George Serban

REMUSCARI

M-am trezit bantuit de acest sentiment! Dupa postarea de ieri, remuscarile nu-mi dau pace. M-am folosit de dragul meu Nicu Alifantis caruia i-am ramas dator din toamna lui 1996. Mi-a oferit un sprijin nesperat si n-a vrut sa primeasca nici o compensatie. Asa ca, am hotarat sa-mi rascumpar pacatul savarsit in postarea anterioara. Vinovat si bucuros!

ALEXANDRU TOCILESCU

ANA BLANDIANA

GEORGE TARNEA

17 Responses to “REMUSCARI”


 1. ROBERT HORVATH

  REMUSCARI.
  MOGULUL SI MARINARUL.

  La sfarsitul celui de al doilea razboi mondial americanii au fost in fata unei probleme monumentale, Cum sa actioneze in calitate de invingatori fata de un popor invins, care a fost majoritar de partea lui Hitler si a partidului nazist. Solutia a fost deadreptul geniala. Dupa ce esalonul intai al regimului si responsabilii genocidul din lagarele de concentrare a trecut prin tribunalele internationale sau nationale, fiecarui cetatean german i sa intins o foate de hartie aproape alba. In aceasta foaie trebuia sa spuna ce a facut si ce functii a detinut sub Hitler. Daca spunea adevarul era iertat iar daca era prins cu minciuna primea automat 20 de
  ani de puscarie. In pagina a doua se preciza ca o persoana avand functii superiore in partidul nazist , SS sau Gestapo nu aveau dreptul de a detine nici o functie publica sa participe in viata politica etc pe timp de 7 ani. Masura a fost un succes
  find privita de poporul german cu gratitudine. Nu sa perturbat viata economica punandu-se baza miracolului economic german.
  Daca i se dadea o foaie actualului Presedinte Traian Basescu ea continea urmatoarele date: Subsemnatul Traian Basescu am fost racolat de Directia a IV-a a Securitatii in 1972, pe vremea cind eram student la Institutul de Marina.
- Numele lui Traian Basescu se regaseste in Registrul Jurnal pentru retea informativa al U.M. 02150 Mangalia, registru care cuprindea toti colaboratorii Securitatii de la Institutul de Marina.
- Dupa ce am terminat studiile, dosarul meu de retea cu nr. 3990 a fost transferat la Securitatea Constanta, in 1976, cu adresa nr. 00151392/29.09.1976.
- Numele meuTraian Basescu se regaseste in Registrul inventar – arhiva al fondului retea Constanta, registru care cuprindea toti informatorii Securitatii din judet.
- Dosarul meu de colaborator nr. 3990/1972 al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 cu Procesul-verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979.
  In partea doua recunoscand ca a facut parte din nomenclatura fiind ambasador
  maritim la Anvers, ar fi semnat pentru interzicerea de a ocupa o functie politica, gest pentru care societatea romaneasca ar fi si azi recunoscatoare.
  In incheiere va asigur ca foaia mogulului comparandu-se cu foaia marinarului era aproape virgina.

  Robert Horvath Deva cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/


 2. matilda

  Suberb ! Melancolii de iarnă…

  Şi în inima unui politician se poate ascunde un suflet de poet…

 3. @matilda, cum sa nu te apuce melancoliile in fata unui fenomen meteorologic atat de rar in acest anotimp si neobisnuit pentru aceasta zona geografica. Poetii ii spun iarna. Autoritatile ii spun, mai romantic, … ¨surprindere¨ :)


 4. matilda

  Curată surprindere ! Cum să ningă în februarie ? A, da, mi-am amintit : iarna nu-i ca vara…

 5. @matilda, corect! vezi cat de usor uitam intelepciunile inaintasilor nostri … contemporani cu noi … dar nu, mai departe!

 6. FARA PREA MULTE REMUSCARI.
  MOGULUL SI MARINARUL.
  Este cazul sa vorbesc despre o deosebire fundamentala intre cei doi. In timp
  ce Domnul Voiculesci este un om cultivat si citeste multe carti Domnul Basescu citeste mereu o singura carte CODUL PENAL. O asemanare este faptul ca Basescu este si el mogul, chiar de tip mafiot, find seful contrabandei de arme romanesti. Ma voi referi in continuare la un membru principal al FAMIGLIEI si nu despre botezul cu Mondialu ci la faptul ca companile fratesti sunt americane si sunt licentiate in USA.
  Companies represented in Romania by Mircea Basescu”s associates:
   GENERAL DEFENSE CORP. USA
- is registered in Fort Lauderdale, Florida, and has international offices in Madrid and Bucharest;
- General Defense Corp is licensed to trade in defence equipment by the U.S Department of State and the Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms.
- - the head of the Romanian office, is a partner in Desintco. COMPANIA BASESCU 33%
- NAVIGATOR DEVELOPMENT LLC
-inregistrata in Alabama
vice prezident for Europe a partner in Desintro compania MIRCEA BASECU 33%
  Navigator Development Group was established in Alabama, twelve years ago. It employs retired high-ranking officers of the U.S. Army and NATO. The best known of them is Virgil Packett, a Member of the Advisory Council of Navigator Development Group. Virgil Packett was Commander of the NATO , Europe.
  Folosind faptul ca portuarii au intrat sub incidenta legii americane in calitate de cetatean american si ziarit de investigatii pana in clipa in care scapam de clanul BASESCU m-am adresat institutilor americane specializate.
  (U.S Department of State , Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms., FBI, TFI, etc )
  Inchei cu o alta deosebire intre marinarul mogul si mogul. In timp ce in urmatoare vizita mogulul Vasilescu va veni in SUA cu pasaport viza si bilet dus si intors.,marinarul mogul nu va avea nevoie la urmatoarea vizita oficiala de pasaport , iar biletul va fi numai de dus. Iar cartea care o tot citeste nu va fi prea folositoare, existand deosebiri fundamentale intre codul penal romanesc si cel american.

  Robert Horvath Deva ziarist de investigatii pana la trimiterea in puscarie a clanului Basescu. New York USA.

  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/ 7. buna dimineata George

 8. @Cody, buna dimineata!

 9. BASESCU A AJUNS CELEBRITATE MONDIALA !

  ( MONSTRUOSUL SCANDAL INTERNATIONAL GIULIANI )
  Pentru majoritatea pamantenilor Romania este asimilata cu triungIul , Dracula, Nadia Comanici, Ceausescu. Pentru a deveni celebritate trebue sa ai calitati cu totul iesit din comun. Aceste calitati pot fi pozitive sau negative dar oricum speciale.
  De aceia va surprinde aparitia pe coperta a celor mai cunoscute reviste sau ziare depe mapamond, a figurii huliganice de batus de port ,a actualului presedinte Traian Basescu. Ceace este drea dreptul uimitor este asocierea sa cu o stea de prima marime a politicii americane,Rudolf Giuliani. Deschideti:
  http://www.mic-associates.com/business3.php (Romanian – American Strategic Partnesiip Forum) Cu alte ciuvinte” Mr. Rudolph Giuliani, former Mayor of New York and presidential candidate” devine cu ajutorul unei sume uriase de dolari purtatorul de cuvant al mafiei de arme romane. Aceasta suma frumusica la facut pe un fost potential presedinte al USA sa uite faptul de notorietate genela, ca armele romanesti trimise prin contrabanda au invadat teritoriul american devenind ” un pericol existantial pentru Statele Unite”. ( vezi scrisoarea adresata de 53 membrii ai Camerei Reprezentantilor adresata Presedintelui Obama pe acest subiect ca si discursul Senatoarei D.Feinstein care vorbeste de cele ” 8.000 de arme pornind din portul Constanta au ajuns arma preferata a celor certati cu legea.) Sau poate ar fi trebuit sa cunoasca comentariul CNN ” Armele romanesti au dus la moartea a 8.000 de catateni, Acest razboi nedeclarat al statului roman inpotriva Americii ar trebui sa inceteze……….. Totusi ca sa acord circumstante atenuante politicianului meu preferat, pentru care de altfel am votat, nu avea de unde sa stie ca aceasta companie este condusa direct si personal de Presedintele Basescu prin consielirul sau personal, care a preluat oficial aceasta compania principala a mafiei de armament :
  “Retired four-star gen. Constantin Degeratu ended his tenure as Senior Security and Defense Advisor to the President of Romania Traian Basescu on December 31, 2009. General Degeratu will oversee, advise, manage and implement all aspects of Defense and National Security work from MIC & Associates in East Central Europe and worldwide, particularly with its US clients.”
  In comentarul urmator, vorbind in termeni militari, veti citi desvaluirea unei adevarate bombe care va cadea peste palatul Cotrocenilor. Compania super oficiala a mafiei romane de arme este acuzata oficial de Ministerul de Justitie american de SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL, UN ALT FAPT CRIMINAL AL PRESEDINTELUI BASESCU . Ma opresc aici pentruca oricum orice nemernicie, orice scandal va fi imediat musamalizat in Romania. De aceea singura speranta ca aceasta mafie de arme care dispunand de sume fabuluase de bani sa nu stranga de gat institutile statului si sa pune in pericol democratia ,nu sunt politicieni sau ziaristii, ci este omul de rand …..care va iesi in curand in strada. Scuzati sinceritatea randurilor mele.

  Robert Horvath Deva ziarist USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 10. buna dimineata George, o zi faina

 11. @Cody, buna dimineata! O zi frumoasa si tie. Portocaliul asta s-a dovedit o culoare la fel de neserioasa si ca … cod (scuze!) nu numai ca politica. De aseara i-a fost anuntat sfarsitul iar el … portocaliul tot si-o mai stoarce …

 12. da lasa ca vin autogrederele Cerului, ca astea ale noastre ne-am lamurit ce fac, adica nimic

 13. Muzica bună alungă remuşcări, sentimentele subiective rezultate din traiul concret într-o realitate prea palpabilă uneori. Mai e şi un alt fel de gen, care se pretinde muzical, dar care poate doar să accentueze remuşcarea de a fi român. În cele din urmă, Alifantis rămâne, maneaua trece. Că ei aşa îi e dat. Sigur va fi înlocuită de un alt kitsch odios, dar ea va trece…

 14. @Ada Rus, mi-a placut Alifantis de cand a aparut. E placut si ca om. Sunt convins ca “Piata Romana nr. 9″ a existat.


 15. ROBERT HORVATH

  MARINARUL SI MOGULUL
  ( SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL- O NOUA CRIMA TRAIAN BASESCU )
  Dupa cum scriam in ultimul comentariu inreprinderea principala a mafiei romane de arme este condusa de Traian Basescu prin generalul Constantin Degeratu fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane http://www.mic-associates.com/ourteam44_ro.php General patru stele (ret), Constantin Degeratu si-a incheiat la 31 decembrie 2009 activitatea de Consilier Prezidential Senior al Presedintelui Traian Basescu, pentru Probleme de Aparare si Securitate Nationala devenind o persoana privata pentru a avea un salariu mai mare si a putea fura mai usor. Ramane de inteles ca documentul oficial prin care generalul renunta la postul
  de consilier pentru asi pastra pensia este o minciuna ordinara tipica camarilei la putere. Aceasta companie atat de indragita de presedintele mereu reales si care va organiza treia editie a Expozitiei de Aparare a Spatiului Aerian al Marii Negre. BSDA 2010 reprezinta un program expozitional si de conferinte dedicate securitatii nationale si sigurantei spatiului aerian. a intrat in atentia autotitatilor judiciare americane pentru SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL. ( compania a fost amendata iar conducerea este la un pas de puscarie )
  Iata un fragment din actul de acuzare :
  MIC & Associates 
c/o Stefan Minovici 
45 Broadway 
New York, N.Y. 10006 


PENALTY NOTICE 

Dear Mr. Minovici: 

A Prepenalty Notice (“Notice”) dated August 14, 2009, copy enclosed, was issued by the 
Office of Foreign Assets Control (“OFAC”) to MIC & Associates (“Company”) for 
prohibited transactions relating to Sudan, 
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R. 
Part 538 (the “Regulations”). Inasmuch as no license or authorization was issued by 
OFAC prior to the transactions, they violated the prohibitions set forth in Executive 
Order 13067 of November 3, 1997 (62 FR 59989, November 5, 1997 -”Executive 
Order”), promulgated pursuant to the International Emergency Economic Powers Act, 50 
U.S.C. 1701 et seq. (“IEEPA”). See, §§ 538.206 and 538.210 of the Regulations.
  Adam Szubin
  Director
  Office of Foreign Assets Control
  Cred ca este cazul ca Mogulul sa intervina , iar Antena 3 sa inceapa o dezbatere despre aceasta aceasta companie mafiota condusa de seful mafiei romane Traian Basescu. Voi reveni cu amanunte deloc confidentiale.
  Robert Horvath Deva SUA – ziarist de investigatii specializat in terorism si transport ilegal de armament. http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

Leave a Reply