George Serban

Optimism! Sunt sigur ca Basescu va pleca

Sunt sigur ca domnul prim-ministru, Victor Ponta, se afla acum intr-un centru de comanda, cu multe telefoane, cu harti, cu multe cifre, inconjurat de constitutionalisti, cautand cele mai potrivite solutii pentru ca Basescu sa dispara definitiv din politica si sa fie trimis in fata Justitiei.
Asta, pentru ca domnul prim-ministru este un om inteligent, matu…r, cu discernamant si responsabil in fata imensului numar de 7.460.000 romani pe care i-a scos din casa si au raspuns chemarii domniei sale.

In plus, domnul prim-ministru, prin simetrie, are chiar o obligatie morala … de familie.
Faptul ca acum luptam sa scapam de Basescu, il “datoram” si dlui. Ilie Sarbu care, potrivit declaratiilor publice facute peronal, in decembrie 2008, dupa formarea guvernului PSD-PD, marturisea ca, inca din 2007, negocia cu Basescu aceasta alianta de 70% din parlament care avea sa fie “visul pe care l-a vazut cu ochii” presedintele, azi suspendat. In felul acesta, dl. Ilie Sarbu, negociind cu Basescu intrarea PSD la guvernare, in schimbul desemnarii dlui. Mircea Geoana ca presedinte al Senatului, adica facand captivi la guvernare, atat PSD cât si candidatul sau la presedintie, alaturi de principalul sau adversar intr-un an in care Romania a fost indatorata extern pentru decenii, … i-a potentat sansa la alegerile prezidentiale tocmai lui Basescu.
Nu cred ca exista un om intreg la minte care sa creada gogorita cu pierdutul alegerilor din cuza vizitei facute de dl. Geoana la Vântu.

Deci, sunt absolut sigur ca dl. prim-ministru, pentru a nu fi legat, pentru a doua oara, indirect, esecul inlaturarii lui Basescu, de numele domniei sale, va face chiar si un sacrificiu personal pentru a ne scapa de Basescu.

Leave a Reply