George Serban

Drum bun, Mile! Drum bun, soldatule!

Mihai Eminescu

Drum bun, soldatule!
Ai fost un OM, acum vei fi o stea frumoasa si stralucitoare, asa cum meriti.

Pentru Sibilla

… la sfarsitul lui 1999. m-a sunat si mi-a zis ca vrea sa ne intalnim. I-am propus sa ne vedem la Parlament. A venit foarte repede, cred ca imi telefonase de undeva din apropiere. L-am asteptat la intrare. Avea figura intunecata. Mi-a zis sa-l scuz ca e nedormit, nemancat si vrea sa bea o sticla de apa. Ne-am dus la sala de mese. Inainte de a se aseza, a aruncat pe masa un teanc de fotografii. Era razboi. Fotografiile aratau razboiul. Eu, de un an la Comisia de aparare, vazusem razboiul doar in filme. Mile facuse fotografii, acolo. Il priveam in timp ce incerca sa-mi explice fiecare fotografie. Era un pusti. Se sufoca pentru ca vorbea mai repede decat putea sa respire. Dupa ce a terminat, l-am intrebat de ce a venit tocmai la mine. Mi-a spus ca m-a vazut la televizor vorbind, de mai multe ori, despre razboiul din Iugoslavia. ca el crede ca sunt sincer si credibil dar … nu spun adevarul. Ca daca voi spune ceea ce mi-a povestit el oamenii ma vor crede. I-am cerut sa-mi lase fotografiile. N-a vrut. Mi-a spus ca nu e sigur ca avea voie sa le faca.  A plecat. N-am facut ceea ce-mi ceruse. Mi-am domolit discursul. Il urmaream mult mai atent pe Mile. Nici el nu spunea ceea ce-mi spusese mie despre acel razboi. Ma simteam vinovat …

… dupa vreo doua luni, l-am cautat si i-am propus sa ne vedem. M-a refuzat politicos. L-am cautat de cateva ori. Am insistat si, intr-un final, a acceptat. Ne-am intalnit tot la Parlament. Daca tot ce am scris mai sus s-a petrecut in 30-40 de minute, tot ce scriu acum, in cateva fraze, s-a petrecut in mai mult de 2 ore. Am vorbit mai mult eu. L-am intrebat daca crede ca ce s-a intamplat in Iugoslavia s-ar putea, la alta scara, intampla si la noi. Mi-a raspuns ca da. I-am spus unele lucruri pe care poate n-aveam voie sa i le spun. i-am spus ca ai nostri au organizat o celula de criza care coopereaza cu ceilalti pentru a nu mai bombarda ca bezmeticii obiective nemilitare. L-am intrebat care crede ca ar fi cea mai potrivita cale de a ne proteja sa nu trecem si noi prin astfel de tragedii. Stia, mi-a spus ca aderarea la NATO. I-am explicat ca nu e vorba doar despre aderarea la NATO ci despre aderarea … cat mai grabnica la NATO. S-a ridicat sa plece. L-am privit. Nu mai era pustiul pe care-l cunoscusem. Se schimbase in ultimele luni. Mi-a spus ca mintea lui intelege si poate accepta tot ceea ce ii spusesem dar sufletul lui nu poate accepta. I-am spus ca si eu si el avem un limbaj al ratiunii cand vorbim in fata camerelor si un alt limbaj al emotiilor. I-am spus ca nu voi uita niciodata fotografiile pe care mi le aratase la intalnirea precedenta. Ca asa ceva nu trebuie sa se intample la noi. L-am condus pana la iesire. Mi-a intins mana, ne-am salutat si a plecat. La intalnirea precedenta, era atat de suparat incat n-au existat strangeri de mana, nici la venire, nici la plecare.

Niko, am vrut sa stii asta. Mi-am dat seama ca ai tinut mult la el!

PS: adevaratii jurnalisti nu deformeaza adevarul. Asa cum nici Mile n-a facut-o. Aud in montajul baietilor de la Antena1 vorbindu-se despre faptul ca Mile ar fi fost singurul jurnalist care a reusit sa-i ia un interviu lui Arkan. Daca ar trai, Mile ar face , cu siguranta doua lucruri. Primul, i-ar cere Cabotinului sa-si bage decoratia, acordata post-mortem, in propriul lui fund. Al doilea, i-ar suna pe cei de la Antena1 si le-ar atrage atentia ca, ne place sau nu ne place, un interviu amplu i-a luat lui Arkan, cu putin timp inainte ca acesta sa fie ucis, ziarista de atunci, Narcisa Iorga. Am simpatizat-o, m-a ajutat in politica. Desi hotarasem sa nu mai ies in emisiuni, la insistentele ei am participat la o emisiune a lui Mihai Gadea despre Ioan Mihai Pacepa. Narcisa m-a dezamagit cum nu m-as fi asteptat dar adevarul trebuie respectat. Sunt sigur ca si Mile ar fi vrut asta.


O floare pentru Mile

Nimic nu este mai frustrant, mai dureros si mai trist decat neputinta de a-ti ajuta semenii, prietenii, pe cei pe care cunoscandu-i i-ai indragit.

Orice om bun care pleaca lasa un loc gol greu de inlocuit.

Mile a fost un astfel de om. Chiar daca Dumnezeu a avut nevoie de el, nu cred ca stia cata nevoie este de oameni ca Mile, aici, pe acest pamant.

Mi-am amintit, intr-un tarziu, de randuri scrise cu un an in urma de Maminineta, randuri pe care le-am scris pe blogul meu. Fara sa-i cer acordul – dar sunt sigur ca nu se va supara! – le scriu, inca o data, cu tristete, gandindu-ma la Mile – jurnalistul adevarat.

Balada unui ziarist

Ce meserie ai ?

Citeşti mai tot ce-ţi cade-n mână, urmezi un cod, eşti poate trist, pleci de acasă o săptămână, se cheamă că eşti ziarist. Zici ştirea din mijloc de ape ce –au inundat gospodării, ajuţi copii ca să scape şi faci mereu fotografii. Nu-ţi pasă de furtuni şi ger, suporţi căldura cea mai mare, te rogi la Dumnezeu din cer, să aibă de noi îndurare. Pe faţa ta amare lacrimi se strâng şuvoi pentru bătrâni, când la sfârşit de viaţă află că-n casă nu mai sunt stăpâni.

Şi ce rezolvi ?

Tu lupţi cu vorba, cu cuvâtul, să mai rezolvi azi o problemă şi disperarea-ţi taie avântul, poţi chiar uşor sări din schemă. Supervizează un şef mare, ce ştire ai adus cu tine, strecori şi apele murdare, vrând  adevărul a-l susţine. Dar când cuvântul tău atinge cu adevărul vreun obraz, ia foc , nimic nu-l  poate stinge, pe loc se-toarce un macaz. Eşti o ţigancă împuţită, nu cunoşti reguli, n-ai habar, o meserie pătimită, fără un ban în buzunar.Te prinde noaptea pe la porţi, să apară unul să declare, eşti nemâncat abia suporţi, însă duci  ştirea la ziare.

Mai poţi ?

Intri cu teamă prin palate şi calci cu grijă pe covoare, aprtamentul tău e-n rate şi abia  cumperi de mâncare, iei situaţii în răspăr, cauţi o pată să apară  şi atunci când vezi un adevăr, îl simţi, începe să te doară. Eşti  ostenit, târziu în noapte, ieşi din metrou şi n-ai o pâine, treci în revistă alte fapte şi aşa aştepţi ziua de mâine.

53 Responses to “Drum bun, Mile! Drum bun, soldatule!”

 1. MILE ARE NEVOIE DE NOI ! ARE NEVOIE DE SÂNGE, A2+!!!
  Prieteni dragi, MILE, MERITĂ ! Hai să-i fim alături, aşa cum ne-a fost el , mereu !
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/03/20/sus-mile-hai-ca-poti-yc%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D1%9B%D0%B8te/
  Mile al nostru, Mile Cărpenişan, merită !
  Doamne Ajută !
  Sibilla


 2. spedy

  Mu pot ajuta nicicum dar,imi alatur gandul bun….si o rugaciune ….din suflet….Doamne ajuta!!

  spedy/20/03/2010

 3. @spedy,
  Eu nu am greutatea necesară, nici bani in mama lor sa ajung pana la Timi, dar un lucru ştiu, că Rugăciunea din suflet face minuni !
  Coma e indusă. Să sperăm şi să ne rugăm, Mile e un OM deosebit ! Şi-un Luptător!
  Doamne Ajută !
  Sibilla


 4. Toni

  Cumplit începul de week-end în România noastră, cea de toate zilele.
  Am adaptat puţin rugăciune asta pentru el, aşa cum am făcut-o şi pentru toţi cei în sprijinul cărora am încercat să alerg. Sper să nu se supere nimeni…
  Măcar atât…
  Să ne rugăm:
  Dumnezeule atotputernic şi veşnic, care l-ai trimis pe Fiul tău Unul născut, Domnul Dumnezeul nostru Isus Cristos, ca să vindece toată neputinţa şi boala, te rugăm dăruieşte-i lui Mile alinare în suferinţe. Luminează-l să înţeleagă voinţa ta preasfântă şi să-şi suporte cu răbdare durerile şi neputinţa, unindu-le cu patima răscumpărătoare a lui Isus.
  Dacă voieşti, poţi să-l vindeci!
  Întăreşte-l pe calea pe care vrei să te urmeze, ca să fie-ţi fie bineplăcut şi în sănătate şi în boală. Iar celor care-l îngrijesc dăruieşte-le dragoste, bunătate şi binecuvântează-le jertfa.
  Amin.


 5. pastel

  Da, sa ne rugam pentru sanatea lui.
  Si Domnul sa-l apere!


 6. Toni

  Se pare că e spre bine…
  Ajută… Cred…

  IMPACTNEWS
  Mile Cărpenişan începe să-şi revină
  Viorela Grecu (2010-03-20 10:51:58)
  103 vizualizari
  Starea de sănătate a jurnalistului Mile Cărpenişan s-a îmbunătăţit uşor. Vineri seară, corpul său a început să răspundă tratamentului care i-a fost aplicat de medici, iar organele sale interne s-au repus în funcţiune, după ce vineri doar aparatele îl mai ţineau în viaţă.
  Pericolul nu a trecut însă, următoarele zile fiind decisive pentru soarta fostului corespondent de război al Antena1.

  Mile Cărpenişan a fost internat în Spitalul Judeţean Timişoara cu diagnosticul de septicemie şi hemoragie internă.
  NEWS

  Mile Cărpenişan începe să-şi revină
  Viorela Grecu (2010-03-20 10:51:58)
  103 vizualizari

  Starea de sănătate a jurnalistului Mile Cărpenişan s-a îmbunătăţit uşor. Vineri seară, corpul său a început să răspundă tratamentului care i-a fost aplicat de medici, iar organele sale interne s-au repus în funcţiune, după ce vineri doar aparatele îl mai ţineau în viaţă.

  Pericolul nu a trecut însă, următoarele zile fiind decisive pentru soarta fostului corespondent de război al Antena1.

  Mile Cărpenişan a fost internat în Spitalul Judeţean Timişoara cu diagnosticul de septicemie şi hemoragie internă.

 7. Am vb cu Ramo, da desi e inca in coma indusa, sedat puternic,face dializa, sunt primele semne ca organismul raspunde la tratament !
  Dupa ce va putea fi transportat la Cluj, transpalnt de ficat. Va dau vesti deseara, promit !
  Hai sarbule, hai Mile, hai ca POŢI !!! Doamne Ajuta !!!
  Sibilla

 8. @Toni, vesti mai bune!

 9. @Sibilla
  Trebuie sa se faca bine, sa se puna pe picioare, sa se aseze la calculator, sa-si deschida contul pe Facebook si sa-mi dea ¨accept¨ la cererea mea de prietenie. Intelegi, Niko?

 10. Doamne ajuta! Hai Mile!


 11. lucia

  Sunteti niste oameni minunati.Dumnezeu; trebuie sa va asculte.Toata stima si aprecierea pentru colectivul ATI SPIT.JUD.TIMISOARA.


 12. Toni

  Preluat de pe blogul Simonei Ionescu, căreia îi mulţumesc pentru tot.
  Citez, fără ghilimele
  Greu am gasit vesti noi. Doar la Sorin Bogdan, alt jurnalist din Timisoara, care pe facebook a pus link catre un blog. Preiau un fragment, dar cititi restul acolo.
  “mile cărpenişan nu este în comă. nici indusă, nici de alt fel. este sub sedative. vorbim de o septicemie care i-a afectat multe organe, printre care plămânii, rinichii şi ficatul – nici unele dintre acestea nu funcţionează acum în parametri normali. este conectat la aparatele de respirat artificial (de aceea este şi sedat, pentru a nu-şi scoate tuburile) şi se lucrează la repararea rinichilor. simultan i se face hemodializă, pentru a-i curăţa sângele de la infecţia cauzată de septicemie.”

  Am încheiat citatul. Aşa că trebuie să continuăm.
  Să ne rugăm.

 13. George,
  Da, trebuie !!! Musai !!
  Doamne Ajuta !

  @ Toni,
  Doar n-o sa ne ciondanim aiurea…
  Important e ca Mile sa se ridice-n picioare, sa se faca bine, asta e important.
  In rest, nimeni nu are interes sa minta, cel putin NU prietenii care nu cauata subiecte de soiu cancan…
  Ramo, sotia lui a spus limpede ca e sedat puternic de catre medici, si da asa se numeste coma * artificiala *, indusa..
  „Coma indusă“ sau „artificială“ presupune o stare de inconştienţă, provocată de medici, prin administrarea de medicamente specifice. Dacă organele afectate ale pacientului încep să funcţioneze la parametri normali, va fi deconectat de la aparate, deoarece va putea respira singur.
  Sistemul imunitar e f slabit, organele afectate, acum dializa, urmeaza la Cluj transplantul de ficat si da azi dimineata organismul a dat primele semne ca raspunde la medicatie in sfarsit ! Har Domnului.
  Da, continuam sa ne rugam ! Doamne Ajuta !! Sus, Mile, Sus !!!
  respecte, Toni,
  Sibilla


 14. Toni

  Mă gândesc că poate nu toată lumea ştie care e procedura legată de transfuzii. Nici nu le doresc să afle vreodată.
  Poate doar aşa, de la mine:
  Cu tranfuziile se procedează în felul următor. Spitalul îi perfuzează prima doză pacientului, de la a doua încolo cineva trebuie să doneze, la secţia de de colectare a sângelui din spital, 400 ml de sânge, sau, în cazul unora mai slabi de înger, ca mine, 200 ml. Ştiu asta din proprie experienţă. Cu mama. De asta zic că mai bine să nu aflaţi vreodată amănuntele…
  Nu are importanţă grupa, spitalul îi bagă sângele corespunzător, e vorba de cantitate.
  Câte 400 ml. de sânge pentru fiecare donare.
  De obicei ajung 3, maxim 4.
  Asta din cauză că numărul donatorilor de sânge a scăzut drastic în ultimii 10 ani.
  Sunt sigur că nu sângele e problema, mai ales că cea mai întâlnită grupă sanguină din Europa este A (II). Şi la bărbaţi nu are importanţă dacă are factorul Rh sau nu, adică dacă e Rh pozitiv sau negativ .
  Septicemia generalizată este, din nenorocire.
  Oricum, s-a mai stabilizat. Doamne ajută!
  Să ne rugăm!


 15. lucia

  @toni
  O mica completare:spitalul transfuzeaza intreaga cantitate necesara de sange unui pacient,daca dispune de el.Daca nu dispune,se suna la alte centre de transfuzie din tara.Procedura insa,derivata din dezinteresul populatiei si tot odata gradul deficitar in educatie sanitara impune sa se ceara rudelor.prietenilor, donarea de sange.Este limpede ca se doneaza pentru un alt pacient.
  Coma indusa,medicamentoasa,o coma de gradul 1,sau mai bine zis un somn profund are rolul de a-l ajuta pe pacient sa suporte intubatia oro-traheala necesara ventilatiei mecanice.

 16. Toni,
  Da.
  Hai, Mile !
  Doamne Ajută !

 17. Lucia,
  Aşa mi-a spus şi Ramo, aşa e.
  Trebuie să fie Bine, să-şi revină, trebuie !
  Doamne Ajută !
  Sibilla
  P.S. m-am * intors * din moarte clinica, de-a naibii si de sârb căpos ce sunt şi Mile se va face BINE, musai !
  respecte,
  Sibilla

 18. @Toni, vor fi probabil 48-72 de ore dificile si decisive. E tanar si, din cate-l stiu eu, e puternic. Asta ar trebui sa-l ajute.


 19. matilda

  Dumnezeu să-l aibă în pază pe Mile şi să-i dea putere să lupte pentru viaţa sa ! Doamne-ajută !


 20. pastel

  George,
  Buna seara. Mai ieri aveam o vorba aspra despre o parte a “votantilor”. Azi chiar asa cum ii stiu pe unii poate ca trebuie iertati, “ca nu stiu ce fac”.
  Mile este in impas. Domnul il va ajuta sa-si revina. Ma rog Lui sa-i dea sanatate.
  Are prieteni care cu gind bun il vor ajuta si prin rugaciune.
  George, omul, in general, este slab,ca o furnica, in fata destinului, a fortei divine. El trebuie sa cheme in ajutor si in credinta pe Dumnezeu. Credinta uitata este boala sufletului, si prin boala sufleteasca ajungem si la cea fizica care de multe ori iti numara clipele de viata. Cred, acum la virsta inaintata, ca mult am pierdut prin necunoasterea bibliei si necredinta.
  Tirziu am inteles mataniile bunicului si straduinta mamei pentru biserica. Ma rog Domnului sa-mi ajute, sa ne ajute.
  Prietenii nostri din CLUB sint prezenti si la suferinta lui Mile. Ce bine!

 21. @Pastel, trebuie sa le aratam dusmanilor nostri si ai tarii ca solidaritatea este mai puternica decat cardasia. O seara frumoasa! Cu prietenie


 22. Toni

  Absolut!
  Sibilla: Nu m-am gândit nici o secundă că e vreun prilej de ciondăneală. Am crezut că aduc nişte noutăţi îmbucurătoare. Culese de pe net.
  Înţeleg că ştii despre ce-i vorba. Extraordinar este c-ai trecut cu bine încercarea! Sunt sigur că şi Mile o va trece! Sigur suntem alături.
  Lucia: Exact. Dar nu toată lumea a trecut prin spitale, spre norocul lor! De asta am şi dat amănuntele alea. Foarte bine completate de tine. Situaţia băncilor de sânge este la fel de dezastruasă ca şi situaţia întregului sistem sanitar. Dacă nu chiar mai catastrofală.
  George: Da, vârsta contează. Şi este un mare avantaj pentru Mile. Ca şi constituţia robustă. Sunt sigur că eforturile medicilor sunt neprecupeţite. Şi sunt sigur că se va termina cu bine.
  Dar nu trebuie să renunţăm nici noi.
  Să ne rugăm.
  Avem un week end… Uf! Abia aştept să scăpăm de el, cu bine!
  Doamne ajută-l!


 23. gala

  Razboiul cu boala este cumplit…Dar Mile e tanar,e puternic,e obisnuit cu frontul…
  Sa-i dea Dumnezeu sanatate! Cat mai repede!

 24. @Toni,
  Nici eu !!! Credeam că s-ar crede asta… brate, te respect şi preţuiesc, nah c-o spusăi…
  Dacă zilele astea oi fi nesuferită, ori nu mă fac tare bine înţeleasă, mă veţi ierta, sunt convinsă că mă înţelegeţi voi de ce..
  Hai, Mile, hai !!!! Hai sârnule că mi-ai promis ceva şi nu poci rîde de una singură şi trebuie să ne ţinem de cuvânt, hajde Mile !!!
  Doamne Ajută !!!
  uf, Toni ce mă-nervezi, dă o cafă, dă horinca, măscăreşte-mă da nu mă bănuii de ce nu-s, că-s tot io, tvoja sestra, aia zăpă ;)
  Sibilla

  @George,
  Sunt cele mai dificile zile, DECISIVE, d-aia insist, fiecare o rugăciune din tot sufletul , pentru Mile al nostru !!!
  Sibilla

  @gala,
  Frontul a lăsat şi urmări… numai el şi sufletul lui mare de sîrb ştie prin câte-a trecut, noi, frânturi din ce-a avut putere să ne povestească, după ani..
  Şi să nu uităm că n-a fost menajat ci dimpotrivă, de tartori acum la conducere şi voi ştiţi DE CE şi… TAC !
  Acum nu spun decât : HAI MILE, SUS, HAI CĂ POŢI !!!
  Doamne Ajută !!!


 25. Toni

  OK, Sibillico, altfel n-ai fi sârboiacă, am înţeles!
  Sângele apă nu se face, ştiu. Nu te bănuiesc decât de solidarite, ca să nu zic mai mult…
  Şi ai grijă cu cafa aia, am impresia că ţi-ar trebui mai degrtabă un ceai. O infuzie, mai precis. De cătină, cu tei şi cu lămâie…
  Dacă n-ai prin casă, poţi să iei horinca mea. Sau şliboviţa aia neîncepută.
  Nopţile astea sunt grele, ştiu… Dar trec. Şi e Crai Nou, parcă… Se-mplinesc dorinţele… Sigur se-mplinesc!
  Curaj!
  Să ne rugăm…

 26. CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE SPRIJIN LUI ION ILIESCU IN ACTIUNEA DE DESCONSPIRARE A AGENTULUI ROSU VALENTIN TISMANEANU.
  Domnule Presedinte.
  Fara sa fiu vreun prieten politic ci dimpotriva , urmarit cu interes aparitia dumneavoastra la Antena 3. Am realizat fara prea mare surpriza faptul ca opiniile mele, coincid cu cele ale dumneavoastra in privinta lui Vladimir Tismaneanu.
  Toate incercarile mele de a prezenta documente confidentiale ca si rapaoarte declasificate ale CIA, agentiilor speciale englez si francez ,despre agentul Voldya au fost refuzate de autoritatiile romane. Memoriul meu catre presedintele Basescu a fost respins fara vreo explicatie.
  De asemenea memoriile mele adresate serviciului extern si intern au ramas fara raspuns ,impotriva prevederilor legale punand in primejdie siguranta nationala.
  Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante confidentiale reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
  Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
  Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a face lumina in acest caz de impotranta deosebita. Poate este ultima sansa ca prin dumneavoastra romanii sa afle adevarul.
  Va rog pe dumneavoastra si pe cei interesati sa citeasca pe blogul meu serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SPIONULUI VLADYMIR TISMANETKY !
  Scrisoarea in intregime adresata lui Ion Iliescu BLOGUL http://devanewyork.blogspot.com/
  Robert Horvath Deva New York
  Date personale de contact http://www.devagallery.com/


 27. pastel

  Buna George!
  Cam tirziu, dar am mai fost in vizite la Sibilla, Mile, Oana Mizil, pe unde, poposind, am descifrat de ale omeniei gesturi. Parca am nevoie de ele. Corina Cretu e cu noi. Parca ar mai fi nevoie si de … Poate, fara sa faca cunoscut, sint multi care fac acte de omenie.
  Sa ne rugam Domnului pentru Mile si pentru alti suferinzi, Sa ne rugam si pentru oameni buni si “milostivi” care nu asteapta sa fie atentinati/rugati.
  Cu bine!

 28. Buna tuturor! Nu mai avem noutati despre Mile? Vesti bune, desigur!


 29. pastel

  @ Lucia,
  O zi buna!
  Am urmarit informatiile tale, referindu-te la un tratament al rinichilor si nu al ficatului. Si din ultimile date se confirma ca ai dreptate. De unde stii asemenea lucruri? Am si eu nevoie de o consultatie, ce poti sa-mi spui?
  Domnul sa-ti fie Calauza!
  Cu prietenie,
  pastel


 30. lucia

  @pastel
  De 100 de ani fac cafele si ceaiuri, in sistemul de sanatate!Am si o medalie nationala pentru asta ,de la d-nul Iliescu,presedintele din 2004 :)
  Cu drag iti pun la dispozitie cele stiute din domeniu,in limitele mele de competenta si experienta.Problemele de sanatate sunt de obicei confidentiale,deci:lucia alexandru pe facebook,sau mail lucia.alexandru@yahoo.com.
  Voi raspunde cu o mica intarziere,deoarece acum ma duc la un miting.O zi cu soare si bucureii sa aveti!


 31. Toni

  No news is good news. Let’s hope so…


 32. pastel

  @Lucia
  Multumesc. Am luat nota.
  Curind pe mail.
  Primavara in suflet!


 33. pastel

  @George
  Si eu astept. Teama raului isi face cuib, alaturi de speranta BINELUI.
  Sa ne dea Domnul prilej de bucurii cit mai multe!


 34. pastel

  Noapte buna!
  Sibilla spune ceva de medicamente.
  Sa nutrim ginduri bune indreptate catre Mile. Si pentru semeni necajiti la fel sa ne rugam. Domnul cu noi!

 35. @pastel, am vazut. Din pacte, n-avem alte informatii. Poate maine, vom avea vesti mai bune. Noapte buna!


 36. pastel

  Buna George.
  Inca nu avem vesti.


 37. pastel

  Sperantele noastre au fost desarte!
  Viata este mai aspra si mai pune o noapte lunga in zilele noastre.
  Tristetea este sora durerii si ambele isi dau intilnire la trecerea in nefiinta a celor dragi, doriti, iubiti.
  Un gind pios pentru prietenul nostru trecut in nefiinta!


 38. pastel

  PS. condoleante familiei.
  Vestea este publicata In “Libertatea Online”

 39. Am tot sperat ca lipsa vestilor inseamna … o veste buna. N-a fost sa fie asa! Dispar din jurul meu tot mai multi oameni buni si, prin decompensare, raul se inmulteste ca … iarba rea. Ce ganduri o avea Dumnezeu cu noi, cu tara asta?


 40. spedy

  Chiar pomeneam de asta mai devreme…asa credeam si eu….am aflat de la mordechai si mi-a confirmat nea costache…stupefiant ..de neimaginat…ce poti sa mai spui?
  Dumnezeu sa-l odihneasca!…..
  Ce trebuie sa fie in sufletele parintilor sai….

  spedy/22/03/2010

 41. Si eu am sperat acealsi lucru.
  Din pacate a fost invers.
  Tacerea a prevestit moartea.
  Am aflat de la Antena 3.
  Parca nu imi vine sa cred.
  De la un nenorocit de furuncul.
  Cred ca majoritatea dintre noi am avut cel putin unul in viata.
  De ce nu s-a putut face nimic pentru salvarea lui Mile?
  Sistemul sanitar este la pamant.
  De ce trebuie sa ne moara tinerii buni, puternici si curajosi?
  Dumnezeu sa il ierte!!!!!


 42. Toni

  Marile dureri sunt mute…
  Câteva vorbe, totuşi…
  Cine l-a cunoscut personal, l-a iubit.
  Cine nu l-a cunoscut personal, l-a respectat.
  Acum îl iubim cu toţii.
  Vestea asta cumplită a fost prima care m-a izbit la revenirea acasă.
  Nu o aşteptam. Credeam că situaţia lui Mile s-a ameliorat.
  Aşteptam noutăţile cu speranţă, dar…
  Cu sufletul greu şi lacrimi reţinute, îndrăznesc a spune:
  Slavă Tatălui, şi Fiului şi Duhului Sfânt!
  Odihna veşnică dă-i-o lui Mile, Doamne, şi lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească lui.
  Să se odihnească în pace.
  Amin
  Doamne, ai grijă de sufletul lui curat!
  Te rog…
  Te rugăm…


 43. gala

  Dumnezeu sa-l odihneasca ! :(

 44. O zi plina de vesti proaste si de moarte. Si suntem atat de neputinciosi…


 45. pastel

  Buna Dimineata!

 46. @pastel, buna dimineata!

 47. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA !
  INFILTRAREA LUI VLADIMIR TISMANEANU LA EUROPA LIBERA.
  ESTE ANUL I98I ANUL IN CARE CEAUSESCU ATACA FRONTAL EUROPA LIBERA. “Marele arhitect”, numele de cod al lui Nicolae Ceausescu, ordona lichidarea ziaristilor si colaboratorilor de la Europa Libera. 700 de ofiteri de securitate primesc misiunea sa aduca la tacere vocile cele mai critice la adresa regimului. Mor, unul dupa altul, in cativa ani, patru directori ai postului: Petru Bunescu, Noel Bernard, Radu Gorun si Vlad Georgescu. Ziaristii Cornel Chiriac si Emil Georgescu sunt injunghiati. Carlos Sacalul este unul dintre cei mai cunoscuti teroristi, aproximativ 20 de persoane pierzându-si viata în atentatele organizate de el în perioada 1973-1984 în mai multe tari.Printre actiunile lui Carlos, se numara si atentatul cu bomba, din 28 februarie 1981, de la postul de radio „Europa Libera“ din Munchen, la comanda lui Nicolae Ceausescu,
  Pe langa bombe si asasinate se infiltraza Europa Libera.
  O fisa a Se­cu­ri­tatii, spune ca Vladimir a plecat din Romania in noiembrie 1981 cu ajutorul UM 0617, Directia a II-a a Securitatii, Con­tra­spionaj economic. Este absolut evident ca acesta a ofiter sub acoperire in momentul plecarii.
  Ajuns cu mama sa în Franţa vorbeşte la Europa Libera împotriva dictatorului Ceauşescu şi a familiei sale. În curând acţiunea de înfiltrare intră pe linia moartă. Cererea sa de azil politic în Franta este respinsă ca şi cea de intrare în SUA . Intrând în filajul serviciului francez şi a celui american agentul Volodea se ascunde sau călătoreşte în vestul european cu un pasaport romanesc pe care scria Republica Socialista Romania, timp de 4 ani. In tot acest timp viza ai este reinoita cu regularitate timp in toata aceasta perioada. Cu alte cuvinte pentru ceilalti colaborarea la Europa Libera insemna crima si inalta tradare dar pentru Tismaneanu insemna prelungirea vizei “pentru eternitate “. Oare cat timp societatea romaneasca va accepta la varful statului un sobolan rosu , un spion cu nume sovietic adevarat Vladymir Tismanetky ?
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 48. George Serban,
  MULŢUMESC, prieten drag !!!!
  Acum am citit, promit sa scriu imediat ce revin, la 5 plec spre Timisoara…
  Intre timp, am mai primit o veste… tati Borgo s-a stins joi, 18 martie, am primit mail de la sotia sa, Dorina Borgovan…
  George…
  Asta pot sa scriu acum, stiu ca ma intelegeti… o sa ma ridic , şi asta ştiţi!
  Am pierdut doi OMENI, in cateva ceasuri, doi prieteni dragi de suflet, brateMile si tati Borgo… e ult prea mult si…
  Si da, George de ceva ceasuri sudui!
  Si-am sa-i spun eu băsescului unde să-şi bage decoraţia, mama lui de canalie !!!!
  Va dau de ştire imediat ce revin şi… să mă iertaţi că am tăcut, nu vi-am putut spune…
  In inima, sufletul, conştiinţa noastră, Mile rămâne MILE, Omul de zăpadă, un OM, suflet de sârb cu o inimă mare, atât de MARE că iată, a * explodat *…
  Dumnezeu să-l hodinească!
  Sibilla

 49. Prieteni, nu mai au loc cuvintele aici, doar lacrimi cad de pretutindeni.


 50. Toni

  Da. Lacrimi. Gânduri cernite. Soarele negru.
  De profanatorii memoriei nu acum. Chiar şi pronunţarea unor nomine odiosa e profanatoare.
  Le vine şi lor rândul!
  Acum e vremea tristeţii.
  Golul acesta, iscat cu atâta violenţă, se va umple, încet-încet, cu amintirea, cu speranţa că a ajuns acolo unde i-e bine, cu viaţa…
  Dar locul va rămâne veşnic acoperit de flori. Şi luminat de candela eternă a iubirii…
  Doamne, dă-i lui Mile pacea cea veşnică şi lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească lui.
  Amin.

 51. Dumnezeu sa-l primesca de-a dreapta sa pe Mile!


 52. mary_lou

  Am citit nu numai aici si nu-mi vine a crede…
  Mi-e sufetul gol, lacrimile-s de neoprit… Da, Mile ar fi trebuit sa ramana cu noi!
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 53. [...] Top click-uri milecarpenisan.romilecarpenisan.ro/2010/02…photobucket.com/images/gl…gabrielamirica.wordpress.…img514.imageshack.us/i/nu…georgeserban.eu/2010/03/2…mcgogoo.ro [...]

Leave a Reply