George Serban

Romania se apropie, pe nesimtite, dar cu premeditare, spre configuratia unui stat criptofascist


Aparent, nu are legatura cu subiectul. In fond, ceea ce spune Crin Antonescu reprezinta esenta actiunii Opozitiei democrate. Nu vorbim, nu comunicam. Nu-mi pot imagina ca ceea ce scriu eu dimineata Crin citeste seara, si-mi preia ideile. Ar fi ridicol. In realitate, este mult mai important. Gandim la fel. Nu sunt de acord cu ideea – chiar spusa in gluma – sa nu discutam despre guvernele Nastase si Tariceanu. Poate nu acum pentru ca avem alte prioritati. Dar obligatoriu va trebui sa discutam despre cele doua guvernari. Au fost cele mai bune din ultimii 20 de ani. Si trebuie sa discutam despre lucrurile bune, despre erorile facute, in planul guvernarii dar si in plan personal. Pentru ca va trebui sa guvernam impreuna in folosul tarii si nu dupa modelul concubinajelor portocalii, in folosul clientelei de partid.

Mesaj transmis lui Adrian Nastase

Este bine ca nu lasati astfel de tampenii fara replica. Dar, oare, dintre toti cei care se afla in jurul dumneavoastra, sunteti cel potrivit sa purtati un dialog cu Anca … am uitat cum se mai numeste.
Ma asteptam ca acum, la prima ora, sa gasesc pe blogul dumneavoastra o explicatie asupra motivelor pentru care PSD, azi noapte, a cedat, lasand PNL singur in cea mai importanta batalie care s-a dat in Camera Deputatilor, dupa alegerile din 2008.
Motiunea de cenzura de astazi este un eveniment deosebit, indiferent de rezultatul votului.
In comparatie cu lupta politica de azi noapte, motiunea de cenzura paleste.
Lupta pentru Curtea Constitutionala n-are legatura cu Valer Dorneanu.
Ceea ce am vazut azi noapte la Camera Deputatilor a fost devoalarea realitatii politice din Romania.
Batalia s-a purtat intre Opozitia democrat si un partid criptofascist, cu obiective clare, indeplinite punct cu punct.
Accept mesajul politic pentru electorat, potrivit caruia lupta pentru Curtea Constitutionala se duce pentru anularea  masurilor privind reducerea pensiilor.
Dar nu pot accepta sa ajungem sa credem noi insine in acest mesaj electoral.
Este limpede ca miza obtinerii majoritatii in Curtea Constitutionala este cu totul alta, pe termen lung si se refera la perpetuarea puterii portocalii criptofasciste.
I-as intreba pe cocalarii aia de 20-25 de ani care se tavalesc pe jos cerand dreptate in numele unei Revolutii despre care  au auzit  numai din ceea ce le povesteste unul sau altul, “bine intentionat”  daca n-ar fi dispusi , daca i-ar deranja sa-si impinga lecturile (daca tot isi dirijeaza emotiile dupa ureche) spre anii ’30 in istoria Europei. Ar fi un exercitiu interesant.
In anii ’30, nu exista Partidul Popula European. Exista doar aceeasi indiferenta a socialistilor si liberalilor din tarile Europei manati de orgolii si interese.
Am amestecat lucrurile dar poate nu e rau pentru intrebarea pe care o repet.
Are PSD o explicatie pentru faptul ca a cedat inimaginabil de usor lupta din Camera Deputatilor pentru o miza atat de importanta?

15 Responses to “Romania se apropie, pe nesimtite, dar cu premeditare, spre configuratia unui stat criptofascist”

 1. Cu Adrian Năstase PREMIER, Economia României are o şansă! Dar….
  Pare că toate-s razna… disperarea românilor se transformă pe zi ce trece-n furie şi pe bună dreptate !
  Pe buzele tuturor românilor :
  Băsescu – PIEI SATAN !!!
  muieruşca Udrea – MARŞ CĂŢEA!!!
  Boc – DISPARI , CLOVNULE !
  Famiglia PD-L – BANII JOS ŞI VALEA !!!
  SINGURA SOLUŢIE : TOŢI ÎN STRADĂ! REVOLUŢIE !! UNITATE înseamnă NU dezbinare…. câţi vor vota Moţiunea, câţi vor trăda… ce v-a fi după episodul Moţiune ?? Un lucru e sigur : MAI AVEM DE TRAS ! Iar căderea guvernului Băsescu-Udrea-Boc, NU e deajuns! Ce şanse ar fi să scăpăm de joavina Băsescu şi muieruşca sa Cocoş-Udrea ? Ştim doar că ŞI DE NOI DEPINDE SCHIMBAREA!
  Şi mai ştim că întreaga clasă politică a dezamăgit şi trebuie să-şi revizuiască atitudinea vis a vis de popor ! Aceasta trebuie să le impunem, tuturor, RESPECT faţă de OM !
  Cu trogloditul de la Cotroceni, rămâne cum am stabilit : ducă-se unde-o-nţărcat mutu iapa, acest Iudă!! Cu bagaboandă Leana ce i-a luat minţile cu tot ! Evident şi cu mafioţii din dotare!
  JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC !!! BLESTEMAŢI SĂ FIŢI ! AMIN !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/15/singura-solutie-inc-o-revolutie-blestemat-fie-numele-basescu-desteapta-te-romane/

 2. La prezentul continuu, PSD n-are nicio explicaţie. La viitorul apropiat , mediu şi îndepărtat, are ditamai noima. PSD a mai fost odată la concubinaj cu PDL. E doar o problemă de gust: dacă gustul principiilor e mai atrăgător decât gustul ciolanului sau invers.
  Indiferent ce-ar zice lumea despre Crin, oricât de vocal şi-atât, ar fi fost (ce, oare, ar fi putut face?), PNL-ul (cu viciile lui interne) în actualul context, încă n-a călcat strâmb.
  Probabil că acum, azi, începând de ieri, un guvern PNL ne-ar scoate din incoerenţă.
  În definitiv, una e să mergi ca să traversezi deşertul şi alta e să te învârteşti în cerc, cu iluzia că îl parcurgi.
  Singurul lucru normal pe care-l poate face acum PNLul, e să rămână în opoziţie. Până la sfârşitul sfârşitului.
  Totuşi, dacă e să sucombăm, măcar s-o facem frumos. Cu speranţa că putea fi altfel.
  Am ajuns să cred – şi asta mă sperie – că Nicolăescu a făcut, totuşi,ceva, pentru sistemul sanitar. A valorizat generos munca medicilor de familie şi plătea CORECT furnizorii de medicamente şi servicii.

 3. @renata daca e sa glumim, nimic nu este mai usor decat sa gasesti un guvern mai bun ca al lui Boc. Problema este ca Romania este blocata si nu poate iesi din acest blocaj printr-o guvernare politica sau printr-o orice guvernare aflata sub influenta malefica si profund cretina a lui Basescu. Sansa ar fi sa scapam de Basescu iar tata sa fie data pe mana unor profesionisti care fara sa aiba constrangeri ideologice sau doctrinare, sa se bucure de increderea unei majoritati. Asta este opinia mea. Altfel, ne vom prabusi in continuare pana cand ceea ce spun eu se va intampla dar violent, nemeritat de violent.


 4. robert horvath

  SALVATI ROMANIA SI VIITORUL COPIILOR VOSTRI !
  CADEREA MOTIUNII DOVEDESTE CARACTERUL CLASEI POLITICE SI INPOSIBILITATEA REZOLVARII CRIZEI POLITICE SI ECONOMICE.
  ESTE NEVOIE DE UN NOU INCEPUT. NU VREAU SA CONVING PE NIMENI.
  ROMANII AU DE ALES INTRE O RELATIVA PROSPERITATE SI CERTITUDINEA DE A MURI DE FOAME. SINGURA SPERANTA ESTE :
  REVENIREA LA MONARHIE PRINTR-UN REGE TANAR PRINTUL NICOLAE. 
  ACESTA AR PUTEA ASIGURA NEUTRALITATEA POLITICA SI SPRIJIN INTERNATIONAL. EL VA ALEGE UN PRIM MINISTRU COMPETENT IN IN ECONOMIE……. FARA LEGATURA CU MAFIA , REPREZENTATA DE CLASA POLITICA ACTUALA. ESTE O ULTIMA SANSA SI O ULTIMA SPERANTA PENTRU ROMANIA !
  Pentru a testa propunerea am adresat o scrisoare PRINTULUI CHARLES urmas la coroana britanica. . In cursul acestei zile am primis urmatorul raspuns. “Propunerea de revenire la monarhie prin varul meu Nicolae este valoroasa si o studiem cu atentie. Chiar daca aceasta are sprijinul Curtilor Europene in ultima istanta totul depinde de optiunea si vointa cetatenilor Romaniei.”

  VITORUL REGE AL ROMANIEI PRINTUL NICOLAE !
  Constitutia din 1923  
 Art. 77. – Puterile constitutionale ale Regelui sunt ereditare in linie coboritoare directa si legitima a Majestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor. 
Regele Mihai si principesa Anne de Bourbon-Parma au cinci fiice, dar conform legii salice ele nu pot urma la tron. 
 
 PRINTUL NICOLAE este singura imaculata demna de a ocupa tronul Romaniei,ca urmas al M.S REGELUI.  
VIITORUL REGE NICOLAE, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila.  
Printul Nicolae ne spune tuturor celor care mai speram “Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor.”
“Sunt pregatit sa fiu Regele Romaniei”  

  IN CESTE ZILE SE FORMEAZA LA NEW YORK O GRUPARE POLITICA BAZATA PE ACEASTAPROPUNEREA DE MAI SUS . CEI INTERESATI POT CONTACTA ;
  ROBERT HORVATH DEVA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/


 5. robert horvath

  APEL CATRE SECURITATE !
  Nu am nici-o simpatie pentru aceasta organizatie ci dimpotriva. Am scapat de infernala ancheta securitatii dupa un an jumate de an fiind invinuit de inalta tradare, pentru transmiterea in occident a unui material filmat despre Ceausescu. Imediat dupa terminarea facultatii am fost trimis sa fac un film la Scornicesti . In sat a avut loc o nunta unde unde Ceausescu a vorbit in fata unor tovatasi despre …..o bomba atomica. Am scapat cu viata printr-o scrisoare adresata de Presedintele SUA. Carter.
  In ancheta ( securitatea era divizata din 1977 ) am cunoscut ” securisti buni ” care au incercat sa-mi salveze viata ” si cei rai ” care se pregateu sa-mi puna streangul pe gat. Cu alte cuvinte am cunoscut securitatea pe pielea mea atat la figurat cat mai ales la propriu.
  Cu toate acestea ma simt moral obligat sa spun doua mari adevaruri, fara de care socitatea romaneasca nu poate merge inainte,
  - Securitatea a reusit sa cuprinda cu anumite exceptii elita societatii romanesti. Fiecare valoare a cestei tari a avut intr-un fel sau altu relatii cu securitata. Acest lucru sa intamplat atat in Germania lui Hitler sau Rusia lui Stalin.
  – Securitatea a fost elementul hotarator in caderea si lichidarea lui Ceausescu.
  In aceste zile istoria se repeta, Basecu ca si Ceausescu a declarat razboi
  poporului roman. Asistam la o atmosfera prerevolutionara asemanatoare cu cea din …1989.
  In serviciile romanesti se gasesc oameni de tote felurile….Gasim patroti si oportunisti, oameni tineri care nu au cunoscut comunismul alaturi de ” vechea garda care are sansa de a-si sterge pacatele.
  Cunosc de la sursa faptul ca ” securistii ” sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt lasati sa-si faca datoria devenind un fel de garda pretoriana a clicii Basescu.
  In concluzie ma adresez fiecarui om de bine din servicille romanesti sa arate demnitate si sa se alature poporului mereu jignit si acum infometat, exact ca in… 1989. .Cetateni acestei tari va vor recunoscatori si va vor strange mainile mainile iar copii vostrii vor fi mandrii de voi ! Dumnezeu sa va ajuta sa gasiti calea cea dreapta .

  Robert Horvath DEVA
  Cineast- New York

  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 6. Lista ruşinii – Groparii Romaniei! Printre ei finii * Ayatolahului * Frunzăverde! RUŞINE !!!
  Viermii cărăşeni care au votat pentru tăierea pensiilor , ÎMPOTRIVA Moţiunii : Secăşan ( medic, fratelo de Lojă cu Sorinache ), finul voievodului Frunzesky – Valentin Rusu, fost pe la drumuri şi poduri pe care le-a făcut franjuri şi Mihai Radan, hrvatska, reprezentantul croaţilor, bazinul caraşovenesc ! Dumnezeu să NU îi ierte !!!
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/16/lista-rusinii-groparii-romaniei-printre-ei-finii-ayatolahului-frunzaverde-rusine/

  all,
  Urmaţi-mi exemplul şi afişaţi nemernicii peste tot ! Pentru ca românii să fie informaţi, să-i cunoască pe tartori, pe mizerabili !!

  George,
  CORECT! SE IMPUNE O EXPLICAŢIE!

 7. buna dimineata George

 8. @Sibilla, ar trebui continuata presiunea in toate colegiile parlamentare asupra parlamentarilor, in primul rand asupra celor care si-au abandonat electoratul, mergandu-se pana la ali se cere demisia din Parlament

 9. @Cody, buna dimineata, prietene

 10. Propula, parcă aşa se cheamă ăştia de viţă mai nouă…
  Din jale s-a’ntrupat Electra.
  Ca să nu mai spun de Phoenix.
  Pasărea, nu formaţia.
  Din scum!
  Marile caractere se formează în mijlocul dezastrului!
  Parcă, parcă încep să nu mai sper…
  Am deja certitudini!
  Încă o victorie de asta şi putem să-i băgăm în formol pe cei câţiva care vor supravieţui.
  Pentru generaţiile următoare!
  Ca pe Lenin, că tot aminteai de el, deunăzi…
  Phyrus ştie de ce!

 11. Urmariti si prindeti parlamentari care fura din pensii si salarii in folosul sefului de haita de la Cotroceni.
  Potera… in fiecare colegiu…..

 12. @Plano10, asta-i solutia dar cine s-o faca in colegiile uninominale? Doar partidele din opozitie …

 13. @George
  Din luna iulie, cand cupoanele de pensii si fluturasii de salarii vor comensura ticalosia, nu ne vom mai intreba cine o s-o faca.
  Romanul pana nu se frige zice ca dracu` nu e asa de negru!
  Ma tem ca lucrurile vor scapa de sub control in asa fel incat si partidele de opozitie vor fi in pericol!


 14. lucia

  @Plano10
  Si eu ma tem.

 15. @Plano10 asa este si in astfel de situatii nu democratia este cea care castiga.

Leave a Reply