George Serban

sa fiu bine inteles!

Vreau sa fiu bine inteles! In tonalitatea comentariului meu anterior e posibil ca postarea videoclipului Hasta Siempre – Comandante Che Guevara sa fie interpretat ca un demers ironic.
Ei bine, dimpotriva. Cunosteam acest videoclip care imi place foarte mult. Eroul, Che Guevara, a fost un personaj cu un destin dramatic pe care putini oameni il cunosc.
Se poate spune, ca sa impacam pe toata lumea, ca a fost un personaj controversat.  Mie mi-a placut!

Che Guevara a venit umar la umar cu Fidel, in fruntea unor tineri, nebuni ca si ei, sa elibereze Cuba de o Pragmatie care conducea tara autoritar si care, pe la spate, se imbuiba cu aur si bani din averea statului.
Nu aveau nici o legatura cu comunismul nici unul, nici celalalt. Dar interesele politice, de atunci, ale SUA, au aruncat Cuba in bratele sovieticilor, tot asa cum aruncasera si Romania in bratele lui Stalin.
Fidel, recunoscator lui Che Guevara pentru ca a luptat alaturi de el impotriva Pragmatiei, i-a oferit posturi in conducerea tarii. Una dintre oferte, cea mai tentanta, a fost sa preia conducerea Bancii Centrale a Cubei. Cu alte cuvinte, i-a oferit butoiul cu miere intr-o guvernare revolutionar-haotica, in curs de structurare,  care avea “avantajul” ca nu trebuia sa dai socoteala nimanui.
Che Guevara – El Comandante - a refuzat toate ofertele spunand ca un revolutionar nu se opreste niciodata. Considera ca mai erau si alte tari conduse de Pragmatii, inclusiv tara lui natala. A plecat sa lupte. Ceea ce s-a intamplat, mai departe, in Cuba nu mai are nici o legatura cu Ernesto Che Guevara.
 America Latina era plina de Pragmatii care se intelegeau foarte bine cu SUA. Intr-o astfel de tara a plecat Che Guevara sa lupte. L-au putut omora dupa ce CIA ul a reusit sa bage in grupul lui o cartita care l-a tradat. L-au impuscat pe la spate, intr-o ambuscada. Chiar si militarii bolivieni care au participat la actiune au fost surprinsi pentru ca ordinul primit de ei a fost ca Guevara sa fie capturat viu.
Videoclipul Hasta Siempre – Comandante Che Guevara – a fost realizat de un profesionist care l-a iubit si venerat pe El Comandante. Latinii, cand nu sunt corciti, stiu sa-si respecte conducatorii.
Am facut un montaj al acestu videoclip pentru a-i manipula pe cei care intra pe blogul meu.
Spun ca videoclipul (nu montajul meu) a fost facut de un profesionist pentru ca in el sunt inserate mai multe mesaje dintre care eu am retinut unul.
Fata aceea iese din casa in care si-a vazut Visul spulberat de o rafala de automat. Da cu ochii de un grup de militari bolivieni care stiau foarte bine pentru ce luptase Che Guevara. Unul dintre ei o priveste in ochi pe Fata care si-a vazut Visul spulberat si plecandu-si capul, lasa privirea in jos. Am repetat scena asta pentru a o face cat mai vizibila.
Va intrebati unde este manipularea? In privirea acelui militar …

Leave a Reply