George Serban

Recurs la cinism (Popularismul – doctrina si … semantemul)

Mult timp, dupa 21 decembrie 1989, m-a obsedat o intrebare. Cel care i-a propus lui Ceausescu organizarea mitingului, fatal pentru el, din 21 decembrie sa fi fost un sabotor inteligent sau un imbecil perfect? Ce va fi urmat acelui miting, era usor de anticipat.
Un arc in timp. Astazi. In familia mea, exi sta trei pensionari cu pensii nesimtite, sub 5 milioane de lei. Doi dintre ei, traiesc impreuna. Pentru ei, reducerea pensiei cu 15% inseamna reducerea cu 30% pe familie. Toti trei, pentru a supravietui vor avea nevoie, in parte, de suportul nostru. Prin urmare reducerea veniturilor ne va afecta pe toti. Masura reducerii pensiilor cu 15% nu va afecta 5 milioane de pensionari ci peste 10 milioane de romani care isi vor ajuta, din propriile venituri, parintii, bunicii, pensionarii familiei.
M-am gandit indelung, cu multa simpatie, la cel care i-a sugerat lui Ceausescu mitingul din 21 decembrie, indiferent daca a fost un sabotor inteligent sau un imbecil perfect.
Astazi, cu aceeasi simpatie si duiosie, ma gandesc la dobitocul care i-a sugerat lui Basescu sa ia 500 milioane de euro de la pensionari, in loc sa-i ia de la o curva care nici n-ar fi simtit. Poate ca omul acela nu-i dobitoc si sunt nedrept. Poate, omul acela e de-al nostru …
Oricum ar fi, cu duiosie, lui … si nu numai lui, ii dedic o melodie

10 Responses to “Recurs la cinism (Popularismul – doctrina si … semantemul)”


 1. robert horvath

  DOMNULE SERBAN
  VREAU SA ANUNT DIN NEW YORK SFARSITUL REGIMULUI BASESCU.
  VA SUNT RECUNOSCATOR PENTRU PUBLICAREA ACESTUI MESAJ !

  INTELEGERE SECRETA BASESCU -BEN LADEN !
  PRESEDINTELE SUA ORDONEAZA DESTABILIZAREA REGIMULUI BASESCU !
  Acum doua saptamani a aparut pe masa de lucru a presedintelui Obama un raport
  extraordinar. In el se vorbeste de documente capturate de americani si de altii in diferite colturi de lume Afganistan, Irak, Pakistan, Irak. Liban. Documentele in araba reliefeaza faptul ca exista o intelegere secreta intre serviciile romanest, (din ordinul Presedintelui Romaniei Traian Basescu )si fiecare organizatie terorista in parte. Intelegerea a fost “parafata” de ofiteri superiori ARABI, ramasi in serviciile secrete romanesti depe vremea lui Ceausescu. Desi intelegerile difera de la organizatie la alta, ideia de baza este urmatoare. TERORISTII ARABI SUNT ELIBERATI SI EXPULZATI DIN ROMANIA PE 15 ANI IN SCHIMBUL PROMISIUNII DE A NU ORGANIZA ACTIUNI TERORISTE PE TERITORIUL ROMANIE,
  In acest fel au fost eliberati unii din cei mai importanti teroristi Al QUEDA aflati la conducerea organizatiei. Sursele MAE vorbesc de expulzarea 2043 de “cetateni arabi” doar in cursul anului trecut. Se merge atat de departe incat romani atrasi in mrejele idiologiei islamice se bucura de acelasi privilegiu. Cu alte cuvinte Romania este printre putinele tari din lume unde celulele teroriste activeaza nestingherite, si dupa un filaj de un an doi sunt eliberati, fiind gata sa aduca moarte si distrugere in alte parti de lume ,preferabil SUA sI Europa Occidentala.
  Pentruca aceste fapte reale depasesc orice limita a credibilului invit scepticii sa deschida una din cele mai importante reviste americane specializate si sa citeasca articolul Arab Terrorists In Romania http://www.globalpolitician.com/21265-romania

  Purtătorul de cuvânt al Secret Serviciului Român de Informaţii (SRI) a declarat că membrii unei celule de terorişti al-Qaeda au fost expulzaţi din ţară, şi a interzis să intre România în următorii 15 de ani. Această operaţiune a avut loc după doi ani de supraveghere a acestei celule.

  Membrii grupului au venit în România în calitate de studenţi. Scopul lor a fost să atragă musulmanii arabi sau de a deveni atentatori sinucigaşi, luptători jihad sau să sprijine în orice alt mod a ideologiei Al Qaeda.
  Liderul celulei AL QUEDA era un cetăţean saudit, Musaab Ahmed Mohamed Mujalli, antrenat într-o tabără teroriste afgane în ’90……..   Unii dintre cele mai cunoscuti oamenilor de afaceri arabi din România sunt acuzati de finanţare a activităţilor teroriste în Gaza, Cisiordania, Liban şi Irak “. Despre intelegerea BASESCU – AL QUEDA au aparut informatii in urmatoarele publicatii.The Wall Street Journal, The Washington Times, World Security Network (WSN), World Press, Yemen Times .
  Pe linga documentele descrise pe masa lui Obama apare un document terminal pentru Basescu si regimul sau. Iata un raport CIA : Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. . Explozia, ar fi provocat un adevarat carnagiu..” Pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane infiintate in Romania, Iata ce declara Traian Basescu.“Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu.
  Mentionand in incheiere faptul ca Basescu a eliberat echipa de rezerva a atentatului de la 9/11, nu ramane decat sa intelegem ordinul de destabilizare a lui Basescu ordonat servicilor americane.

  Robert Horvath Ziarist de investigatie SUA
  Corespondenta speciala pentru Nipon Press si Exploziv News

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 2. Maestre, iarta-ma, dar socoteala e gresita. Daca 2 pensionari au, fiecare, cite 5 mil. lei si li se taie 15% din pensie, va pierde fiecare cite 750000, iar amindoi 1, 5 mil. familia lor va pierde tot 15% din venitul total de 10 mil. lei

 3. @Augustin
  Maestre, n-o lua matematic pentru ca, evident, asa este. Eu am apreciat lucrurile din punct de vedere social. Acolo unde intr-o familie sau intr-un cuplu, unul este salariat iar celalat pensionar i se aplica diminuarea de 15% o singura data dar exista un salariu intreg. Acolo unde sunt amandoi pensionari sunt loviti de doua ori pentru ca li se aplica diminuarea de doua ori si o resimt ca atare. Sigur ca 15a + 15b= 15(a+b) :) da nu la asta m-am referit.

 4. Stii ca s-ar putea sa ai dreptate? :)

 5. Auzi-te-ar Dumnezeu!
  Deşi… pe noi, până nu ne împinge cineva de la spate, nu ne urnim. În 89 era alt peisaj politic extern, iar noi împlineam măcar un cincinal de frig crunt, iernile, în casă, câteva ore de curent oprit pe zi, de cozi interminabile la alimente ne comestibile… şi abia-abia ne-am mişcat.

 6. buna dimineata George

 7. @Cody, buna dimineata!

 8. [...] Dispecer Blogosfera, Dumitru Horia, Elisa, Epistole pentru Zeus, Florin Matei, Gabriela, Flavius, George Serban, George Valah, Ghilotina de campanie, Ion Usca, Ioan Sorin , Kinr, Lilick, Lucia Verona, Madi, [...]


 9. mihai4

  salut Ges!in noaptea asta,pedelisti au discreditat si parlamentul.e dictatura

 10. Buna dimineata George, o zi de cotitura astazi, nu e orice zi, sa speram ca vor avea atata minte incat sa nu impinga poporul asta la disperare incat sa se ajunga la violente pentru ai da jos pe tradatorii astia de tara

Leave a Reply