George Serban

Romani, fiti unguri!

Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri!

Am privit astazi cu amaraciune spectacolul dezolant al discutiilor, aranjamentelor, angajamentelor, trecerea de la participare la solidarizare si invers, a celor care nu stiau cum sa se ascunda unul in spatele celuilalt pentru a da explicatii in legatura cu Marea Greva generala a … altora. Pentru ca, dintr-odata, toti s-au impartit in trei tabere:  cei care ar fi participat, cei care ar fi participat cu cascadori si cei care ar fi vrut sa participe la o data nedefinita.
In aceste conditii, Luni, 31 mai 2010, timp de cateva ore, prin fata noastra, in locul Grevei generale, vom asista la ¨Micul curs de istorie a romanilor¨ care ne va raspunde prin imagini vii si fapte reale la intrebarile fundamentale: … de ce suntem asa cum suntem si de ce am ajuns unde am ajuns? Intrebari tari!
I-am vazut pe pensionari, extrem de motivati – au si de ce! – sa se implice in evenimentele din 31 mai. Nu stiu cum ar putea arata o greva a pensionarilor dar sunt sigur ca vor face ceva.
Fara sa vreau, mi-au venit in minte, cu ciuda, ungurii. Cei de aici care, n-au absolut nici un fel de problema in a-si atinge, pas cu pas, obiectivele. Dar si ungurii de dincolo care, pentru ca au aflat minciuna din campania electorala, au iesit in strada si n-au intrat  in casa pana au dat jos guvernul.
Romani, va rog frumos, puteti fi macar o zi unguri?
Sau daca nu puteti fi unguri, ceea ce se pare ca nu e prea usor, n-ati putea fi, o zi, polonezi sau cehi?
Sau daca nici polonezi, nici cehi, dati-o naibii … macar moldoveni ca sunt aici, la un pas, langa noi?!
N-ati vazut ce i-au facut lui Voronin? Ei i-au adus pe comunisti la putere, tot ei i-au dat jos. Au aplicat principiul: … eu te-am facut, eu te omor! Si, … n-ar fi frumos?!

Romani, ganditi-va ca daca am fi pentru o zi moldoveni, vorbind aceeasi limba, acelasi tricolor, strainii nici nu si-ar da seama ca … nu suntem romani. Am fi mandri de noi, fie si asa, cu o pacaleala …

8 Responses to “Romani, fiti unguri!”


 1. robert horvath

  DOMNULE GEORGE SERBAN
  MI-A FOST DAT SA CITESC UN MESAJ FENOMENAL. CEL PUTIN UN MILION
  DE FELICITARI ! ROBERT


 2. mihai4
 3. Cred ca anumiti lideri sindicali, amenintati sau santajati de putere, dau inapoi!
  Pacat, tocmai acum, cand toti romanii trebuie sa fie solidari!


 4. ROBERT HORVATH

  DOMNULUI DAN VOICULESCU
  VICE PRESEDINTE AL SENATULUI ROMAN
  VA ROG DESCHIDETI O ANCHETA PARLAMENTARA.

  PRESEDINTELE ROMANIEI TRAIAN BASESCU LA UN PAS DE SCAUNUL ELECTRIC.

  Acum cateva minute am primit de la Ambasada SUA de la Bucuresti confirmarea scrisorii trimise catre DIRECTORUL CIA LEON PANETTA aflat intr-o vizita in Romania.

  Domnului Brian Lutz Attaché, U.S. Secret Service ( AMBASADA SUA -BUCURESTI ) cu rugamintea de a fi predat de urgenta lui L. Panetta directorul CIA inaintea intalnirii cu Presedintele Romaniei Traian Basescu.

  DIRECTOR CIA

  Domnule Leon Panetta
  ( fragment )

  Kassar a incercat sa vanda de 12.000 de arme şi două milioane de runde de muniţie fabricate in Romania FARC – cu înţelegerea faptului că armele vor fi folosite împotriva elicopterelor americane în Columbia. În februarie anul trecut a fost condamnat la 30 de ani. Cazul lui Bout este similar si intr-un fel si mai grav.
  Viktor Bout a încercat să vândă 700 de rachete sol-aer fabrricate la UZINA METALURGICA PLOIESTI pentru a FARC, pe care Statele Unite la desemnat ca o organizaţie teroristă.
  Dupa arestarea lui Bout am descoperit cu stupefactie ca totusi rachetele romanesti au ajuns in Columbia. Un purtator de cuvant al guvernului Columbian anuntat nu de mult ,ca in depozitele capturate sau gasit rachete romanesti. Un raport ONU face referinta la acest caz,
  Domnule Director al CIA
  IN CALITATE DE CETATEAN AMERICAN SI ZIARIST DE INVESTIGATIE SPECIALIZAT IN TERORISM SI TRANSPORT ILEGAL DE ARME, VA ROG A DESCHIDE O ANCHETA. TINAND SEAMA CA RACHETELE FABRICATE IN ROMANIA AU DOBORAT HELICOPTERE AMERICANE, DUCAND
  LA MOARTEA SI RANIREA GRAVA A PILOTILOR SI A SOLDATILOR US, VA ROG A ACTIONA CU MAXIMA URGENTA. PENTRU FAPTE DE O GRAVITATE
  DEOSEBITA ESTE RECOMANDABIL PEDEAPSA CAPITALA. NOUL TRATAT DE EXTRADARE INTRE SUA SI ROMANIA CREIAZA PREMIZELE ADUCERII SI JUDECAREA CELOR VINOVATI DE CRIMA IN SUA.

  Mentionez ca in cursul acestei zile am cerut OFICIAL SI NOTARIZAT punerea sub acuzare pentru crima a cetateanului Roman T.Basescu
  ______________________
  MICHAEL J. GARCIA
  United States Attorney
  UNITED STATES DISTRICT COURT
  SOUTHERN DISTRICT OF NEW YORK
  UNITED STATES OF AMERICA : INDICTMENT for TRAIAN BASESCU

  COUNT ONE:
  CONSPIRACY TO PROVIDE MATERIAL SUPPORT OR
  RESOURCES TO A FOREIGN TERRORIST ORGANIZATION.

  Va multumesc.
  Robert Horvath Deva ziarist SUA
  Va rog a confirma primirea scrisorii si a documentelor pertinente.

  http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com
  DESCHIDETI : EXPLOZIV NEWS
  :http://www.exploziv-news.ro/abc/486-a-criminal-conection-t-bsescu-v-bout-r-reyes.html

 5. Din nenorocire, la mişto şi la fentat nu ne-ntrece nimeni.
  De la lideri pân’ la membri, toţi o apă şi-un pământ!
  Mai rămâne să vedem moţiunea boicotată de o parte nemulţumită a opoziţiei şi marea adunare de protest comun desfăşurată simultan, în două locaţii diferite.
  Circoteca naţională e în plină desfăşurare.
  Să vedem cine va face curat, în final.
  Că mizeria e deja cât casa!
  Totuşi, îndrăznesc a spera:
  Hai suspendare!

 6. Cat de bine ai spus-o in titlu. Mai ales in contextul actual…

 7. @atitudini, la contextul actual m-am gandit. Si, din pacate, asa va fi maine.


 8. ROBERT HORVATH

  - HUNGARIAN MANIFESTO-
  JOS REGIMUL BASESCU!
  APEL ADRESAT CONCETATENILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII
  PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!

  Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie
  dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania.
  Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,….. am fost impreuna si frati.
  Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus  un mare
  adevar. ” fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate …..dar m-am inselat…… Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu !
  Parlamentarii vostrii cu  6% din voturi sunteti principalii vinovati  pentru razboiul care sa declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor  acestei tari.
  Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-a dat
  mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului  ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori  la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul  maghiar sau copilul roman, care plange……. de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.?
  Desi unii nu vor sa recunoasca  voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara sa stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii.
  Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune ” Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! ”
  .. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun  Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani!  Sau cu alte cuvinte unitiva  ,asigurand nu nimai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii !
  Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada! 
  Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar scris de Simona Fica care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!
  Nu ramane decat sa extrapolez spunand
  RIDICA-TE  GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ,,,,,,,,,
  Robert Horvath DEVA  Cineast USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com

Leave a Reply