalina

  evidenta sare in ochi, cred ca primele care au remarcat au fost dUamnele invitate

 5. @Paul Gabor
  ma bucur ca nu sunt singurul care i-am intrezarit curba hormonala :)

 6. @madalina
  dupa cum zambesc amandoua, cu intelegere, cred ca ai dreptate.

 7. Elementary, dear Watson! ar spune în acest caz detectivul cu pipă şi carouri. La Cristoiu se manifestă în formă agravată. Şi de mai multă vreme.

 8. Ce nesimţire la Cristoiu! Lasă cu împărţeala “frăţească”, dar le spune să pună mînă de la mînă să aducă ziarişti la Bruxelles! Mi-e greaţă!

 9. E imposibil sa detineti chiar toate parghiile…

 10. @Paul Gabor … o veche pasiune pentru istoria medievala. O descopar prin prezent. Totul se repeta!

 11. Dar sa o bagi in calcul si pe fiica sa, avocat cosmic (nu glumesc) la Bruxelles, care are nevoie urgent de un job in PE. :mrgreen:

 12. @Lilick
  vorbesti de fiica aceea cu mansarda de 400 metri patrati? :)

 13. De a maestrului. :)

 14. Domnule Serban, Lilick!

  Cata vreme lucrati sectar, eu nu am acces la datele la care faceti referire, trebuie sa zic : am banuit ca este ceva foarte lumesc,nu neaparat o bola, indaratul atitudinii cristoiului.Pana acuma am fost doar convins ca e debalansat, deci simplu neinteresant…acuma, sunt lamurit aproape 80%, este ceva lumesc…Sunt deceptionat? nu foarte..asta este taranul ajuns si gata!

 15. @Maximmouse
  … sunteti nedrept! dincolo de acea … pauza care ne cuprinde, pe unii mai tarziu ( :) ) – scuze, m-a pufnit rasul! – pe el, mai devreme, a mai aparut o problema obiectiva. la gagesti nu mai sunt fete. din cauza crizei, au fost manate sa vina cu bani peshin … in situatia asta, cred ca maestrul este de inteles!

 16. Eu cred că ăsta-i numai începutul serialului. “Tânăr” şi neliniştit, maestrul le va chema şi pe … preşedinta camerei deputaţilor – Roberta Anastase (după scandalul de azi), Sulfina Barbu, … şi mai am câteva nume în mânecă.

 17. Maestrul si dosarul de colaborator care zace in sertarele lui Basescu. Acum isi fac avantaje reciproce, au convenit sa- schimbe marfurile in natura, maestrul o limba , Basescu o foaie din dosarele lui Cristoiu.


 18. vladrosca

  George tu excluzi un motiv care produce efecte de mii de ani ‘the banu’!!!

 19. @marius … crezi tu ca are dosarul lui Cristoiu de la CNSAS atatea pagini cati turnatori roiesc in jurul lui Basesc (incluzandu-l si pe el)?

 20. @Vlad nu exclud dar am uitat :)

 21. Pentru poziţia din vremea războiului împotriva fraţilor sîrbi sunt gata să mă fac că nu aud unele stridenţe ale domnului Cristoiu…

 22. @Vania
  a avut mai multe pozitii laudabile! Acum, insa, se pare ca traieste nostalgia altor pozitii care-i tulbura uzu(fructu) ratiunii. Vorba inteleptului care spunea: … sa te feresti de descoperitorul … (inteleptul n-avea un minor p-aproape!) dupa 50 de ani. Maestrul este un explorator – teoretician, deocamdata, – intarziat.


 23. codeus41

  George te asteptam


 24. CC

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KPoaI7hQsQc&hl=en&fs=1&]


 25. CC

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mqDJfzIIGRI&hl=en&fs=1&]

Leave a Reply