George Serban

Revelatia de … dincoace


Am zburat mult cu avionul. Ca pasager si, pana s-a prins tata ca m-am inscris intr-un aeroclub, ca elev-pilot. N-am zburat fara instructor. N-am apucat pentru ca tatal meu a fost mai rapid. Dar am decolat, am aterizat si am invatat sa scot un “tantar” din vrie. Mastodontii de azi nu se compara cu jucariile pe care am incercat eu sa invat. Cred, insa, ca pot aprecia maiestria unui pilot la aterizare.
Cum spuneam, am zburat mult ca pasager. De la arhaicele LIHACIOV-2, ILIUSIN-14 pana la Tupolev, Boeing sau Airbus. Cu echipaje din diferite tari. Imi aduc aminte, cu placere, de zborurile la sfarsitul carora pasagerii apreciau cu aplauze maiestria pilotului la aterizare. Poate ceva mai exigent, ma alaturam celorlalti pasageri pentru a ma bucura de un zbor placut si frumos. M-a atras mult aviatia si apreciez talentul pilotilor.
La sfarsitul celor opt zboruri din luna august, am remarcat ceva neobisnuit.
Indiferent de zbor, de aterizare, de confortul si calitatea serviciilor, o mare parte a pasagerilor aplauda. Intr-unul dintre cele opt zboruri, avionul avea ceva probleme de etanseitate. Multi pasageri s-au plans, in timpul aterizarii, de dureri mari la nivelul urechii interioare. Deci, depresurizare. Si totusi, la sfarsit, pasagerii aplauda. Interesant!
In alt zbor, balbaieli la aterizare. Decelerare precipitata si reaccelerare. Ezitare in manevrarea flapsurilor. O pasagera reuseste, in ultima clipa, sa smulga … punga (dedicata) din buzunarul scaunului si sa o utilizeze cu succes deplin. La sfarsit, pasagerii aplauda. Interesant!
Curios, intreb un pasager apaludac care parea chiar usor exaltat:
- Fiti amabil … scuzati-mi curiozitatea! Pe cine si de ce aplaudati?
- Cum pe cine? Pe pilot … pentru ca … a aterizat!
- Ahaaaa! imi exprim cat pot de succint revelatia.
Fericit, am inteles ca cel mai recent succes al aviatiei este … aterizarea!
Ma alatur supravietuitorilor din avion si aplaud frenetic. Imi place viata!

No Responses to “Revelatia de … dincoace”


 1. vladrosca

  Bine ai venit George. Cand bem o cafea ?

 2. Aplauze! :)

 3. @vlad
  bun gasit, fratioare! :) miercuri? … luni si marti voi fi intr-o misiune ultrasecreta asupra careia vei fi informat :) e bine?

 4. George, poze, sa ne arati si noua.Dupa misiunea secreta evident.

 5. @maminineta
  asa voi face :) dar sa-mi reasez gandurile in ordine cronologica dupa ultima aterizare :)


 6. mihai 4

  Bond,James Bond!

 7. @James Bond
  ma bucur! George Serban :)


 8. mihai 4

  Cele mai ”misto” aterizari se fac pe aeroportul din Honk Kong,Ges.


 9. mihai 4
 10. Bine ai revenit, George !
  No ase, sa spun… recunosc, primul si singurul meu zbor cu dimai aeronava, vai steaua me, am zis Taal Nostru si la declare si la aterizare si-am aplaudat ca toti la un loc, ba am si racnit din toti rarunchii * Doamne Ajuta ! * de-au tracnit cred si pilotii… ca cine-o mai pomenit sibille-n avion, locul meu fiind in munti ;) :)
  In alta ordine de idei, ne-a fost doru de druje George, noi, tot noi…. aaa aaa aaa… doar ne stii de-acum, * derbedei * si *… femin ( zau nush cum se zice ), partea trista, basescovici tot pe-aci, Leana idem, guvernul 3C in agonie, etc etc..
  Poze?? Intru mai rarutz pe net, da vreau sa le vaz si eu, jur ! :)
  numai bine,
  Sibilla

 11. Bine ai … aterizat George ! :)

 12. Bine ai venit! :smile:
  Da! Bine ca a aterizat :lol:

 13. @Dramoleta
  Bine te-am gasit cu infatisare noua! Daca ai stii ce fericit sunt ca am aterizat. :)

 14. @Chat Noir
  Bine te-am gasit, comandante! Sunt gata de lupta :) Astept ordinul de lupta. M-a invatat Napi niste trucuri noi. L-am pus sa jure ca nu-s de la Waterloo :) )))))

Leave a Reply