George Serban

PRIN EI … INSINE

‎”Ce-ati facut in ultimii cinci ani?”
O prietena si o veche colaboratoare, in echipa de campanie a lui Petre Roman, in 1996, mi-a scris pe blog, la o postare anterioara, referitor la … “principiile lui Frunzaverde”, ca vazand valul de portocălime noroioasa dand buzna spre viitoarea Putere, ar trebui sa reluam celebra intrebare, de la inceputul anilor ’90. Ce-ati facut, in ultimii cinci ani, oportunistilor?
Desigur, o gluma care mi s-a parut geniala.
Nostalgic, mi-am amintit trecerea mea la PNL. Desi mergeam, fara nici un dubiu, spre Opozitie, cel mai probabil parasind parlamentul, faptul ca decisesem sa ma alatur liberalilor era o compensatie …
Ce a urmat, nu mai are importanta. Au fost deciziile mele.

Astazi, asistand la un soi de “osmoza” a imoralitatii, a starii infractionale, a oportunismului fațiș, dinspre EI spre NOI, dispre radacinile răului spre izvoarele sperantelor noastre si ale multor români, ma cuprinde o imensa dezolare.
Ceea ce se intampla, nu mai are nicio legatura cu politica, cu “arta negocieii”, cu inevitabilul compromis …
De fapt, nu are legatura cu nimic altceva decat cu setea de putere, disperarea de a ajunge “noi in locul lor”.
Nu are nicio legatura cu demnitatea, onestitatea si forta istorica a inaintasilor carora le raportam in constinta noastra ca nu ne rusinam.
Pentru a cinsti valul de “Frunzeverzi” care vine sa guverneze … prin noi, propun inaltului forum al Partidului National Liberal care va avea loc, sa adoptam o noua deviză, mai onesta decat aceea a inaintasilor nostri.

“PRIN EI … ÎNȘINE!”

Leave a Reply