George Serban

Nici vorba de coruptie! NO CORUPTION!


Domnule Primar, domnule Ministru de Interne, doamna Procuror General, aveti o mare problema! Ati incetat sa mai controlati ceva in Romania, exceptand interesele politice! Am verificat personal! Mi-am asezat masina intr-un loc potrivit, am asistat sa vad cum se desfasoara lucrurile, m-am implicat si va pot spune urmatoarele. In masina este un malac de etnie vizibila. Cu el se face schimbul, adica dai si nu iei nimic. Cu domnisoara in uniforma de politist se poarta negocierile. E dulcica foc, vorbeste numai cu diminutive si, la momentul potrivit, ii transmite malacului, de etnie vizibila, ca totul este in regula.
Domnule Primar, va pot spune, cu certitudine, ca din aceasta operatiune, desfasurata cu cate doua masini mari, simultan, in visteria comunitatii ajung mai putin de 50% din sumele “colectate”.

Ingrijorat de ceea ce am vazut si am trait … prin mine insumi, am dat o fuga la biblioteca Academiei Romane sa vad ce spun cronicarii despre coruptie. Domnul Ion Cristoiu nu era acolo. Am intrebat de dumnealui si o bibliotecara mai veche, care il cunoste demult, mi-a spus ca de cand studiaza fenomenul EBA, domnul Cristoiu vine tot mai rar.
M-am consolat si am luat la rand marii cronicari care au studiat fenomenul coruptiei, in general. Bazil Blagbahus, Emil Bocuribus, Traianus Flothotomanicus, Radius Tampius si alti cativa invatacei neimportanti.
Preocupari privind perfectionarea coruptiei si a luptei impotriva sa, au existat din cele mai vechi timpuri.
Computerul bibliotecii Academiei Romane are o baza de date senzationala. La orice intrebare privind coruptia, originile ei, si tarile cele mai satisfacute, raspunsul computerului era acelasi, invariabil.

Coruptie exista acolo, in tarile, UNDE UNII FURA! Pare limpede, asa gandeam si eu!
Absent, plictisit, tastez in campul de cautare al computerului UNDE UNII NU FURA. Computerul clipeste des, incepe sa flickare ca televizoarele stricate, se bulbucaie la mine, face fisssss, sfrrrrrrrr, tasti-basti, apare un ecran negru pe care scrie cu litere albe NO CORUPTION. Ma holbez si eu, imi aduc aminte ca sunt intelectual, gandesc si … abia acum e limpede.

ACOLO UNDE DOAR UNII FURA ESTE CORUPTIE!
ACOLO UNDE DOAR UNII NU FURA, NU EXISTA CORUPTIE! NO CORUPTION!
Incep sa inteleg cuplul Basescu-Macovei alaturi de guralivul Frattini! Acolo au vrut ei sa ajungem. Si au reusit! Vorba aceea … intr-o astfel de tara, Basescu devine ingenuu.

No Responses to “Nici vorba de coruptie! NO CORUPTION!”

 1. off topic:
  Farrah Fawcett, 62, golden-haired sex symbol of the late 1970s most remembered for her appearance on bedroom posters and the detective series “Charlie’s Angels” and who later found a niche portraying troubled women in made-for-television dramas, died today at a hospital in Santa Monica, Calif., of cancer.


 2. codeus41

  George, te asteptam

 3. Ar fi bine sa ajunga si aia 50%. Partea proasta este ca in sectoarele PDL-iste, primariile nu iau niciun ban. Motivul:”e bine ca fluidizeaza traficul”. Un miliard pe zi este profitul firmei de “comert cu ridicatul”. Acum daca mai castiga etniosul si doamna politist cate ceva, tot nu ne ajuta cu nimic…

 4. Regele muzicii pop, Michael Jackson, a fost internat in stare de coma intr-un spital din Los Angeles in urma unui atac cardiac. Echipajul de paramedici care l-au transportat la spital a declarat ca Jackosn numai respira in momentul cand au ajuns la domicilul sau din Holmby Hills.Cu tot efortul specialistilor , starul nu a mai fi putut fi salvat.


 5. codeus41

  SERVUS George :)

 6. @Codeus
  servus Cody! … asa, fara discriminari!

 7. Numai mie mi-a zis “Neaţa!” Deci, discriminare.

  De acord cu definiţia pentru NO CORRUPTION. Îmi aduce aminte de Dario Fo, cu piesa lui:”Porunca a şaptea: fură mai puţin!”

 8. @LV
  la noi porunca a saptea functioneaza, deja. Acum se lucreaza la implementarea poruncii a opta: … “fura de la cine trebuie!”

Leave a Reply