George Serban

Mesaje, … mesaje

……………………….
“George, tu chiar nu intelegi ce se intampla! Avem nevoie de liniste, nu de tulburari care sa creeze confuzie”
“George, ai innebunit? Geoana e problema noastra”
“George, avem o intelegere, nu ne amestecam unii in treburile altora. Ai facut destul rau la Neamt. Chiar nu mi-as fi dorit sa folosesc tonul asta”
“Tu chiar nu-ti dai seama ce faci? Ti-ai castigat o credibilitate pe care o intorci impotriva alor tai? Incepe sa semene cu altceva. Ce treaba ai tu cu Geoana?”
“Domnule Serban, chiar ati fost vreodata de partea USL?”
“George, trebuie sa ne vedem curand, sa-ti explic lucruri care nu se pot discuta asa”
………………………….
Este un inventar al catorva dintre mesajele primite pe “privat”, pe “semiprivat”, pe e-mail, pe sms. Nu am avut pe cine sa rog, sa-mi faca transcripturile celor doua convorbiri, de cate 20 minute, fiecare, desi sunt sigur ca transcripturile exista. Aceste mesaje le-am primit de la oameni la care tin, unii foarte importanti in politica.
Am acelasi raspuns, pentru toti.
Stimati prieteni, – daca mai imi sunteti prieteni – vreau sa stiti ca:
- pentru mine, Mircea Geoana nu reprezinta nimic ca om, caracter sau politician. El este doar o piesa, ca voi toti, intr-un mecanism care, cu sau fara Geoana, trebuie OBLIGATORIU sa functioneze perfect. Iar voi nu aveti nici un plan convingator, nici principal, nici de rezerva;
- am consumat multa energie, cu convingere, pentru a-i face pe unii oameni sa inteleaga si sa creada ca nu mai sunteti cei impotriva carora am luptat cu indarjire, aproape doua decenii. Ca ne-am schimbat toti, si noi, dar si voi. Ca putem construi ceva impreuna.
- tot ce am scris mai sus este valabil intr-o singura stare de fapt. Si noi, dar si voi, credem in democratie. Nu numai prin limbaj, ci si prin comportament. Una dintre marile vulnerabilitati ale democratiei este ca, prin natura sa, nu se poate apara, altfel, decat cu propriile-i reguli. Democratia nu se poate apara, folosind metodele si regulile celor care o ataca, vor sa se foloseasca de ea pentru a obtine foloase, avantaje personale, in detrimentul celorlalti. Daca se intampla asta, nu mai putem vorbi despre democratie. Mircea Geoana, cel care a facut asta in repetate randuri, nu v-a deranjat niciodata desi complicii lui erau printre voi. Voi, pentru ca, astazi, aveti o problema cu el, i-ati copiat metodele si practicile.
Voi aveti o problema cu Geoana. Eu n-am nici o problema cu Geoana. Dar am o problema cu voi. Ati intrat in acest “razboi”, importat de cineva, un razboi care nu-i al vostru, incalcand regulile democratiei, copiind metodele adversarului.
Ceea ce nu ati inteles este faptul ca toate comentariile mele, care v-au deranjat, nu se refera la Mircea Geoana, ci la voi. La tacerile voastre. Mult prea lungi, mult prea apasatoare pentru vremurile astea.
Cum spunea cineva … la fel ca la Neamt. Dragi prieteni!

Leave a Reply