George Serban

Majestatea Sa Regele Mihai este aparat, nu are nevoie de impostura vanatorilor de rating

N-as vrea sa fac comentarii din pozitia mea de republican. Dar incerc sa privesc lucrurile prin conexiunea care ma leaga de cei care se considera monarhisti si cred in regalitate. Ne leaga respectul pentru istoria comuna, respectul pentru cei care au scris-o prin faptele lor. MS Regele Mihai al Romaniei, la fel ca si Maresalul Antonescu este unul dintre acestia. Cu bune si cu rele. Tot asa cum, fiecare dintre noi, alaturi de conducatorii acestei tari, prin fapte, prin optiuni si atitudini am scris, cu bune si cu rele, o pagina din istoria foarte recenta a Romaniei.
Regele Mihai este, insa, unic. Majestatea Sa este insasi istoria. Vine din vremuri dramatice, a participat la scrierea istoriei si are dreptul la imunitate. Imunitatea bunului simt.
Majestatea Sa Regele Mihai al Romaniei, de a carui imagine nu s-a atins nici dictatorul comunist Nicolae Ceausescu, nu poate face obiectul tranzactiilor imorale ale vanatorilor de imagine publica, ale vanatorilor de rating din media, ale impostorilor de tot felul.
Ma opresc aici, publicand cateva, dintre sutele de exemple, ale semnaturilor celor care au “aderat” – unii au facut-o cu buna credinta dar cu nestiinta – la “monumentala si epocala” scrisoare a dlui Sorin Iliesiu, prin care acesta ii cere patronului sau, pana nu demult, nici mai mult, nici mai putin, decat demisia. Dl. Sorin Iliesiu se doreste, si reuseste, sa fie un nou produs exclusiv mediatic, la fel cum a fost si inca mai este Basescu.
Majestatea Sa Regele Mihai al Romaniei este aparat cel mai bine si incontestabil de istoria Romaniei. La care se adauga vocile unor reputati istorici si, din fericire inca, prin vocile unor contemporani. Nu are nevoie sa fie aparat de impostori sau vanatori de imagine sau audienta.
Monarhisti, aparati-l pe Rege, nu de dusmani, ei sunt ridicoli. Aparati-l de parodia impostorilor!

Sorin Iliesiu

One Response to “Majestatea Sa Regele Mihai este aparat, nu are nevoie de impostura vanatorilor de rating”


  1. Scrie opinia ta

    Eu cred ca scrisoarea lui Iliesiu este intr’adevar un eveniment, practic nici unul dintre tucalarii lui Basea nu a fost in stare sa emita nici 10% din critica prezenta in scrisoare. Desi/mai ales ca stiu bine care au fost preferintele lui Iliesiu de’a lungul timpului nu m’as grabi sa’l acuz de impostura. A fost un aparator al Monarhiei iar sustinerea lui Basel a fost legata strict de condamnarea comunismului. A pacalit pe multi cu dictia lui.

    Mi se pare cat se poate de apreciat actuala scrisoare, mai ales ca nu lasa loc de intors. Altfel piruete gen Plesu, Liiceanu, Cartarescu ori altii, am mai intalnit.

    Mai rar insa oameni care sa recunoasca cu durere ca s’au inselat, precum actorul Florin Zamfirescu.

    Din toata povestea eu vad ceva pozitiv: despartirea naivilor de lichele.

Leave a Reply