George Serban

Revolutia la … persoana a III – a reflexiv


Tunisienii au iesit in strada si au dat jos un presedinte nedorit. Au murit oameni. N-au fost multumiti. Acum, l-au obligat sa demisioneze si pe premier. Tunisienii au schimbat un regim, au facut o revolutie.
Egiptenii au iesit in strada, l-au obligat pe presedintele lor, care se agatase ca scaiul de putere, sa demisioneze. Au murit oameni. In Egipt, se pregateste o reforma constitutionala. Egiptenii au schimbat un regim pe care nu-l mai doreau, au facut o revolutie.
In Libia, oamenii au iesit in strada cu mainile goale, impotriva mitralerelor de pe reactoarele de vanatoare, impotriva tancurilor, impotriva armatei, pentru a schimba un regim politic, nu doar pentru a detrona un psihopat legat de putere. Au murit peste o mie de oameni. In Libia, cu exceptia capitalei si a inca unui oras mare, tara este in mana revolutionarilor. Pentru ca in Libia are loc o revolutie care este pe cale sa izbandeasca.
In aceste tari, in Tunisia, in Egipt, in Libia, revolutia oamenilor a invins.
In aceste tari, “a face revolutie” se conjuga numai la persoana intai. Revolutia o facem noi.

Am participat, cu un an in urma, la protestul bugetarilor, din fata guvernului. Oameni putini, veseli, … dansul pinguinului, nici un rezultat. Poate va intrebati ce am cautat acolo. Nu sunt bugetar. Singura mea legatura cu bugetarii este atunci cand le dau spaga. Am cam scrasnit din dinti, stand acolo cu ei. Dar principiul meu este acela de a fi oriunde cineva se va ridica impotriva ocupantilor care au distrus Romania. Aici nu este o lupta politica cu reguli democratice. Este un razboi intre romani si ocupantii tarii.
In baza aceluiasi principiu, m-am aflat alaturi de politisti, in Piata Victoriei. Aceeasi politisti care fac abuzuri, iau mita. Dar luptau impotriva dusmanului meu care este si al lor. Dusmanul Romaniei.
I-ati vazut, vreodata, pe oamenii aceste tari alergand sa se solidarizeze cu alti oameni care au hotarat sa lupte, sa incerce sa schimbe o putere corupta, un guvern imbecil care nu este in stare sa guverneze tara? Dupa decembrie 1989, acest lucru nu s-a intamplat niciodata.
Intotdeauna exista pretexte. Liberalii nu merg sa lupte alaturi de fostii comunisti, uitand ca impotriva fostilor comunisti, nu au luptat ei ci … fostii liberali. Vadim Tudor, si a lui Romania Mare, ne-a demonstrat, in 2004, cum poate el sa-si faca ambitia si, din cauza unei inabilitati a lui Adrian Nastase, sa-l aduca la putere pe Basescu. Azi, Vadim Tudor vrea sa lupte impotriva lui Basescu. Sa avem pardon! Asa ceva nu este posibil! Mai bine, cu Basescu …

Poate, cei carora le-a placut istoria au citit paginile evocarii celui de al doilea razboi mondial. Poate, isi amintesc ca au existat momente dramatice in care Majestatea Sa, regele Angliei, astepta cu sufletul la gura sa fie trezit intr-o noapte si sa i se spuna ca Hitler bate cu cizma in poarta palatului.
Si atunci, ofiterii Armatei Regale, multi dintre ei din familii vechi aristocrate, s-au dus in puscarii si i-au intrebat pe detinuti, in special pe cei cu abilitati speciale, daca sunt dispusi sa lupte pentru tara lor. Unii si-au negociat reducerea pedepsei, altii n-au negociat nimic. Unii au luptat pe front, altii au fost parasutati, fara nici un control de “monitorizare”, in spatele liniilor inamice. Unii au murit in lupta, altii sau intors. Unii au fost gratiati, altora li s-au redus pedepsele. Acesti oameni, infractori de drept comun, au luptat alaturi ori sub comanda unor ofiteri cu titluri nobiliare.

Ma intreb, in sumedenia de pretexte care ii separa pe romani si ii impiedica sa-si apere viata si demnitatea, cat este lasitate, cat este prostie, cat este prostie amestecata cu lasitate dar declamata ca … “noblete a principiilor”?

Fotografiile de mai jos (una luata de la Vasi Baescu, doua ale mele) au fost facute la marsul si mitingul de ieri al cadrelor disponibilizate din armata. M-am dus alaturi de ei, in Piata Victoriei, impreuna cu un prieten. Nu indeplineam nici una dintre conditiile care ne-ar fi recomandat sa fim acolo. Cu exceptia uneia, totusi. Suntem, la fel ca ei, rezervisti. De fapt, ce barbat din aceasta tara nu e rezervist?
Au spus ca vor fi 10.000 de manifestanti. Au fost, potrivit datelor oficiale, cam 2.000. Nu li s-a alaturat nimeni. Niste pensionari militari – si-au zis majoritatea – carora li s-au micsorat pensiile. Pe cine intereseaza?
I-am vazut in Piata Victoriei si am stat ceva timp. Mai erau doar cateva sute. Important nu este ca erau putini. Important este ca acesti oameni, atati cati erau, au participat la toate mitingurile si actiunile de protest care, de fapt, nu au avut nici o legatura cu pensiile lor ori cu cariera militara. Aproape aceeasi oameni.

Asa cum scriam, la inceput, in tarile arabe, cu morti, cu raniti, cu acte de eroism, … “a face revolutie” se conjuga doar la persoana a I-a. Revolutia o facem noi!

In Romania de astazi, cu idiosincraziile noastre, cu pretextele invocate de cei care se uita de dupa perdea, … “a face revolutie” se conjuga doar la persoana a III-a, verb reflexiv si, daca se poate, impersonal. Revolutia nu o facem noi, nu o faceti voi, nu o fac ei.
Atentie! Revolutia … se face … singura sau de catre altii. Mai ca ar merge si o diateza pasiva …

Vasi Baescu

01032011002

01032011003

7 Responses to “Revolutia la … persoana a III – a reflexiv”

 1. asta nu inteleg “fetitele” din politica si nu numai, ca avem un singur dusman PDL-ul cu a lui corifeu Basescu. nu stiu ce mai trebuie sa demostreze pedelisti ca acest popor sa se trezeasca si sa se scuture de plosnitele astea

 2. Voi, astia care criticati guvernul Romaniei (majoritatea dintre voi, tonomate in ieuro), mai intii cititi-i programele, dar mai ales obiectivele, si-abia pe urma sa va dati cu parerea! Vizitati http://www.gov.ro/objectives__c92l2p1.html


 3. robert horvath

  DOCUMENT CIA : BASESCU SPION RUS !
  Marginalul colaborator Voiculescu comparat cu spionul servicilor romanesti si rusesti Traian Basescu.
  Domnule profesor Dan Voiculescu
  Sa admitem ca ati avut legaturi cu securitatea colaborarea dumneavoastra a fost benigna si marginala. Propaganda portocalie trebue contracarata prin documente.
  Basescu a facut spionaj militar si tehnologic impotriva NATO la Anvers. Un fapt putin cunoscut este faptul ca aici a fost urmarit pas cu pas de departamentul anti sovietic creiat de Ceausecu pentru legaturi evidente cu spionajul rus. Filmul meu Spionul Secolului va fi prezentat in toamna acestui an ca sa coincida cu procesul celebrului traficant de arme Victor Bout care a transportat arme romanesti in jurul lumii. La acest proces Basescu este chemat martor si in curand va figura ca inculpat. Conspiratia de a trimite rachete sol aer catre teroristii columbieni FARC cere o pedeapsa minima de de 30 de ani iar doborarea a helicoptere sau avioane SUA cu personal american cere automat pedeapsa capitala. Asigur publicul romanesc ca Presedintele Basescu are scaunul electric asigurat. Acest lucru este garantat prin faptul toate exporturile de arme conform legislatiei romanesti trebue sa poarte semnatura si aprobarea prezidentiala.
  Despre activitatea de spion a unui viitor presedinte a unei tari NATO sunt numeroase documente in arhivele olandeze , belgiene si a serviciului american care a monitorizat cu atentia serviciul romanesc. Serviciul olandez fiind responsabil in monitorizarea retelei din care a facut parte Basescu. Preluarea retelei de catre spionajul rusesc este coraborat de interviuriile mele cu defectori rusi si un agent dublu britanic care i-au cunoscut pe Basescu personal.
  Arhivele romanesti pot confirma filarea acestuia. Postez pentru cei interesati un document declasificat american pe aceasta tema. Deschideti ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  Repet comparand activitatea lui Voiculescu cu cea a lui Basescu este precum a compara o serbare la iarba verde cu …..cu al doilea razboi mondial. Antena 3 ar trebui sa acorde atentie activitatii de spionaj al Presedintelui Romaniei Traian Basescu. Romanii si aliatii vor afla cu cine au deaface.
  http://devanewyork.blogspot.com/

  CEAUSESCU LA URMARIT PE BASESCU . DOCUMENT SENZATIONAL !
  RAPORT SECRET CIA : PRESEDINTELE ROMANIAI ESTE SPION RUS !
  DEPARTAMENTUL ANTI KGB A CERUT LUI CEAUSESCU ARESTAREA LUI BASESCU. DOC43766

  După accesele de independenţă faţă de Moscova ale lui Nicolae Ceauşescu din 1968 (lucru de netolerat de Kremlin), URSS a pus la cale schimbarea acestuia cu un conducător fidel Moscovei şi repunerea României în sfera de influenţă directă sovietică. Planul întocmit de KGB s-a numit “Dniestr” (Nistru, trad.). A ţinut piept Moscovei doar UM 0110, divizia anti-KGB, o divizie ultra-secretă a Securităţii.
  DEPARTAMENTUL ANTI KGB
  Ceauşescu a creat propria Securitate, UM 0920/A, devenită apoi UM 0110. O divizie secretă, aparte de restul DSS (Departamentul Securităţii Statului). Era secretă chiar şi faţă de DSS, care nu ştia nici măcar care sunt agenţii şi nici unde este sediul.
  UM 0110 şi-a făcut bine treaba, având în arhivă detalii despre reţeaua KGB în România, numele sovieticilor de legătură şi numele agenţilor sovietici din România. DOC&^ED737
  TRAIAN BASESCU AGENT SOVIETIC LA ANVERS
  Amiralul Gheorghe Anghelescu, a şef al Marinei Comerciale, era şeful lui Traian Băsescu, comandantul navei Biruinţa. Între 1987-1989, Anghelescu îl trimite pe unul dintre preferaţii săi, Traian Băsescu, cu avizul Securităţii, la Anvers, ca reprezentant al NAVROM. Tot atunci, Silviu Predoiu, este ofiţer sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, având biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu.
  mentorii tripletei Traian Băsescu-Gheorghe Marin-Silviu Predoiu sunt suspectaţi sau au fost urmăriţi ca agenţi sovietici/ruşi. Vasile Ionel era în grupul “Corbii” (Iliescu-Militaru), Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110 biroul Constanţa, Adrian Isac a fost în atenţia UM 0195, Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110 biroul Braşov, Mihai Caraman era în atenţia UM 0195, iar Petre Roman era în atenţia 0544 (din cadrul DIE).
  Mai trebuie adăugat că Silviu Predoiu a fost numit în 1992 de Ion Iliescu, la propunerea lui Gheorghe Fulga, în postul de de director al Direcţiei Generale de Securitate a SIE. CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat neoficial cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus (continuatorul KGB).
  Traian Băsescu a fost pupilul, protejatul, favoritul agentului sovietic/rus Gheorghe Anghelescu. Acesta l-a racolat şi instruit pe Traian Băsescu în direcţia servirii intereselor ruse… Iată legătura lui Traian Băsescu cu FSB, serviciul rus de informaţii. doc543&
  Basescu a fost urmarit pas cu pas de agentii lui Ceausescu. Sa cerut arestarea lui Basescu. Ceausescu a preferat continuarea filarii pentru a prinde intreaga filiera apoi a ezitat arestarea de frica reactiei rusesti. doc2&d2

  Robert Horvath DEVA for Nipon Press


 4. Maia

  Buna ziua! Imi cer scuze daca va deranjez, nu am stiut unde sa va scriu.. asa ca mi-am permis sa va intreb printr-un comentariu. Am gasit un comment de-al dumneavoastra mai vechi pe blog-ul domnului Iliescu depre domnul Dragulin, fostul director general de la 23 August. Aveti idee daca sotia dansului, Adina mai traieste? Multumesc!

  O zi buna in continuare!

 5. @Maia, sotia lui Micea Dragulin nu mai traieste iar Dan, fiul lor, stiu ca ar fi plecat din tara. Mai ajung, foarte rar, la mormantul lui Mircea si mai las o floare. Am remarcat ca nu pare un mormant neingrijit. Poate Dan … nu stiu.


 6. robert horvath

  LATUL SE STRANGE IN JURUL LUI TRAIAN BASESCU,……, POSTAREA PE BLOGUL INTALNIRE CU DAN VOICULESCU A UNOR DOCUMENTE TERMINALE PENTRU BASESCU. DOCUMENTE DIN ARHIVELE SERVICIULUI SECRET OLANDEZ SI AMERICAN CARE DOVEDESC CA BASESCU A ACTIONAT LA ANVERS CA DUBLU SPION ROMAN SI RUS..A CREIAT O PANICA TOTALA .VOICULESCU A FACUT IN PANTALONI……SI A ORDONAT CENZURAREA COMPLETA SI SUSPENDAREA DEPE BLOG. TOTI SUNT IN CARDASIE ….O APA SI UN PAMANT, ……..CONSPIRATIA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN CONTINUA !
  DESCHIDETI ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  http://devanewyork.blogspot.com/


 7. Maia

  Va multumesc mult pentru raspuns! Probabil nu mai are cine sa se ocupe, cu toate ca are si un nepot! Mama mea era prietena cu Adina, dar a murit in 1999 cand eu eram destul de mica.. si de atunci am pierdut orice legatura cu dansa.

Leave a Reply