George Serban

Raportul Consiliului Superior al Magistraturii – 11 ianuarie 2010

S-a ales conducerea Consiliului Superior al Magistraturii. Nu comentez! Am prea putine informatii, majoritatea contradictorii si provenind din surse media in care nu mai cred daca nu am posibilitatea sa le verific … din trei surse. Dar ceva trebuie comentat si postat cat mai la vedere pe blog.
Pentru unii, terifianta, pentru mine, absolut normala, este declaratia Procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ care, nemultumita de rezultat, a exprimat exact ce gandea:
contestare şi o eventuală suspendare a conducerii CSM ar putea împiedica eforturile Consiliului în îndeplinirea principalelor şi complexelor obiective, identificate de şeful statului în prima parte a şedinţei, de a recupera “restanţele” cu care Justiţia română a intrat în Uniunea Europeană şi de a ne scăpa de monitorizarea Comisiei Europene“.
Daca veti avea rabdarea – desi nu va sfatuiesc! – de a rasfoi presa din perioada “Epocii de aur”, veti regasi aceleasi expresii libidinoase, rostite la sedintele de bilant ale magistratilor, desfasurate … “sub inaltul patronaj al celui mai iubit fiu al poporului, tovarasul Nicolae Ceausescu – Secretar general al Partidului Comunist Roman, Presedinte al R.S.R.” Si, … sub inaltul patronaj, la fel ca si acum, s-a ales praful de noi.

Observ cum Consiliul Superior al Magistraturii isi prezinta Raportul in fata presedintelui unui partid politic, nu in fata Corpului magistratilor. Mai mult, raportul CSM este prezentat in fata unei persoane explicit politice, cu o moralitate mai mult decat indoielnice si care se sustrage dreptei judecati in raport cu faptele penale savarsite, asa cum au fost constatate de magistratii carora se adreseaza

 


Critica Raportului facuta de una dintre cele mai competente persoane

Concluziile asupra Raportului, le gasiti acolo unde le este locul … la pagina de manele

7 Responses to “Raportul Consiliului Superior al Magistraturii – 11 ianuarie 2010”

 1. Am reusit sa termin articolul dar am folosit videoclipurile dumneavoastra. de pe YouTube. Sper ca nu va suparati ca nu am cerut acordul inainte.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/01/11/ion-iliescu-respecta-pensionarii/
  Stefan Viorel este apreciat de Adriean Videanu!? :(
  “Domnul Stefan este un om care stie buget, il apreciez foarte mult”
  “Ratiunea a fost cea care a invins si un om care stie buget nu putea sa voteze altfel decat a votat presedintele Comisiei”
  Sigur omul asta este de la PSD?
  Cu deosebit respect


 2. robert horvath

  CIA DESPRE  ”AGENTULUI VOLODEA”

  Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul “nu ne vindem tara” trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful
  Agerpres)  Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca  “tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa”. Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu “ofiterul politic”. Reprezentantul
  C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este “bug “.adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.
  Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la  birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt “Ni s-a spus sa inchdem ochii.”. Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus ” Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU” La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune ” un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti.” Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este
  chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?


 3. matilda

  Preşedintele pedeliştilor, nu al nostru, al tuturor, a participat la această şedintă cu un singur scop : să-i tragă de urechi pe magistraţi. Cu tupeul caracteristic, le-a reproşat… greva, care în mintea lui de securist, este inacceptabilă !

 4. @matilda
  Seful manelistilor a reusit sa zapaceasca Justitia. Bomboana pe coliva sau motul rahatului a fost participarea lui la sedinta CSM. Mai lipseste sa-i invite si pe Florin Salm, pe Duduia Udrea, pe Prigoana, sa prezideze, prin rotatie, sedintele CSM


 5. nicole

  Au repetat votul de 6 (sase) ori doar ca sa iasa cum vrea basescu?!!! Incredibil!!!!!!

 6. Noi ştiam prea bine ce urmează, astfel că ceea ce se întâmplă şi în cazul implicării abuzive în justiţie a preşedintelui PD-L, suit iar la Cotroceni după voinţa jumătăţii manelizate şi otevizate, este revoltător, dar nu surprinzător. De la ultima dezbatere în compania lui Geoană a tras semnalul de alarmă împoriva independenţei justiţiei. Grav, dar previzibil.

 7. @nicole
  Nu cred ca te mai surprinde faptul ca la nivelul celei mai inalte institutii a Justitiei din Romania se poate intampla asa ceva. Mi se pare mult mai terifianta declaratia Procurorului general care da citate din “adevaratul conducator al Justititie”, un … inculpat.

  @Ada Rus
  Trebuie sa se termine dezbaterea bugetului. Si, daca veti dori putem incepe sa schitam un proiect de masuri care sa impiedice astfel de schimonosiri ale democratiei daca drumul nostru mai este spre democratie.

Leave a Reply