George Serban

MOMENT ISTORIC: Basescu schimba calendarul ortodox

Cel mai inalt prelat laic al Romaniei, Preabucurosul Traian, dupa ce s-a pus pe schimbat Constitutia, dupa ce s-a hotarat sa schimbe impartirea teritorial administrativa a tarii si sa dea o bucatica ungurilor, pentru ca l-au salvat inca vreo doi ani de judecata, acum el, Preabucurosul, a schimbat deja calendarul ortodox.
Prin urmare:
1. Rusaliile vor fi Luni, 13 iunie, adica in a doua zi si nu Duminica 12 iunie, a doua zi;
2. Tineti-va respiratia! Rusaliile vor fi la 50 de zile de la Inaltare si nu la 50 de zile de la Sfintele Sarbatori de Pasti. Prin urmare pentru ca Rusaliile vor fi Luni, se modifica retroactiv Inaltarea care nu va mai fi fost Joia trecuta ci cu 50 de zile in urma, data exacta urmand sa o anunte cand se va trezi din ce-o fi baut inainte de a fi behait la televizor.
Asa sa-l ajute Dumnezeu!

Lasand gluma la o parte, altceva mi-a atras atentia. O multime de oameni si-au pierdut, azi, timpul, din lipsa de imaginatie si din lipsa de preocupari serioase, comentandu-i in nestire ineptiile. Nimeni n-a sesizat imbecilitatea de la final. Daca le-am atrage atentia, si-ar da ochii peste cap si ar spune ca nu sunt atenti la fleacuri. Realitatea este ca, pe fondul isteriei generale, se gandeste tot mai putin. S-a instituit un fel de “stare de galagie inutila”. Mascariciul rage ceva si lumea incepe sa tipe isterica, gandind tot mai putin. Aproape ca pe nimeni nu mai intereseaza fondul. Reflexul a devenit conditionat. Basescu rage, lumea “buna” tipa.
Avantaj, Basescu.

9 Responses to “MOMENT ISTORIC: Basescu schimba calendarul ortodox”


 1. mihai4

  intotdeauna a fost asa;)


 2. mihai4

  iar de la el n-am sa m-a astept niciodata sa stie precis sarbatorile,semnificatiile,randuiala lor, caci e,nu-i asa,un chelios betiv :)))

 3. Crezi ca cele ude mereu vor vota asumarea iresponsabilitatii base`n bocilor?
  Sibiu si Alba mai trebuia ca sa dispara Har-Cov..

 4. De unde să ştie bolşevicul că luni se sărbătoreşte SFÂNTA TREIME? Conlucrarea pe plan divin pe care trebuie s-o avem ca reper şi în viaţa asta trecătoare. Cum să vorbească despre “colaborare” un ins preocupat doar de puterea personală totală? Încă o dovadă că tipul aparţine extremei stângi nu “dreptei” care se pretinde a-i fi.


 5. matilda

  Absolut corect !
  Ateul habar n-are, iar restul sunt vuvuzele…


 6. Ghita Bizonu'

  Ma scuzati ca imi fac “propaganda” insa doresc sa supun atentiei dvoastra

  Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

  Nota !

  Starea actuala de mizerie are ca fundament prabusirea economiei nationale. Prabusirea economiei nationale a dus la scaderea numarului de slujbe disponibile- cateva milioane, vreo 4 majoritatea productive (mineri din abataje, tarani de pe camp, muncitori din sectii de productie a caoir dispritie a dus la disparitia slujbelor conezxe). Prabusirea numarului de lucratori platitori de impozite a dus la scadereqa cotizatiilor ptr sanatate , a fondurilor disponibile ptr invatamant, cultura si a birocratilor aferenti. A crescut numarul persoaneleo neproductive si prin pensionarea anticiapata si mai ales pe caz de boala a crescut numarul persoanelor aflate in grija sistemuluyi de asigurari sociale . Poerderea de productie locala a fost suplinita prin importuri – de la gaze de la rusi la ridichi de la turci ba s-au avzut si plicuri cu marar uscat din .. Austria si malai din Unagria !

  Vazand numirea unui blogher – Moses Mordechai – ca consiglier al unui ministru – el insusi provenit mai degragraba din zona ideologicului dect a politicului iar mi-am adus aminte ca destui din preajma actualei putori au adeziune libertariana . Plus discursul lu Basescu de la scoala englezeasca care este scris in cheie libertariana mi s-a apins un bec pe panou de memorie : Starea a economica actuala- dezastruoasa – este rezultatuil un optiuni ideologice!
  In prrimul rand optiuni cu motivatie de razbunare politica
  a) ca nu am votata cu Ratiu
  b) ca am fost atasati comunismului
  c) ca am tradat comunismul
  d) ca l-am impuscat pe sir Nae
  e) ca nu suntem sufiecient de proamericiani
  f) ca dorim cu URSS
  g) ca suntem nationalisti .

  in al doilea rand cu motivatie de optiune ideologica economica – poporanismul, poporu roman este agrar si deci jos industria

  In al treilea rand cu motivatie “proocidentala”, “procapitalista” adica lobertariana

  http://vremea.forumgratuit.ro/t296-starea-economica-actuala-a-romaniei-este-rezultatuil-un-optiuni-ideologice#665

  Si scuze indraznesc sa va trag atentia asupra
  http://vremea.forumgratuit.ro/t279-statul-mondial-al-fricii

  Bizonu’

 7. @Ghita Bizonu’
  Oricand, binevenit! Atentie! Nu Mordechai a fost numit consilierul lui Lazaroiu. Il cunosc pe Mordechai. El doar a participat, alaturi de Ciutacu, la emisiunea in care s-a discutat despre un bloger – imi scapa numele – care s-a angajat consilier personal la Lazaroiu.


 8. ani

  George, iti amintesti totusi ca imparteala asta pe regiuni era de pe vremea noastra – ca sa zic asa ?

 9. @ani, da si toate guvernele au considerat ca Romania trebuie sa fie consolidata economic pentru a putea suporta efortul unei reforme administrative, pentruvca nimeni nu a vazut in asta un scop electoral. Acum vine dobitocul asta care nu are in minte altceva decat cum sa nu piarda puterea si sa infunde puscaria si vrea sa faca o “reorganizare teritoriala” cu unicul scop de a-si conserva puterea dar pe o tara pe care a reusit in doi ani sa o distruga.

Leave a Reply