George Serban

Pe scurt, despre Liviu Dragnea!

Despre Liviu Dragnea am avut o parere rezervata. Nu i-am subestimat calitatile. De, altfel am si scris despre asta.

In primul rand m-a iritat faptul ca el, ca barbat, accepta rasfaturile lui Basescu care il bate pe umar adresandu-i acel minunat si familiar ¨teroristule¨ cu referire la o impejurare legata de campania prezidentiala a lui Roman pe care, fara sa aiba nici o legatura cu ea, Basescu si-o asuma, in trecut, dupa cum i se parea ca l-ar fi avantaja la … imagine. Eu n-as accepta ca Traian Basescu sa ma bata superior pe umar pentru nici un motiv dar, in primul rand, pentru ca, cel putin in plan moral, ii sunt mult superior lui Basescu. Iar cand Base … ¨vrea sa se intoarca la popor¨ … face cochetarii cu poporul … imi face greata!

In al doile rand, din amintiri care se pot departa de realitate odata cu trecerea anilor, am considerat ca Dragnea ar fi, cumva, creatia lui Videanu si, implicit, omul acestuia. Graba de a fi unul dintre arhitectii Marii si Penibilei Coalitii mi-a readus aceasta idee in minte. Probabil ca m-am inselat.

Gestul pe care l-a facut, prezentandu-si demisia din Executiv mi-a oferit imaginea unui alt Liviu Dragnea. Este clar, Dragnea este un Barbat demn, Faptul ca a facut-o azi si nu poimaine, dovedeste ca este un Barbat destept. Facand-o astazi, a prins ultima zi in care mai putea opta pentru a-si pastra functia de Presedinte al Consililui Judetean Teleorman. Asta poate ascunde si un alt calcul al unui om destept. A candidat ¨uninominal¨ pentru presedentia consiliului judetean si a castigat. Ramane acolo 4 ani. Langa Boc si Basescu totul e fluid nesigur, te compromite prin simpla prezenta alaturi de ei.

Liviu Dragnea, oricum ar fi, s-a ridicat deasupra mocirlei sa mai traga o gura de aer. Ar trebui ajutat sa nu se mai scufunde. Este incredibil unde a ajuns societatea romaneasca in patru ani de regim ¨basescu¨! Intr-o democratie normala, imperfectiunile sistemului aduc, uneori, gunoaiele la suprafata. In mlastina din ce in ce mai puturoasa a democratiei romanesti, adevaratele  evenimente sunt atunci cand pe un om ca Liviu Drgnea onoarea si demnitatea reusesc sa il aduc la suprafata.

O Doamne! … si noi stam si scriem pe bloguri discret … cu porecle …

No Responses to “Pe scurt, despre Liviu Dragnea!”


 1. Aya

  BUGETUL ESTE “BOGAT”: DE CE MINTE BOC?

  Am niste informatii de-a dreptul socante legate de buget.

  In “visterie” exista bani cu mult mai multi decat incearca penibilul Boc sa transmita.
  Altfel spus, exista bani nu doar pentru salarii (nu ma refer atat la respectarea promisiunilor electorale- am firestile rezerve fata de ele- cat la aplicarea legilor votate de Parlament anul trecut) dar si pentru investitii, si pentru agricultura, si pentru invatamant si pentru sustinerea cel putin “decenta” a Romaniei in conditiile unei cresteri de aproximativ 3,5% (nu 2%, cum s-a anuntat) si pentru multe altele.

  Cand afirm ca bugetul este “bogat”, am in vedere toate celelalte elemente care se iau in calcul (deficit de cont curent, etc). Nimic nu arata ca Romania ar fi in criza – dimpotriva- dar ca ar exista riscul sa intre in criza DACA NU SE FOLOSESC BANII EXISTENTI SI S-AR APLICA ASA-ZISUL “BUGET DE CRIZA”.

  Socul cel mare vine din incapatanarea lui Boc (din punctul meu de vedere, este clar ca asculta de ordine) de a lansa false semnale (altceva nu poate face) legate de “problematica financiara”, care nu exista.
  Tot ce mai poate este sa incerce instalarea haosului inainte de a veni cu proiectul de buget (unde va trebui sa spuna adevarul, neputand “ascunde” banii caci liberalii stiu bine ce au lasat in urma si ar reactiona; nu pare “ciudata” tacerea lor?; asteapta, la panda, sa minta Boc CU ACTE).

  Ceea ce am spus explica PARTIAL demisia lui Dragnea de la MAI (din ratiuni perverse, care nu mai au nevoie de detaliere, Boc refuza sa dea Armatei si Internelor sumele necesare- la fel, agriculturii- ceea ce e oribil).
  Asta explica si tacerea cel putin suspecta asupra proiectului de buget, si batalia surda, din interiorul guvernului, pentru bani (care exista, fara probleme).

  P.S.
  Despre Serghei Gorbunov si “cestiuni arzatoare”- in curand.
  Deocamdata, doar atat:
  Chiar nu e clar cine este acest om si ce greseala au comis cei care l-au implicat in “cazul Brasov”? (un al doilea motiv- mai sunt!- pentru demisia lui Dragnea, care a inteles ce tip de “pericole pasc” prin preajma, preferand sa se intoarca, pe ultimii metri, la CJ).

  Mutatis- mutandis, mai tine cineva minte imensa gafa comisa, cu niste ani in urma, cand a fost anchetat un “traficant de droguri”- in felul acesta “dandu-se la iveala” o identitate care trebuia sa ramana, aparent, legata de zona infractionalitatii?

  Intr-o ordine conexa de idei: nu se uita nimeni cu atentie la imaginile transmise, CU INSISTENTA, pe Antena 3, legate de cele doua arestari ale lui Gorbunov (cea din 2004 si cea de acum)?
  NU se uita nimeni la figura individului arestat, de fiecare data, in parte?

Leave a Reply