George Serban

PARTEA I-a Cum vrea USL sa convinga ca aduce la putere oameni care vor schimba viata romanilor

Am fost multa vreme convins, ca sustinator convins, ca una dintre preocuparile fundamentale ale liderilor USL, pe langa un program de guvernare convingator, va fi atragerea oamenilor, convingandu-i ca noi nu vom aduce in parlament, la guvernare sau in institutiile administratiei centrale si locale, oameni corupti, oameni pusi pe capatuiala, cu alte cuvinte ca nu intentionam sa schimbam lichelele portocalii cu lichelele noastre. Pentru cine intelege, obiectivul acesta poate fi chiar mai important decat programul de guvernare. Un program de guvernare este mai putin accesibil oamenilor simpli. Prezenta unor chipuri noi, de oameni curati, cinstiti, cu o moralitate neindoielnica, in comparatie cu cei aflati la putere, de care s-au saturat, este un obiectiv politic deosebit de important. Cu atat mai mult cu cat, dincolo de gogosile unor “sociologi”, debitate contra-cost, absenteismul la vot pare sa depaseasca 60%, urcand spre 65%. Este ceea ce isi doreste Basescu si PD, care neputand sa mai creasca in optiunile de vot, pentru a obtine un procent cat mai mare, are interesul ca prezenta sa fie cat mai mica.
Mesajul politic al lui Basescu si al gastii sale este simplu: “Viata mizerabila a romanilor nu ne poate fi imputata noua, celor care guvernam, de vina sunt toti care au guvernat iar noi incercam sa mai salvam ce se poate si sa aducem tara pe drumul bun”.
Cu alte cuvinte, toti sunt la fel. Pleaca lichelele noastre, vor veni lichelele lor si nu se va schimba nimic. Ca mesajul a prins, se vede din procentul mare, in crestere al celor dezinteresati de politica si de schimbare. Ne imbatam cu procente mari “a la domnu’ Pieleanu”, calculate la o prezenta de 40%, posibil in scadere.
SOLUTIA? Una singura. Ca macar in testele electorale, la alegerile partiale, pentru parlament si primarii, sa venim cu propuneri, cu candidaturi care sa arate ca mesajul lui Basescu si al portocalimii este fals.
Toate prilejurile, aparute pana acum, n-au fost concludente. Confruntarea dintre Radu Stroie si Honorius Prigoana a avut loc in conditiile in care USL abia se forma iar Honorius parea, mai de graba, o caricatura. Am castigat. Am pierdut, din motive lesne de inteles, dar in aceleasi conditii, in confruntarea dintre Liliana Minca si Teo Trandafir.
Primaria din Baia Mare a fost castigata de Chereches, un candidat mai de graba independent, pentru ca daca l-ar fi intrebat cineva in care partid este inscris, probabil nici dumnealui nu ar fi stiut sa raspunda.
In schimb, ne putem intreba de ce bataliile pentru anticipatele la celelalte primarii, cu cateva exceptii, le-am pierdut. Cei care vor sa se sustraga raspunderii in propriul partid vor spune ca de vina sunt galetile portocalii si alimentele daruite cu generozitate de candidatii PD. Eu, cu experienta mea politica, atata cata am, voi spune ca poate si galetile portocalii au avut vina lor. Dar dincolo de toate, vina cea mai mare o are calitatea proasta a candidatilor neconvingatori, incapabili sa dovedeasca ca ar fi mai buni, moral si profesional, decat cei pe care vor sa-i inlocuiasca.

Ati putea spune, desi evident adevarate, ca afirmatiile de mai sus sunt generalitati, speculatii. Poate! Tocmai de aceea, imi voi sustine afirmatiile nu cu lucruri intamplate. Cu altele care stau sa se intample.

Locul de deputat din Colegiul 6, Neamt, a ramas vacant prin decesul lui Victor Surdu. La 21 august se vor organiza alegeri partiale anticipate.  Din partea PD, sustinut de coalitia guvernamentala, va participa secretarul de stat, inginerul agronom Radulescu. Din partea USL, sustinut cu mare galagie mediatica, in prezenta domnilor Ponta si Voicu (banuiesc ca doar intamplator nu a participat si domnul Antonescu), va participa veterinarul Harbuz.

De data aceasta, ma voi pronunta in cunostinta de cauza, nu cu generalitati, nu cu speculatii.

Despre secretarul de stat, Adrian Radulescu, nu stiu multe lucruri. Doar ca este casatorit si are doi copii. Tocmai de aceea nu voi aduce in discutie faptul ca Liviu Harbuz este divortat. Se poate intampla oricui. Mi s-a intamplat si mie. Nu voi aduce in discutie faptul ca Liviu Harbuz a divortat, convingandu-si fosta sotie de faptul ca e urmarit de potera si e mai prudent sa treaca cate ceva pe numele sotiei. Probabil ca pentru cei care l-au propus, este ceva obisnuit. Nu voi vorbi despre faptul ca, pentru a face divortul cat mai convingator, si-a tras o amanta careia, din niste bani greu de justificat, i-a construit o casuta la Padurea Baneasa. Voi reveni, mai pe larg asupra acestui subiect, in partea a doua. Nu cred ca asta ar fi o problema pentru cei care l-au nominalizat. N-am sa aduc in discutie faptul ca a reusit sa-si convinga fosta sotie sa-i restituie o parte din “lucrusoarele” adunate cu truda dar a uitat sa se mai recasatoreasca. Dar pe cine impresioneaza astfel de rahaturi? Sunt lucruri care in alegerea unui candidat pentru parlament, nu au nici o semnificatie. Cu atat mai mult, nu cred ca pentru cei care l-au bagat pe gatul conducerii PSD conteaza faptul ca a parasit casa din str. Silvestru (despre a carei constructie voi reveni in partea a doua) abandonandu-si familia si uitand de cativa ani buni sa-si sustina copilul. Ce rost ar avea sa vorbim despre faptul ca Liviu Harbuz incearca, in justitie, cu mare dificultate, sa-i dea afara din casa din str. Silvestru pe sotie si pe fiul sau? Pe cine ar impresiona asta, atat timp cat pentru cei care l-au desemnat nu are nici o importanta, atat timp cat, in raport cu calitatile sale morale si politice, Liviu Harbuz este net superior contracandidatului sau de la PD. Si mai ales ca oamenii din Colegiul 6 trebuie sa stie ca alternativa noastra este mult mai buna.

Cum spuneam, ce rost are sa ma refer la lucruri care, probabil, nu-l deosebesc pe candidatul nostru, Liviu Harbuz, de cei care l-au nominalizat si desemnat?  Ma voi referi, in continuare, la altele care chiar sper sa-l deosebeasca de cei care l-au propus si il sustin.

22 Responses to “PARTEA I-a Cum vrea USL sa convinga ca aduce la putere oameni care vor schimba viata romanilor”

 1. Da, Rox, te-am ascultat. L-am deschis. Si?

 2. Oare de ce nu ma mai mira nimic ?

 3. Mi se pare exagerata neparticiparea la vot in proportie de 65%.
  Dupa hahaiala care dureaza de 6-7 ani, cred ca romanii vor fi impresionati daca cei care ii conduc dau un semnal de minima seriozitate in viata publica. Nu stiu daca aceiasi romani stiu sa distinga si competentele. .


 4. Cârcotaşu

  Tocmai de aceea nu voi aduce in discutie faptul ca Liviu Harbuz este divortat…. Nu voi aduce in discutie faptul ca Liviu Harbuz a divortat, convingandu-si… Nu voi vorbi despre faptul ca, pentru a face divortul cat mai convingator, si-a tras o amanta care … N-am sa aduc in discutie faptul ca a reusit sa-si convinga fosta sotie sa-i restituie o parte… Ma voi referi, in continuare, la altele care chiar sper sa-l deosebeasca de cei care l-au propus si il sustin.

  Posted in Fără categorie

 5. Trist! :(
  Chiar nu sunt oameni valorosi in colegiul ala?
  Cum s-a facut nominalizarea lui Liviu Harbuz?


 6. Cârcotaşu

  Eu sunt un necunoscător. Nu ştiu nimica despre “inginerul agronom Rădulescu”. Nu cunosc nimica despre medicul veterinar Liviu Harbuz. Am venit aici unde faceţi vorbire la modul cel mai critic despre Liviu Harbuz. De fapt nu este vorba despre critică, ci despre un război personal în care, musai, dl Harbuz trebuie desfiinţat, altfel veţi aplica represalii PNL.
  Trebuie să vă mărturisesc faptul că nu reuşiţi să mă convingeţi deocamdată. Spuneţi că “nu veţi aduce-n discuţie…” dar exact asta faceţi, că “nu veţi vorbi despre faptul că…”, dar tocmai asta faceţi etc, iar când în sfârşit spuneţi că “vă veţi referi în continuare la…” se termină articolul.
  Prea mult retorism, aş spune. Aştept şi argumentaţia valabilă, în afara acesteia cu divorţul, că parcă spuneai că şi d-ta eşti divorţat.


 7. cristi

  Nici eu n-am vazut pana acum o dovada palpabila despre faptele de coruptie ale lui L.Harbuz.Domnul George Serban a spus ca le va prezenta insa vad ca nu a facut acest lucru pana acum.Nu0i de ajuns sa stampilam un om drept corupt bazandu-ne numai pe niste articole de ziar.Eu cred ca domnul Serban are ceva personal cu L.Harbuz,cum vad ca are ceva personal cu domnul Gadea de la Antena 3.Aceasta ura personala vad ca-i afecteaza judecata.Acum USL nu-si permite sa aiba in randurile sale oameni care se ataca reciproc.Oamenii din USL trebuie sa stea strans uniti in jurul candidatilor acestei formatiuni,nu sa-i balacareasca pe baza de ranchiuna personala.Cine nu intelege acest lucru e mai bine sa plece.Noi acum suntem in razboi cu sistemul mafiot al pedeleului si nu ne permitem luxul de a ne certa intre noi .

 8. @baieti, ce scriu eu aici nu este destinat palavragiilor. Este pentru oameni care au opinii si ale caror opinii conteaza pentru mine. In rest, liber la citit si, in mod exceptional, la propunerea Roxanei Iordache, pentru aceasta postare, liber la opinii dar si liber unor palavragii obisnuiti de-ai blogurilor.

 9. @plano10, datele sunt inca distorsionate. 65% ar putea fi mare dar cu siguranta absenteismul este o tinta a lui Basescu. Nici acel 43% scos de Pileanu din caciula nu poate fi adevarat.

 10. @Tanya, din cate stiu, AN ar fi avut obiectii dar nu a fost ascultat. Esteadevarat, nici el nu a insistat.


 11. cristi

  Adica dumneavoastra suferiti de snobism si nu vreti sa luati in seama parerea oamenilor simpli?Asta-i marea problema a intelectualului roman.Intelectualul roman este foarte nevrotic si individualist.Stie in general numai si numai sa critice dar fara sa ofere ceva constructiv.Cand i se pune pata pe o anumita persoana,o ataca fara mila chiar daca atacurile sunt nedreptatite.Ori asemenea atitudini nu au ce cauta intr-un partid politic.Pana cand nu prezentati dovezi concrete despre faptele de coruptie ale domnului Harbuz aceste atacuri ale dumneavoastra trebuiesc considerate ca venind din ranchiuna personala.Eu fac parte din masa de votanti ai PNL,nefiind vreun mare intelectual de rasa.Insa daca n-am fi noi,votantii simpli
  PNL nici n-ar fi fost acum in parlament.Ori acesti votanti vor sa stie concret care sunt acele fapte grave de coruptie ce i se imputa domnului Harbuz.Votantii obisnuiti nu vor sa fie tratati ca simple masinarii de bagat votul in urne,a caror parere nu conteaza deloc. Aceasta atitudine dispretuitoare este contraproductiva.
  Domnule Serban,nu tratati votantii cu dispret ca ei s-ar putea razbuna la alegeri.


 12. cristi

  Bravo,continuati sa ignorati votantii simpli ai partidului,ca asa se castiga alegerile.Sunteti pe drumul cel bun.

 13. @cristi,
  Nu e vorba despre oamenii simpli, este vorba despre palavragii care invart cele 200-300 de cuvinte pe care le stiu, spunand, ca un patefon, cu o placa stricata, acelasi lucru. Daca vei avea rabdarea sa recitesti tot ce ai scris, pe acest blog, vei vedea ca repeti :)))) acelasi lucru, fara noima. Daca vrei notorietate, palavragind pe un blog citit, esti liber pana reintroduc moderarea. Acest blog poate fi citit de oricine dar comentarii fac doar prietenii mei sau oamenii ale caror opinii ma intereseaza. Nu investighez opiniile “oamenilor simpli” :)))) Scuza-ma! :) Esti haios!


 14. Cârcotaşu

  @baieti, ce scriu eu aici nu este destinat palavragiilor…. Nu investighez opiniile “oamenilor simpli”

  Am reţinut, voastră :shock: !


 15. Cârcotaşu

  Evident, era vorba de “excelenţa voastră”.

 16. @George
  Am incredere in ce spui!
  Explica-mi si mie ce i-a apucat, de la o vreme, pe cei din nucleul dur liberal?
  Vad ca dau mai mult in USL decat in PD-L!
  Nu ar fi mai cinstit ca PNL sa denunte alianta cu PSD si fiecare sa mearga pe drumul sau?
  Dumnezeu cu mila …ca mai urmeaza 4 ani cu portocaliii!

 17. @plano10
  In ceea ce priveste USL, opinia mea o cunosti. Este singura solutie politica pentru a inlatura aceasta sleahta de derbedei corupti si incapabili sa administreze tara in alt folos decat al lor propriu. Din pacate, din 2007, de cand a inceput sa se discute despre acest proiect, in loc sa se actioneze, s-a filozofat foarte mult. Cum era de asteptat, Basescu a aflat si si-a pus cartitele la treaba. Si pe cele din PSD si pe cele din PNL.
  Nu cred ca astazi se mai poate vorbi despre “nuclee dure” ale vreunuia dintre cele doua partide, in sensul in care aceasta sintagma o avea in anii ’90. Se poate vorbi, mai mult despre “capete dure” si intr-o parte si in cealalta, intelegand prin asta interese personale, prostie si, de ce nu, actiune comandata din afara USL. Subiectul aceste postari este, in opinia mea, un exemplu de actiune comandata si multa prostie. In PNL, tensiunea este cu atat mai mare cu cat incep sa se vada consecintele ideii nefericite de a lasa partidul capusat de Dan Voiculescu pentru iluzia ca o televiziune cu o audienta de 200-300 de mii de oameni mai poate merita un asemenea compromis nedrept pentru militantii liberali, mai ales pentru cei din tara, care nu inteleg de ce trebuie dati ei la o parte pentru … nimeni. Eu pot fi de acord ca si in PC sunt oameni de toata isprava. Dar prezenta lor pe listele PNL se putea negocia, de la caz la caz. Pe fondul acestei stari de spirit, nu cred ca mai este cineva care sa nu fi inteles ca USL este singura solutie.
  N.B. … poate, doar, cu exceptia unora ca cel care i l-a bagat pe gat lui Ponta pe Harbuz daca nu cumva si l-a bagat singur. Dar “harbuji” mai sunt si in PNL si in PSD. Cei care ii stiu si tac sunt cu adevarat cei care torpileaza si decredibilizeaza USL.

 18. PSD i-a dus de doua ori in carca pe PC-istii lui Voiculescu cu toate ca in 2004 au tradat pentru Basescu si Alianta DA.
  Acum sa-i mai duca si PNL… ca sunt si mai apropiati doctrinar decat fata de PSD.

  Eu ziceam sa functioneze aceasta alianta pana la alegeri, cel putin. Ca sa se dea semnalul caderii portocaliilor si, cel mai important, sa se dea semnalul pentru institutiile obediente sa se debaraseze de Basescu.
  Dupa aceea, functie de rezultatele obtinute individual se vor intelege…


 19. cristi

  Deci vreti sa faceti anticampanie USL-ului.Inseamna ca sunteti pedelist deghizat in liberal.Tineti minte,in acel colegiu daca nu castiga USL castiga pedelicii ori dumneavoastra vad ca vreti acest lucru.Puteti cumva sa-mi spuneti cam cati bani sau ce avantaje ati primit pentru aceasta tradare ordinara?

 20. @cristi, iti marturisesc, pentru ca esti inteligent. Mi-au dat 100000 Euro si o vila in Bucuresti, in str. Silvestru nr. 40. Daca ma vei putea ierta, vreodata, te invit la adresa mentionata sa bem o cafea si un brandy, pe marginea piscinei, din spatele casei. Daca vei dori sa il iei si pe Harbuz, o poti face, nu sunt ranchiunos. Mai ales ca nu am stat niciodata asa aproape de un deputat sau de un om atat de mare.


 21. Roxana Iordache

  @G. Mulţumesc. Îmi pare rău că nu am răspuns imediat. Îţi mulţumesc şi pentru că ai deschis o temă de dezbatere nevralgică.

  Ai un umor devastator. Englezesc la culme. Totuşi, eu cred că ar merge şi cu Armagnac. :)

  Serios, scuză-mă că ţi-am sugerat să deschizi comentariile. Am vrut să verific dacă reacţia va fi aceeaşi, că la mine sar deopotrivă peluzele PD-L şi ale USL. Chiar şi o persoană de bună credinţă cum pare a fi @cristi e afectată de fanatism. De-aia nu cred că vom mai face vreodată ceva în biata ţară. Doar dacă vine Regele înapoi pe tron. Atunci sistemul de valori îşi va reintra în drepturi. Chiar dacă nu imediat. Altfel, nici o şansă. Oricum, evident că prioritatea e să scăpăm de ăştia. A zis astă seară Ciuvică o chestie deşteaptă – îi cam scapă. :) Cică, eu pe vremea lui Ceauşescu nu mi-am pus problema cum o să fie cine vine după el, dacă n-o fi bun, dacă o fi de dreapta, dacă o fi de stânga. :P

  Dar tu ai dreptate. Ai dreptate. Doar atât că AN-ul tău face figuraţie în aşteptare, aşa cum a făcut şi când aştepta, împreună cu Ion Iliescu, să pice Geoană. Comparativ cu Ponta, Geoană pare un geniu.

  @plano10. Care doctrină, aia care legiferează furtul proprietăţii? PC-ul era compatibil cu d-l Iliescu pe chestia-asta. :mrgreen:

Leave a Reply