George Serban

S-a trecut la baioneta!

Domnule ministru al Agriculturii, Radu Berceanu, avand in vedere ca “obiectivele” la Transporturi le-ati indeplinit cu succes, ocupati-va de fermieri. Niste pampersi curati si mult curaj! Intrati intre ei, fara SPP isti, asa cum facea Petre Roman, cel care v-a invatat “abc”-ul politicii si al democratiei si pe care l-ati vandut pentru cativa arginti lui Traian Basescu :)


Am sentimentul ca lupta politica a depasit limitele unei dezbateri rationale.
S-A TRECUT LA BAIONETA! INCA NU SE TRAGE DAR DISTANTA ESTE FOARTE MICA SI USOR DE PARCURS CAND MIZA ESTE … SPAIMA UNUI DEMENT.

Privesc televizorul si nu-mi vine sa cred ca ce vad este adevarat. O Majoritate care nu mai este parlamentara, nu mai este politica. Este o majoritate nationala. O majoritate care nu il mai vrea. Trec peste faptul ca o mare parte dintre romani spun ca nu se regasesc in candidatii la prezidentiale. Dar ei, 70% dintre cei cu drept de vot, nu il mai vor pe Traian Basescu. Haituit, animalul este in stare de orice. Dupa el, parjolul!
Omul asta a creat o turma imbecilizata si irationala. Vad persoane pe care le-am cunoscut, am vorbit, am glumit, am mers impreuna. Gandeau, aveau opinii, se revoltau, aveau emotii. Acum, ii vad venind la emisiuni de dezbateri politice, la intruniri, cu figurile crispate, buzele stranse, cu ochii sticlind ca niste “umanoizi” cu creierul spalat, acelasi discurs, pus “pe repede inainte”, racnind cat de tare ca sa-i acopere pe ceilalti, ignorand moderatorii, cu disperarea pe fata de a nu-si dezamagi Stapanul. Isteria lor nu este starea de surescitare din toiul luptei. Nu! Isteria lor este generata de spaima, de frica. Cred ca este frica de moarte pe care o traieste Basescu si pe care, hipnotic, o transmite … “urmasilor” lui.

Din momentul in care am deschis blogul, am vrut sa fixez ca motto randurile pastorului Martin Niemöller. nu le-am mai gasit si nu am vrut sa le reproduc din memorie.
Intr-una din zilele trecute, le-am gasit pe blogul Madalinei. Se potrivesc perfect zilelor care vor urma.

Pastorul luteran Martin Niemöller

No Responses to “S-a trecut la baioneta!”

 1. Și pe mine mă sperie jemanfișismul unor prieteni. Sau dezamăgirea lor indiferentă. Nu e timp de indiferență.

 2. @Chat Noir
  Asa e, Comandante! Cei tineri, care ne-au scapat de Ceausescu, nu mai sunt. Nu mai sunt sau … nu mai sunt tineri! Cred ca a venit timpul … recursului la memorie :)


 3. gugu

  De mult vroiam sa intreb pe cineva, si cred ca dumneavoastra sunteti omul potrivit. Pentru ca ii cunoasteti!

  Cum sunt ei, domnule Serban? Cum sunt in realitate? Cum sunt “pe sticla” vedem cu totii! Dar in viata de zi cu zi cum sunt? Tot asa de lobotomizati? Ultrasi fara creier, placi stricate de patefon? Dumneavoastra va intalniti cu ei pe holurile Parlamentului, la o tigara, la bufet. Mai schimbati o vorba cu ei in studiouri, inainte de inceperea emisiei sau dupa ce aceasta se termina.

  Sunt tot asa? Sau sunt oameni normali, care in ipostaze oficiale reproduc perfect ce li se spune de la partid? Joaca un rol sau e mai mult decat atat?

  Prea sunt toti la fel, prea vorbesc pe o singura voce. E doar disciplina de partid? Sunt doar actori foarte buni? Un fel de actori noi de la IATC, seria PD-L, clasa profesor Traian Basescu, promotia 2009?

  Nu pot sa cred ca au fost selectionati special, din moment ce odinioara erau altfel… Joaca niste roluri? Atat de bine joaca? Sau au inceput sa creada si ei, au intrat in pielea personajului portocaliu, activistul politic perfect? De unde acest amestec de frica, ipocrizie si (real) talent?

  Atat de modelabili sunt?

  Nu va intreb de dragul de a intreba, chiar as vrea sa stiu. E important sa-i intelegem pe acesti oameni, caci trebuie sa-ti cunosti intotdeauna dusmanul. Deja ei nu (ne) mai sunt adversari, deja nu mai este un joc…

 4. @gugu
  vroiam sa scriu despre asta. Asa ca intrebarile tale sunt binevenite. Mai am o datorie la cineva, cu un comentariu care imi place la fel de mult. Dati-mi un pic de timp si va voi raspunde pe pagina principala a blogului, cu placere!


 5. Lulutza

  Nu cred ca au fost vreodata “umani”, doar ca odinioara mai aveau nevoie de cei din jur. Acum s-au “ajuns”, a urcat Basescu procentele PD(l) mai mult decat ar fi meritat fiecare dintre ei, le-a fluturat “puterea” pe la nas si si-au dat arama pe fata. Imi aduc aminte de multi dintre ei cum vorbeau pe vremea FSN, chiar mai tirziu, cit de mirsavi erau fata de membrii PNT si PNL. Ar trebui gasite filmarile alea, erau foarte sugestive. Ca si atitudinea lui Basescu fata de grevisti, protestatari… Mincinosi, belicosi, plini de ei, desi inculti si necivilizati peste limita admisibila. Din categoria “umana” care, zi de zi si ceas de ceas, iti rasplatesc facerea de bine cu un cutit in spinare…

  Eu chiar imi mai aduc aminte si ca, in 2003, Basescu ameninta PD cu demisia daca nu vor vota alianta electorala cu PNL… Acum nu mai pot sa spun decit ca Base asta a premeditat fiecare lovitura administrata PNL, apoi PSD si in final tuturor romanilor. L-am votat in 2004 cu o stringere de inima, sperind ca, poate, avem noroc si mai deschide si el o carte, mai asculta cind il invata de bine altii mai inteligenti… Ei, as! Cum sa recunoasca prostul ca e prost?! Cind “menirea” prostului in viata este sa dea tepe tuturor, pentru a arata ca el e mai dastept decit toti?! “Amuzant” individul, cum neaga el acum ca ar fi avut vreodata o legatura oarecare cu PCR, FSN!


 6. Maximmouse

  @Lulutza, un singur lucru vreau sa zic dupa ce ti-am citit comentariul, facandu-l prost, il exonerezi de fapt…si este pacat.Este VINOVAT!

  Nici eu n-am sa pot intelege niciodata , gandirea liberalilor, cu exemplul pnt in fata cum au putut in 2004 sa fie locomotiva hoardei portocalii, a drojdiei societatii?

Leave a Reply