George Serban

PREFIGURAREA UNUI ESEC VICTORIOS (I)


Imi este din ce in ce mai clar ca ne aflam in fata unei batalii politice intre doua forte inegale, cu strategii total diferite.
Pe de o parte, o alianta de partide, fara doctrine, pragmatice, pe care le uneste cea mai puternica legatura cunoscuta, din toate timpurile. Santajul. Partidul Democrat si liderii sai, incluzandu-l pe Basescu, trebuie sa ramana, cu orice pret, la putere atat dupa 2012, cat si dupa 2014. Pentru ei, daca institutiile statului roman si justitia vor reincepe sa serveasca statul de drept, parasirea puterii poate insemna puscaria. Asta ii motiveaza mai mult decat orice, ii uneste si le da o sprinteneala neobisnuita pentru spatiul infractional al “gulerelor albe”.
Aliatii lor, UDMR si UNPR, se comporta ca animalele de prada care simt mirosul sangelui. Ambele partide, fara nici o perspectiva politica, incearca, prin santaj, sa stoarca Vanatul, adica pe Basescu si Partidul Democrat, de tot ceea ce se poate obtine de la niste oameni disperati.
Conglomeratul politic aflat la putere este puternic. Nu exista disensiuni. Spaima PD-istilor este atat de mare incat le ofera partenerilor tot ce solicita. Partenerii sunt calmi si, pas cu pas, cer si obtin ceea ce si-au propus. Toate aceste partide, fara doctrine, alcatuite preponderent din oportunisti si clientela politica, nu au incompatibilitati ideologice. Asta ii face si mai puternici.
Paradoxal, acest conglomerat politic puternic, sustinut de institutiile statului, scoase din sistemul functionarii democratice, au sustinerea a 20% din populatie. Un motiv in plus pentru ca Partidul Democrat sa fie puternic motivat.
Ca atare, la o parte cu “mofturile” constitutionale. Basescu, omul cu cea mai mare incarcatura infractionala, a preluat direct conducerea ostilitatilor. Basescu discuta periodic cu liderii judeteni ai PD, prin urmare, a preluat, in fapt, conducerea partidului.
PD, in fiecare saptamana, in special in weekend, organizeaza evenimente bine mediatizate. Deveniti ridicoli prin modul ciudat in care fac mereu acelasi lucru, comunicatorii PD fac ceea ce se numeste repetabilitatea mesajelor. Personaje ca Hoara, Murg, Liga, Visan, sunt caraghiosi dar, dincolo de tabloul caricatural, exista o strategie care functioneaza.
Toti acesti oameni, ca niste roboti, vorbesc si se comporta ca niste personaje coborate din manualul de comunicare, de marketing politic, in baza unei strategii vizibile, transparente.
Mesaje scurte, acelesi, rostite de toti comunicatorii, repetate, uneori, obsesiv. Pentru a reintra in lupta politica, de la egal la egal, PD trebuie sa transfere, asupra partidelor din opozitie, surplusul de imagine negativa, acumulata in timpul guvernarii.
Toate dificultatile vietii sunt vechi, de douazeci de ani, nu sunt efectul guvernarii PD. Ei guvernantii de azi sunt la fel ca toate celelalte partide (principiul vaselor comunicante) doar ca spre deosebire de ceilalti, ei au avut curajul sa faca ceea ce trebuia facut.
Le va reusi aceasta strategie, coerenta, persuasiva, in forta?
Pe de alta parte, in opozitie, s-a format o alianta care, cel putin teoretic, avand sprijinul a 80% din populatie, ar trebui sa fie zdrobitoare …

9 Responses to “PREFIGURAREA UNUI ESEC VICTORIOS (I)”

 1. Daca nu vor mai rasari din nou formatori de opinie, pretins antiportocalii, dar “scarbiti” intr-atat de politica incat sa recomande fanilor lor neparticiparea la vot… cu … pe cine sa alegem draga?…nu le va reusi nicio alta strategie.


 2. robert horvath

  MERCENARI BASESCU IN LIBIA !
  SENZATIONAL SI TERMINAL
  DIN NOU ROMANIA ESTE MINTITA SI STIRILE NU AJUNG CATRE ROMANI.
  IN MOMENTUL CAND CNN A ANUNTAT CA AGENTII KGB SI AGENTII ARABI DIN SERVICIUL EXTERN CONDUC REPRESIUNEA DIN LIBIA ANTENA 3 NU A SCOS NICIUN CUVANT. ACUM CAND BASESCU TRIMITE MERCENARI IN LIBIA
  TACEREA ESTE TOTALA. RAPORTUL CIA NOMINALIZEAZA PE PRESEDINTELE ROMAN……NEINCREZATORII POT CITI IN IERUSALEM POST :

  Libyan leader Muammar Gaddafi is using mercenaries from Romania to attack rebels in his country, claims Arab newspaper Ashark al-Awsat, quoted by Jerusalem Post.

  Forces loyal to Gaddafi were advancing east from Bin Jawad over which they took control on Sunday and were pushing to the oil city of Ras Lanuf, still under the control of Gaddafi’s opponents.
  BBC :
  FORMER SECURITATE MEMBERS ACTUAL ROMANIAN SECRET SERVICE ACT IN LIBIA
  CNN :Marc Ginsburg, former U.S. ambassador to Morocco told CNN:
  GADDAFI intelligence advisers have received significant intelligence support from former KGB officials who were part of the Eastern Bloc countries such as Bulgaria, Romania and Belarus.’
  PILOTI ROMANI IN LIBYA The Western editions referring to own sources and eyewitnesses assert that demonstrators on INSTANTS and helicopters of the Libyan Air Forces were shot by pilots-mercenaries from Romania. In particular, on it on Thursday has informed the American agency of military researches Stratfor.
  OBSERVERS : ROMANIAN MERCENARIES have been captured in Libya

 3. Robert ma intreb tu pe cine servesti de fapt? sub motivatia ca il ataci pe Basescu incep sa cred ca de fapt tu ataci Romania pe toate fronturile

 4. George, ai o leapşă pe blogul meu.

 5. “Hoara, Murg, Liga, Visan…” Ai uitat-o pe madam Pora George!
  Asa este: frica de puscarie ii uneste pe toti portocalii de la guvernare. In mod sigur, de ce le e frica… nu scapa!


 6. Aya

  (1)

  ADRIAN SEVERIN, VICTIMA DETURNARII MEDIATICE.
  CAUZA: RAPORTUL PRIVIND DISTRIBUIREA LOCURILOR IN PE!

  In primul rand, cateva cuvinte despre Sunday Times (un ziar de scandal): de-a lungul anilor, s-a aflat la baza declansarii unor campanii negative de presa legate de politicieni romani (“alesi” dupa “anumite” criterii).
  Mutatis- mutandis, este, in acest sens, “echivalentul” englez pentru scandalurile de presa ftamceze, declansate prin “pana” lui Mirel Bran (Le Monde).

  De fiecare data, scandalul pornea de la ziarul occidental, era “importat” in Romania (sub pretextul preluarii sale din relatarile presei straine/ jurnalistilor straini) unde era dezvoltat. Apoi, cu noile sale dimensiuni supradezvoltate, era “exportat” (preluat de alte publicatii straine- sau de aceeasi) si raspandit, demasurat, in exterior.
  Acesta a fost drumul deturnarii mediatice prin care au fost maculati politicieni romani.

  Legat de subiectul Adrian Severin:
  La o privire atenta se poate observa usor ca asa-zisul “tot unitar” al “reportajului” facut cu camera ascunsa de jurnalistii “Sunday Times” era, de fapt, un colaj, referitor la doua teme distincte.
  Prima tema viza posibilitatea introducerii unui amendament (despre care Severin a afirmat, initial, ca se va interesa- apoi le-a spus respectivilor ca DEJA fusese depus de un alt eurodeputat roman, Sebastian Bodu, lucru recunoscut, de altfel, de acesta).

  Cea de a doua tema exceleaza, in prezentare, prin omisiune elocventa (si, cu aceasta taietura, replica lui Severin este “lipita”- chiar inabil- de prima parte).
  In fapt, Severin fusese intrebat (la modul generic) care este suma pe care ar solicita-o in calitate de consultant, daca ar accepta sa lucreze cu firma de lobby.
  Raspunsul lui a fost (citez din memorie) “in jur de 12.000 euro”.

  In acel “colaj TV”, raspunsul lui Severin, referitor la suma, aparea imediat dupa ce acestea le spunea celor (sub acoperire) de la Sunday Times ca amendamentul a fost deja depus de Bodu. Colajul este foarte, foarte stangaci si nu trebuie sa fie cineva foarte atent (trebuie doar sa nu fie rauvoitor!!!) pentru a realiza ca raspunsul ‘in jur de 12.000 euro” NU se “potriveste” cu ceea ce se discutase inainte!

  Interesant este de studiat (acum, pana nu i se pierde urma) si cum s-a “rostogolit” (pe principiul bulgarelui) stirea in presa straina.
  Initial, totul a fost relatat in Sunday Times.
  Apoi, a fost preluat de Agence France Presse (AFP) care INSISTA asupra “amanuntului” ca Severin ar fi trimis si o factura de nu-se-stie cati euro care sa-i fie achitata. AFP afirma ca a preluat totul din Sunday Times.
  Alte publicatii, cand au relatat “evenimentul”, prezinta lucrurile cu mare parsivenie jurnalistica: mai exact, relateaza scena cu jurnalistii sub acoperire (cu precizarea ca sursa este Sunday Times), apoi, “amanuntul” legat de factura, pe care il pun pe seama AFP!
  In acest fel, se construieste falsa impresie ca AFP ar fi completat relatarea din Sunday Times cu un detaliu esential- ca atare, situatia dobandeste volum in urma inducerii ideii ca ar exista doua surse diferite de informare care se completeaza una pe cealalta cu elemente noi, ceea ce da greutate stirii, printr-un artificiu jurnalistic.

  Interesant, in Romania totul este preluat imediat de Evenimentul zilei!

  Apare la rampa “curata si morala” Monica Macovei care amplifica scandalul, cerand nici mai mult nici mai putin ca DNA sa declanseze cercetarea in legatura cu “faptele de coruptie” de care este acuzat Seevrin de catre Sunday Times- pe de alta parte, ii solicita (?!?) lui Victor Ponta sa il excluda pe Severin din PSD!

  Trec peste aberatia Monicai Macovei de a solicita excluderea lui Severin din PSD (asa ceva nici macar nu merita comentat!).

  Graba cu care a intervenit Monica Macovei si stridenta aberatiei totale a solicitarilor ei atrag atentia.
  Cei care cunosc secretele deturnarii mediatice stiu foarte bine ca, in momentul in care NU se reuseste o mistificare credibila, prin presa (in cazul lui Severin, colajul fiind jenant de inabil!) este, mai totdeauna, scoasa la inaintare o voce publica foarte sonora, care sa “rezume” totul asa cum “trebuie” (cu indicatiile de rigoare) urmand ca presa sa preia acele strigate, “acoperind” inabilitatea initiala.

  Este cat se poate de evident ca ne aflam, acum, in fata unei astfel de situatii.
  Monica Macovei a strigat furioasa impotriva lui Severin, solicitand niste enormitati pe care nici macar cineva care nu este jurist nu ar fi indraznit sa le formuleze, realizand, fie si intuitiv, ca nu au acoperire in forma legala.
  Ce sa cerceteze DNA in materie de coruptie, in cazul respectiv? O relatare a Sunday Times despre o presupusa solicitare materiala necuvenita, facuta de Severin (aflat cu mandat in Parlamentul Europei) unei firme de lobby?
  Asa ceva e total absurd- in primul rand, apare ideea competentei teritoriale (o stie oricine!).
  In al doilea rand, DNA (din Romania!) nu are competenta sa ancheteze cazuri, situatii petrecute la Parlamentul Europei. Altele sunt forurile care se ocupa de asa ceva.
  In al treilea rand (si esential!) regulamentul Parlamentului Europei NU interzice oferirea de consultanta- or, este cat se poate de firesc ca o astfel de activitate sa fie platita (in afara de asta, Severin nici macar nu a primit bani!).
  Doar o minte “odihnita”, incetosata de venin sau puternic contaminata de clisee comunistoide poate pretinde ca o anume activitate (care presupune un efort intelectual- de exemplu, consultanta) trebuie facuta pe gratis- in caz contrar fiind vorba de coruptie! Este un lucru total stupid!

  Este evident vorba despre un fals scandal, scopul fiind compromiterea lui Severin.

  Trebuie vazut DE CE si, mai ales CINE are aceasta intentie (fiind clar ca a actionat via Sunday Times- existand si o “prelungire” la AFP, desi aici s-ar putea sa existe pur si simplu o “predare de stafeta” de catre publicatia britanica; cunosc bine asemenea practici de a “rostogoli” un subiect prin agentii de presa, nefiind straina de ele in perioada in care am fost in presa).
  Pentru asta, trebuie cercetat CE initiative a avut Severin si PE CINE a deranjat.

  Unul dintre motivele foarte puternice “de deranj” pentru “unii” ar putea fi, extrem de probabil, activitatea sa de co-raportor privind distriburea locurilor in PE (pentru care Severin a fost nominalizat, alaturi de eurodeputatul francez Alain Lamassoure, la premiul “Parlamentarul european al anului 2007″; este important de precizat ca a fost vorba despre unul dintre cele mai importante dosare ale ultimilor ani, lucru subliniat de toata lumea, inclusiv de presa!!!!!).

  Germania a fost singura tara care, conform noilor reglemantari, pierdea trei posturi de depuatti in PE (iar grupul “verzilor” a anuntat ca nu va vota propunerea, in 2007).
  LUCRURILE NU SE REZUMA LA 2007- DAR CONTINUA, IN 2011!
  Propunerea lui Severin (si a francezului Lamassoure) este mai “fierbinte” ca oricand!
  In 7 februarie 2011, in cadrul unei reuniuni a Comisiei pentru afaceri constituționale, europarlamentarii au cerut unor matematicieni sa gaseasca o formula pentru distribuirea locurilor si au obținut „compromisul de la Cambridge“. Scopul este eliminarea “targuielii politice”, cum s-a spus, (Este important de precizat, insa, ca Parlamentul doar prezinta propunerea, aceasta urmand sa stea la baza dezbaterii liderilor UE, decizia in privinta aplicarii ei revenind Conferintei Interguvernamentale) .

  Interesant este ca, acum, “glasul” care nu a fost de acord cu aceasta idee vine din grupul PPE (in cazul de fata, apartinandu-i lui Gyorgy Schopflin- Ungaria),

  Am o curiozitate personala: ce amestec are, in toata aceasta istorie de deturnare mediatica, Peter Godwin, fost corespondent (si corespondet diplomatic!) pentru Sunday Times, in Romania?


 7. Aya

  (2)

  CULISELE CAZULUI SEVERIN SI PRINCIPIUL DOMINOULUI:
  HANNES SWOBODA SI PRESEDINTIA GRUPULUI SOCIALIST (PE) + “PRELUNGIREA” IN GRUPARI DE INTERESE DIN PSD
  + SCENARIUL PE PRINCIPIUL DOMINOULUI (CONGRES PENTRU DEBARCAREA PONTA- NASTASE, IN PSD) CU SPRIJINUL LUI SWOBODA

  In mesajul precedent legat de faptul ca Severin este victima unei deturnari mediatice (in fapt, actiunea este tipica pentru dezinformare) ma rezumasem la cauza “generala” care a declansat “interesul” pentru compromiterea lui, in baza unor informatii mistificate.

  Subiectul trebuie adancit prin semnalarea faptului ca exista, in toata aceasta chestiune, o “componenta” romaneasca.

  Sunday Times a fost “activat” dintr-o “zona” romaneasca de interese (ca aceasta este de coniventa cu “extensiile” unor grupari din afara Romaniei, situate pe pozitii adverse Raportului Severin- care a fost adoptat si ale carui efecte sunt pe punctul de a aparea- este evident si tine de o discutie conexa).

  Amintesc ca Sunday Times a fost folosit si impotriva unor persoane publice din Romania (si) in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru.
  Am analizat, atunci, situatiile si concluzia a fost ca firele duceau SI la anumite grupari din PSD (interesle fiind, insa, transpartinice).

  Supun atentiei o “imagine-fulger” difuzata, ieri, pe Antena 3 si pe Realitatea TV (in jurnalele de stiri) de fiecare data cand a fost comentat cazul Severin: aparent fara legatura, aparea Prostanacul dand mana cu cineva!

  Sa nu uitam faptul ca, dupa pierderea prezidentialelor din 2009, exclusiv din vina Prostanacului (care i-a batjocorit pe toti cei care l-au votat si au lucrat pentru el, prin relatia sa cu un individ asociat criminalitatii transforntaliere), Raportul ISD (cunoscut ca Raportul Severin) a fost “bisturiu”.
  A indicat, fara gres si fara ezitare, cauza pierderii alegerilor (atitudinea Prostanacului).
  A cuprins o analiza politica de mare profunzime, legata de social- democratia romana, de panta descendenta pe care alunecase PSD in urma “genialei” politici a Prostanacului si a indicat, ferm, in concluzii, necesitatea inlocuirii acestuia din functie de presedinte al partidului (ceea ce s-a si intamplat la Congresul din februarie 2010).

  Folosind “bunele ganduri” pe care, indiscutabil, le are, fata de Severin, Prostanacul, acesta va fi fost folosit (deopotriva cu “platformistii” lui si cu sponsorul lor), de catre gruparea romaneasca la care m-am referit, ca varf de lance in “activarea” Sunday Times.

  Aparent in alta ordine de idei, in cercurile apropiate PSD circula din ce in ce mai intens zvonul ca “anumite grupari” intentioneaza sa-l foloseasca pe Prostanacul (alaturi de “platformisti”) pentru initierea unui Congres, in cadrul caruia sa fie debarcat Victor Ponta- urmand actiunea impotriva lui Adrian Nastase (un mare “clou” in intentiilor respectivilor).

  CONEX: cunoscatorii culiselor au afirmat (nu o data!) ca Prostanacul et Cie reprezentau o prelungire (dupa caz, prin “carambol”) a intereselor germane in Romania.
  PSD (considerat din perspectiva diretiei Ponta- Nastase) a devenit o piedica de netrecut in calea acestora.
  Ca europarlamentar (dar si ca influenta voce in calitate de presedinte al ISD) Adrian Severin este, la randul sau, extrem de inconfortabil pentru acele interese.

  UN PUTERNIC SEMNAL CONCLUDENT:
  Hannes Swoboda, vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European, a declarat, luni, pentru RFI, că “orice caz de coruptie sau semicoruptie (ce defineste acest concept?; n.A.) este total inacceptabil” si a sugerat ca Adrian Severin ar trebui sa demisioneze din PE.

  CINE ESTE HANNES SWOBODA (retrospectiv!)?
  Mr Hannes Swoboda- care, acum, ridica vocea, aberant, impotriva lui Severin, incercand sa forteze, pornind de la o msitificare, o “pedepsire exermplara” a acestuia (riscand- pentru a nu pierde momentul “fierbinte”- chiar asumarea unor formulari aberante)- este unul si acelasi personaj care, la inceputul lui 2006, venea la Bucuresti pentru a se implica direct in fortarea debarcarii lui Adrian Nastase.
  Acuzele de atunci, rostite de acest Swoboda (“lansate” initial PRIN Prostanacul- si “preluate intamplator”, ulterior, de Swoboda), erau total ridicole.

  (Swoboda a venit, atunci, la Bucuresti, impreuna cu un alt individ de aceeasi noncalitate umana ca si el- Wiersma.
  Este o rusine ca, la nivel european, social- democratii pot avea astfel de lideri!

  Pe de alta parte, este de la sine inteles ca tipi de extractie mocirloasa, precum Swoboda, vor sustine nulitati cu coloana vertebrala inclinata si cu dispozitia de a executa orice ordine- precum Prostanacul- si ca vor ataca personaje valoroase, cu puncte de vedere ferme si care refuza sa faca jocuri mizere si antiromanesti.

  Pentru un cunoscator al culiselor istoriei, care reuseste sa puna cap la cap evenimente aparent disparate (dar in care, “intamplator”, se regasesc aceleasi personaje) lucratura anti-Severin apare clar. Nu numai in sine, dar si din perspectiva intentiilor viitoare!

  Scenariul INCEPE cu incercarea de compromitere (si de debarcare a lui) Adrian Severin- totul fiind programat a se desfasura, ulterior, pe principiul dominoului.

  In cadrul acestui scenariu, slabirea fortei PSD (si supunerea acestui partid intereselor reprezentate de un tip precum Swoboda) este un punct important.
  Dupa debarcarea lui Severin, este programata o “miscare” care sa duca la debarcarea lui Victor Ponta (apoi, tinta fiind Adrian Nastase) si la reinstalarea Prostanacului si a clicii sale la varful PSD.

  “COINCIDENT”

  Adrian Severin ANUNTASE CA doreste sa candideze pentru postul de presedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, in locul lui Martin Schulz (Germania).

  Schulz va fi numit in 2012 presedinte al Parlamentului European, in locul lui Jezry Buzek (Polonia, PPE).

  Postul de presedinte al grupului socialist din PE este dorit si de austriacul Hannes Swoboda- nimeni altul decat acuzatorul (fara temei) al lui Severin.

  Cercul pare a se inchide, nu-i asa?

  P.S.
  A bon entendeur, salut!


 8. Aya

  (3)

  ADRIAN SEVERIN, L’ALLEMAND ET L’AUTR’CHIEN
  (CRONICA UNEI JUDECATI SI EXECUTII SUMARE ANUNTATE)

  Impotriva lui Adrian Severin a fost pusa in miscare o intreaga masina a dezinformarii, cu o constructie care respecta normele “spectacolului public”:
  - un scandal (fals- dar asta nu mai conteaza!);
  - implicarea unei publicatii (cu reteta de savoare pentru public, prin prezenta jurnalistilor sub acoperire);
  - aparitia a unei “trompete” (Swoboda) care se antepronunta asupra vinovatiei lui Severin
  si
  - un “decident” (Schultz) care anunta executia sumara a aceluiasi Severin.

  Cand scriam, Adrian Severin se afla in drum spre Bruxelles.

  Austriacul Swoboda (vicepresedintele socialistilor europeni) anunta ca Severin ar trebui sa-si dea demisia din PE, fie si pentru (citez) “semicoruptie” (oare ce defineste acest concept, de clara sorginte kaghebista?; n.A.).

  Neamtul Schultz (liderul socialistilor europeni) s-a antepronuntat, anuntand deja, prin purtatorul de cuvant, ca ii va cere lui Severin sa-si dea demisia din Parlamentul European- daca nu, il va exclude din grupul social- democratilor.

  Adrian Severin anuntase (anterior inscenarii via Sunday Times) ca intentioneaza sa candideze pentru postul de presedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, in locul lui Martin Schulz- acesta urmand sa fie numit, in 2012, presedinte al Parlamentului European.

  Pentru (neamtul) Schultz, favoritul pentru functia acum detinuta de el (presedinte al grupului) este (austriacul) Hannes Swoboda (acum, vicepresedinte).

  Functia de sef de grup, in PE, are mare greutate in luarea deciziilor.
  Schultz sustine (logic) interesele Germaniei (in situatii esentiale, contrare intereselor Romaniei).
  Swoboda (austriacul) sustine aceleasi interese cu Schultz.
  Romanul Adrian Severin- personaj influent si respectat in PE- odata ajuns presedinte al grupului parlamentar S&D, in mod logic ar lupta, de pe acea puternica pozitie, pentru contracararea nefastelor influente ale intereselor germane asupra Romaniei (ca efect colateral, nu numai!),

  Solutia?
  Neamtul Schultz si austriacul Swoboda (respectiv, presedintele si vicepresedintele socialistilor europeni!) folosesc o “facatura” prin dezinformare (nu ma indoiesc, stiind clar care este adevarul!) pentru ca, dupa o judecata sumara, sa-l execute- tot sumar- pe romanul Severin.
  De subliniat este ca atat “judecata” cat si “executia”- sumare- au loc INAINTE de a se ancheta, in mod serios si aprofundat, cazul (motivul: daca s-ar face o ancheta, ar iesi la iveala, foarte repede, atat “lucratura” perversa cat si nevinovatia lui Severin; ca sa nu mai discutam de faptul ca s-ar putea ajunge la despistarea “implicarii” diverselor personaje- unele, acum, cu forta de decizie).

  DE REMARCAT ca se procedeaza, cu Severin (la PE- in urma “judecatii” Swoboda- Schultz) asa cum s-a procedat in 2006, cand a fost debarcat AN in urma interventiei aceluiasi Swoboda. Si atunci judecata si executioa au fost sumare.

  DE SUBLINIAT ca, pe fond, in cazul Adrian Severin- ca si in cazul Adrian Nastase- se vizeaza COMPROMITEREA IMAGINII politice, mizandu-se pe faptul ca, astfel, poate fi blocata evolutia ulterioara (mai exact, dupa ce se va dovedi ca totul a fost un neadevar, “pata zvonistica” va impieta, in continuare, asupra imaginii).

  IMI EXPRIM FERMA SPERANTA CA PSD NU VA CADEA IN CAPCANA INTINSA DE SWOBODA (SI DE SCHULTZ) SI II VA ACORDA SUSTINERE LUI SEVERIN.

  Afirm acest lucru intrucat l-am auzit pe Victor Ponta afirmad (evident, grabindu-se) ca PSD “va respecta decizia socialistilor europeni”.
  Or, legat de aceasta “decizie”, este evident ca a fost deja luata, ca Severin a fost deja condamnat (fara judecata!) in urma unei dezinformari- de care, cred cu tarie, nici Swoboda, nici Schultz nu sunt straini.

  P.S.
  A propos de convergenta intereselor germane si austriece (reprezentate prin Schultz si, respectiv, Swoboda), imi amintesc de o expresie “moqueuse” a francezilor, din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial:
  “Les allemands et les autr’chiens”

 9. Reforme * marca Frunzăverde – * modernizarea * cartelului Caraş-Severino şi… altele…

  Din nou despre * reformele * marca Frunzăverde. * Modernizarea * Caraş-Severino, cartelul renumitului Capo di tutti Capi… Capi nu atât în subordinea gradatului 33 cât la ordinul întunecimii sale, bleahhh… Bleah , pentru că :
  a) jedan – NIMIC nu mişcă, nimic nu se petrece pe domeniul * Ayatollahului * fără de ştiinţa , ordinul , oblăduirea acestuia;
  b) dva – şi mai grav e că dacă ai tupeul să măcăni prea mult, regula de aur e să te lucreze informativ, adicătelea, nu conteşte că nu ai dosare, niet interes că eşti curat, îţi fabrică ei, gaşca, clubul bestiilor * ceva *, orice, numai să te * domolească *…. fooooarte grav ( !!! ) e că se iegzistă bestii cu funcţii din chiar rândurile Opoziţiei care colaborează intens şi pe faţă cu întunecimea sa, Frunzesky într-u spulberarea incomozilor; ŞI mai grav, extrem de gravă este existenţa Miliţiei politice în Caraş-Severino , subiect despre care vom relata pe larg şi cu detalii, în curând… ;
  c) tri – în anul de graţie 2011, în Caraş-Severino, domeniu păstorit de acelaşi * Ayatollah * Sorin Frunzăverde, poreclit frunză-dudă ( de beat, spun gurile rele… ) peste 500 de gospodării figurează în evidenţe ca fiind neelectrificate ( !!! ) – cătune indepărtate aflate în zona de Clisură a Dunării în comuna Sicheviţa: cătunele Streneac, Matrinovăţ, Lucacevăţ, Zănou, Valea Oreviţa, Frăsiniş, Ogaşul Podului şi Liubcova.
  Daaar, întunecimea sa, Don Frunză-dudă , pardon, Frunzăverde, prin guriţa divină a fostului medic actual lache la Curte, Iosif Secăşan, se făleşte cu… cică nush ce pod nou pe la Socol, adicătelea un nou punct vamal ( sîc! ) şi cică numa-n ciuda şi spre oftica cuplului Nutzi Udrea-bă-SECU, posibil ŞI ca să-i facă vreo concurenţă unuia bucată fratelo de zăus di Cotroceni, Mircea băsescu… contra-banda…. nemuritoare,punct. Şi virgulă: despre ce frumos ar fi s-avem again Port la Moldova Nouă, mucles, despre reabilitarea drumului Oraviţa-Moldova-Nouă, sanchi, ciuciu ; despre Salvarea Mănăstirii * Sfântul Sava * Baziaş, nimic, muţi… dar mai vrem puncte vamale, tune buba-n ea de * eradicare * a evaziunii fiscale, stopare a contrabandei cu duvan, carburant, usturoi, crumpei şi-alte cele…
  Să trecem de la * bleaah * la chestiuni ŞI mai grave, cât se poate de reale şi despre care onor Opoziţia din Caraş-Severin NU face vorovire, că poate ŞI de aia-i judeţul portocaliu de prea mulţi ani. Tac şi, mai nimic nu fac. S-au lovit la mansarde de zidul MITULUI Frunzăverde, sunt niscaiva schelete-n credenţ ( dulap ), naiba să mai ştie, însăăă… cum explică Opoziţia aspecte ca :
  - în sondajele comandate de… PDL ( !! ), faţă-n-faţă, pedelacheii NU sunt pe primul loc de muuult timp şi totuşi… Caraşu-i portocală ?!?!!
  - furnicile sunt strivite sub chiar botul Opoziţiei care-n * opozanţa * lor se fac să nu fi observat nimica nimicuţa : ex. hărţuirea, umilirea, monitorizarea permanentă, constantă şi pe toate căile a tuturor mişcărilor furnicii ( scanare IP-uri, la domiciliu şi sediu de partid, c-a devenit RCS&RDS organ de control în România sub bocancii portocalii !! ), membrii familiei furnicii bătuţi şi ameninţaţi ziua-n amiaza mare de rubedeniile unor fini ai * ayatollahului *, una bucată cucuoană ce ameninţă şi se crizează ca din gură de şarpe că dacă nu i se face pe voie trece la PDL cu întreg cuibuşoru-i de viespii şi care nu se sfieşte să invoce * relaţia specială *, am încheiat citatul, cu o anume leaderă de la Centru, este au ba unealta întunecimii sale * Ayatollahul * – ete întrebare ce NU necesită răspuns dat fiindă existenţa faptelor, probelor, evenimentelor…
  S-ar impune o curăţenie, să fie măturate gunoaiele, retezate bălăriile, dar…
  - cum explică onor Opoziţia cărăşeană timiditatea presei loco – ca să mă exprim elegant – şi lipsa-i de reacţie ( a Opoziţiei ) când singurele voci rămase pe baricade ( mai ales Sfinxul, fără falsă modestie, punct ) înfruntă ticăloşiile la care se dedau adversarii politici sunt hăituite ??? Nu cumva Opoziţia cărăşeană nici NU îşi doreşte voci prea puternice, care turbură liniştea, deranjează oareşce încrengături ? Altfel… şi-ar apăra vocile, bloggeri, pe cei care luptă singuri de ani buni, inclusiv în beneficiul lor, ai aleşilor şi NU i-ar lăsa în bătaia puştii ca acum!! Halal interes pentru românul simplu, OAMENI ! DA, E un semnal să se trezească din vegetare ! – cine are sânge-n instalaţie să recunoască existenţa unor parteneriate/parteneri de afaceri opoziţie-putere la nevel de giudeţ ?? Aud ??? Să rădice două dejte sau… să tacă, dar să pună punct! Sigur, există ŞI posibilitatea unor dezvăluiri, în presa centrală că presa locală e cuminte, ascultătoare, rareori câte un fâsss…Măi, dragă Opoziţie, se impune să fii … Opoziţie, că-i păcat de Dumnezeu care NU bate cu boata dar şi când s-o mânia… şi-i ruşinică să fii numită o-poziţie în genunchi în faţa ălora… no ofense!

  Natrag ! Să nu zăbovim prea mult pe miriştile întortocheate ale plaiurilor cărăşene, căci, călătorului se zice că-i şade bine cu drumul… ops ! Am spus drumul ? Nu vruşăi dar, mă * scăpă *…
  Jaf la drumul mare de pe Muntele Mic – MUSAI de citit în JURNALUL NAŢIONAL !

  O trage la măsea toarăşul Frunzăverde din ce în ce mai vârtos, dar gura târgului zice că e fooarte deranjat de o anume VOCE şi că îi pregăteşte ceva, ca s-o amuţească !! Dacă aţi citit cu atenţie, unelte, arme… se găsesc într-u amuţirea VOCII. Uneltele sunt chiar din rândurile…. ca să vezi…. Opoziţiei, că d-aia NU are ursul coadă….
  Mai există un licăr mic de speranţă : să NU fie surdă toată urechea!!!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/04/12/reforme-marca-frunzaverde-modernizarea-cartelului-caras-severino-si-altele/

Leave a Reply