George Serban

Mitul lui … “sa puna mana”

Cred ca, astazi, s-a spart MITUL MAINII.
Din reflex, pana nu demult, toti comentatorii, analistii, ocazionali sau nu, isi incepeau expunerile in media, atunci cand se refreau la USL, la liderii sau militantii USL, mai nou si la guvernul USL, cu expresia mobilizatoare … AR TREBUI SA PUNA MANA. Sigur, veti spune ca “pusul mainii” este un vechi obicei al locurilor in care traim. Cine nu “pune mana” …nu traieste, nu izbandeste, nu are nici o satisfactie.
De altfel, petrecand multi ani ani in cercetare si proiectare, imi amintesc indemnurile liderului comunist Ion Dinca – zis Te Leaga – care la comandamente, striga la noi … “puneti mana si ganditi!”.
Iata ca, azi, se implineste o saptamana de cand cei, carora toti le cereau sa “puna mana” si sa ne scape de mizeria portocalie, n-au mai “pus mana”, au folosit neuronii si, sub ochii nostri, sub ochii tutzarilor europeni, in Romania, s-a dezvoltat si e pe cale sa izbandeasca o Revolutie de catifea, inceputa in ianuarie, intr-un ger de crapau pietrele si incheiata intr-o frumoasa zi de vara, cum numai intr-un sfarsit de iulie poate fi in Romania.
Si toate astea, fara ca cineva … sa “puna mana”. S-a spart mitul mainii.
Mana, ramane “modul de lucru” al “ideologiei” basiste. Mai precis “bagatul mainii”.

Leave a Reply