George Serban

Mugur Isarescu – intrebari si … intrebari!

Isarescu PogeaPe mine, fotografia de alaturi ma inspaimanta! De fapt, asocierea intre Isarescu si Pogea ma inspaimanta. Daca nu din amintirile personale, din lecturi, din istorie, cu siguranta ca ati intalnit astfel de apropieri. Retoric, fara legatura cu fotografia alaturata, ma intreb ce poate naste ¨impreunarea¨ dintre un om inteligent, cu experienta, bine motivat, pe de o parte si un natang?!

Despre natang, stim aproape totul. El este transparent , guraliv si ne-a aratat tot. Ce nu ne-a aratat, putem anticipa foarte usor. Despre celalalt, stim ca este inteligent, are expertiza profesionala si isi cunoaste foarte bine interesul. Daca am stii si cat de bine este motivat si, eventual, in ce directie, fotografia de mai sus n-ar mai fi atat de inspaimantatoare.

Mi-a atras atentia prezenta publica, aproape sistematica, a Guvernatorului Bancii Nationale in tandem cu nefericitul Ministru al Finantelor. Intotdeauna Mugur Isarescu, prin pozitia sa, a evitat sa fie prezent intr-un context politic care sa puna la indoiala pozitia institutiei pe care o conduce. Sa fie Pogea legatura tainica?
Mi-a atras atentia mesajul recent al Guvernatorului care, referindu-se la evolutia economiei noastre, incearca sa ne transmita un optimism contrazis, atat de viata romanilor, cat si de economisti cu o mare experienta, recunoscuti pentru predictii confirmate de viata.

Ma gandeam daca prezenta permanenta a lui Pogea in spatele Guvernatorului are rolul de a-l folosi pe ministrul Finantelor drept comunicatorul tainic prin care Mugur Isarescu da asigurari ca participa la construirea ¨mesajului politic optimist¨ de care este atata nevoie intr-un an electoral cu o miza foarte mare pentru Basescu si camarila sa.

Mi-a atras atentia un document oficial gasit in arhiva Parlamentului care, speculativ, poate oferi unele raspunsuri sau, dimpotriva, poate sugera noi intrebari.

 CC al BNR

 Citind documentul de mai sus, inteleg ca lui Mugur Isarescu ii expira mandatul de Guvernator la BNR in octombrie 2009. Pentru a mai obtine un nou mandat Mugur Isarescu are nevoie de o majoritate parlamentara si, evident, de sustinerea unui Ayatolah atunci cand acesta exista. Si-a exprimat Mugur Isarescu intentia de a-si prelungi mandatul? Public, nu! In discutii private, poate! Comportamentul sau, atat in legatura cu gestionarea catastrofala a acordului cu FMI, cat si prezentarea viitorului nostru apropiat in culori vesele, tonuri optimiste contrare realitatii, poate sugera un raspuns legat de motivatiile Guvernatorului BNR. Poate renunta la activitatea in conducerea Bancii Nationale si intra in viata politica ca ¨independent¨, bineinteles!

No Responses to “Mugur Isarescu – intrebari si … intrebari!”

 1. Isi mai prelungeste inca un mandat? Intra la categoria intrebari retorice? Imbatraneste urat Mugur Isarescu, urat de tot… Desi unii spun ca cel mai bun regim e cel care apuca se se invecheasca…

 2. Nu mai ştiu exact cum zice legea, mai are dreptul să candideze Mugur Isărescu? E guvernator din 1991. (E clar cine conduce România?)
  Dar pare, într-adevăr, să facă demersuri pentru un nou mandat. Braţ la braţ cu frumosul şi inteligentul domn Pogea.


 3. Chat Noir

  Şi eu am ajuns la aceeaşi concluzie … lui Mugur îi trebuie un nou mandat … ghinion … orice om îşi are preţul …

 4. @paul
  dar dupa Bonaparte teoria asta nu s-a mai confirmat. Dimpotriva!

 5. @LV
  nu e limitat numarul de mandate; daca n-as banui ca Pogea este indragostit de Adriean, l-as banui de … necuvincioase! :)

 6. @Chat Noir
  Pretul lui Isarescu a scazut foarte mult. Din cauza varstei si a crizei, probabil!

 7. Ce bănuitor sunteţi! Chiar credeţi…? …Adriean?

  E adevărat că niciodată nu a fost Mugur Isărescu atît de prezent în viaţa politică… poate cînd era prim ministru. Scrisesem la guvernare, dar el e întotdeauna la guvernare. Aşa cum alţii sunt todeauna în opoziţie :))

 8. Si daca nu-si mai doreste postul de Guvernator si tinteste mai sus?

 9. @Lilick
  ar fi doua probleme: 1. in acest moment, el stie exact ce vrea. Faptul ca nu se exprima, spune multe, 2. daca tinteste mai sus nu poate fi decat in cardasie cu Basescu;

 10. @Lilick

  Crezi că va fi din nou omul providenţial? Ca atunci cînd şi-a păstrat salariul de la BNR ca prim ministru?


 11. Chat Noir

  Pe Isărescu îi acuz acum doar de faptul că m-a făcut să-l votez pe Iliescu. M-am jurat că n-o să-l votez niciodată, dar niciodată, pe Iliescu. L-am votat oe Isărescu în 2000 la alegerile pentru preşedinte … în turul doi m-am speriat şi ca să nu-l am pe Vadim preşedinte m-am dus şi l-am votat pe Iliescu. Bine, nu Isărescu este principalul vinovat pentru derapajul dreptei … dar îl asociez în continuare cu MAREA AMEŢEALĂ din 2000.

 12. @George

  Da, asa cred si eu.

  @Lucia

  Providential, desigur… Cu salariu, desigur… :))Pe cine mai stie cate state de plata.

Leave a Reply