George Serban

POLITICIENI “SECOND HAND” in PROSTITUTIO IN INTEGRUM – partea II a

N-am scris de mult timp. N-am avut nici chef nici dispozitia necesara de a participa, fie si numai pe aceasta cale, la o batalie care refuza sa inceapa. Postarea aceasta, inspirata de mica fotografie, de mai jos, ar fi trebuit sa arate altfel …

In fotografie, este surpinsa o pereche emotionata, client si prostituata. In ciuda aparentelor, clientul este cel mic.

Trage-cu-urechea1

Infrigurarea li se citeste pe fata. Clientul se intreaba: o fi ceea ce-mi doresc, ma pot baza pe ea? Arata bine. prostituata se intreaba: la cati clienti am servit, unul in plus sau in minus, mai poate sa-mi aduca prejudicii onoarei mele?

Perechea fileaza usa cu infrigurare, incercand sa vada daca este momentul oportun sa intre in sala mare a bordelului politicii romanesti, acolo unde “matroana”, studiindu-i cu mare atentie, stabileste … cine cu cine …
Aici, in aceasta sala, se stabileste, fiind vorba doar de o singura prostituata “ca lumea”, cine se bucura de ea si cat de libera va fi alegerea ei.

Prostitutio in integrum

Am avut, mult timp, din ’90 pana ieri, o admiratie mai mult sau mai putin ascunsa pentru gasca domnului Marko Bela. Pentru modul in care a stiut sa-si pastreze locul de balama politica, sa fie mereu la putere, sa satisfaca pretentiile minoritatii etnice pe care o reprezinta, pretentii unele reale altele inventate, pentru a justifica presiunea necesara mentinerii la putere.

Mi-am imaginat, intotdeauna, ca in politica exista niste limite peste care nu se poate trece. Limite legate de onoare, de bunsimt, de credinta in valori ale ideologiei. Basescu, ca individ, ca lider politic, impreuna cu golanimea portocalie, mi-au confirmat temerea ca nu exista limite. Credeam ca doar oamenii politici pot depasi limitele pentru a-si servi propriile interese sau pentru a-si salva pielea.
Prostituata din povestea mea, a demonstrat ca limitele pot fi depasite, fara scrupule, si in integrum, intr-o complicitate de neiertat.
Am privit cu emotie cum liberalii si social-democratii, asteapta prostituata pentru a se folosi de ea. Sa faca o majoritate si nu numai. Mi-a fost teama ca fiecare isi face calculul ca, la un moment dat, va avea nevoie de mica prostituata batrana pentru a ajunge la guvernare, in detrimentul celuilalt.
Mi-a fost doar teama …
Deja, prea mult pentru subiectul acesta!

One Response to “POLITICIENI “SECOND HAND” in PROSTITUTIO IN INTEGRUM – partea II a”

  1. sa-ti fie teama in continuare!
    ca tot mai avem nevoie de cateva procente. parca vad paunii curtandu-ti prostituata si jocul infect al imperecherii rezultand vreun spermatozoid dedicat rateurilor.
    ma rog sa nu, dar ma tem ca da!

Leave a Reply