George Serban

PARTEA II-a Cum vrea USL sa convinga ca aduce la putere oameni care vor schimba viata romanilor

Exista o mare presiune asupra acestui blog care niciodata n-a avut ca obiectiv notorietatea sau ratingul. Faptul ca aceasta presiune vine din Moldova si, cu precadere, din judetul Neamt, incluzand operatori media despre care nu am auzit niciodata, este de inteles.
Dar eu am un “program”, despre care am scris. Data limita pentru depunerea sau retragerea candidaturilor este 1 august 2011. Adversarul meu nu este USL. Dimpotriva, doresc ca USL sa castige, electoral, cat mai mult, pentru a-si indeplini obiectivele politice. Adversarii mei sunt PD, condus de Basescu, si acei oameni din afara si din interiorul USL care incearca, fie sa-i reduca sansele, fie sa se folodeasca de USL pentru a promova lichele, identice sau asemanatoare cu cele pe care vrem sa le dam jos de la putere.
Prin urmare, 1 august este data limita pana la care PSD, respectiv USL, cel putin teoretic, cu o probabilitate de 1:10.000, ar putea sa-l inlocuiasca pe Liviu Harbuz, de la candidatura pentru Camera Deputatilor, in judetul Neamt. Indiferent cat de mica ar fi aceasta sansa, voi crede in ea.
Apoi, voi avea de rezolvat o problema personala. Prezentand conducerii PNL motivele pe care le cunosc si pentru care consider ca sustinerea lui Liviu Harbuz in judetul Neamt (degradare morala, coruptie, respectiv luare de mita) ar dezonora PNL, voi cere ca membrilor si simpatizantilor partidului din colegiul uninominal 6 sa li se transmita public mesajul de a boicota alegerile. Daca, acest mesaj nu va fi transmis, atunci voi parasi PNL si imi voi transmite cetatenilor din acel colegiu mesajul, pe caile pe care le voi alege.
Era logic, si nu m-ar fi mirat, ca cineva sa ma intrebe, printre numeroasele mesaje primite, dar nepublicate din cauza limbajului folosit la adresa unor lideri din PSD si PNL, de ce am tacut pana acum daca stiu asemenea lucruri. Raspund acum, la o intrebare nepusa. N-am tacut. Personal, nu am si nu am avut nici un fel de relatie personala cu Liviu Harbuz. Dar la Directia de investigare a fraudelor din IGP, inca de la sfarsitul anului 2006 exista patru dosare, depuse de mine si un coleg, referitoare la infractiuni grave savarsite intr-un spatiu privat, in care Liviu Harbuz si-a avut partea lui. Daca cineva vrea sa afle de ce, de atunci si pana acum, nu s-a intamplat nimic, desi nu are nici o relevanta in raport cu ceea ce ma intereseaza acum, in plan politic, ii pot da numerele dosarelor, numele politistilor, incepand cu comisarul sef Gaina Alexandru (cel cu furturile de masini) dar si al unor procurori care au plimbat aceste dosare pentru a se implini termenul de prescriere a infractiunilor.
Repet, daca nu ar fi existat aceasta candidatura, sustinuta de partidul meu, probabil ca nu mi-as fi amintit ca Liviu Harbuz s-a nascut si ca exista pe acest pamant.
Si pentru ca in ciuda notorietatii, folosite ca argument important de catre PSD pentru a-l alege drept candidat, printre numeroasele mesaje primite de mine cea mai frecventa intrebare este “cine-i asta”, ii voi publica fotografia, intr-o ipostaza ingenua.
liviu-harbuz-thumb-250-0-18

Precizare: din informatiile pe care le am, informatii pe care nu le pot verifica dar nici nu am motive sa pun la indoiala cuvantul mesagerului, Adrian Nastase s-a opus acestei candidaturi. E firesc pentru ca el stie mai multe decat stiu eu.

Comments are closed.