George Serban

Sa nu amestecam copiii!

Din prima clipa a expunerii sale in spatiul public, a ironiilor si comentariilor pe seama vulnerabilitatilor ei, am decis – si nu voi renunta la aceasta decizie – sa nu ma refer la Elena Basescu. Au trecut multi ani, dar inca nu mi-a disparut din minte imaginea, singura de altfel, a doua fete care mergeau agale, zambind vesele prin curtea din Modrogan. Erau frumoase! Una dintre ele avea varsta de astazi a fiicei mele. Elena si Ioana Basescu. Aceasta imagine dar si ideea ca, sub nici o forma, copiii nostri nu trebuie amestecati in mizeria politicii romanesti si, poate, a politicii in general, m-au determinat sa ma abtin de la orice comentariu. Razboiul acesta este doar al nostru!
Publicarea pe acest blog a imaginii de mai jos, nu are nici o legatura cu Elena.
elena-in-ue

Este vorba despre cu totul altceva. Aduc in discutie un lucru grav care tine de insinuarea treptata in constiinta noastra a unor cmportamente simptomatice pentru procesul de degradare a democratiei. Douazeci de ani reprezinta mult prea putin pentru memoria noastra incarcata de nesfarsitul, dementul si insuportabilul cult al personalitatii cuplului Ceausescu din presa comunista. Desi, nu-mi aduc aminte sa fi citit in presa timpului mesaje de sustinere pentru tovaraselu’ Nicu Ceausescu. Ceea ce se intampla acum este incredibil, aberant.
Daca, intr-adevar, in spatele mesajului de sustinere se afla  Tineretului Democrat Hunedorean, inseamna ca slugarnicia, obedienta, acceptabilitatea mizeriei morale se pot transmite genetic. Oamenii aceia tineri nu au trait in comunism pentru a avea sufletele mutilate. Ei ar trebui sa fie speranta noastra pentru viitor. Dar eu nu cred ca a fost initiativa lor. Probabil, potrivit metodelor si tehnicilor propagandei comuniste, niste “tovarasi de la judeteana” sau de la “biroul politic” le-au … sugerat tinerilor ca “tovarasul” ar fi foarte incantat daca ar vedea in presa asemenea atitudini revolutionare. Ma opresc aici pentru ca dincolo de adversitatea mea pentru omul, cetateanul, politicianul, conducatorul Basescu, tot ce tine de ambitia lui de a-si promova beizadeaua spre varful piramidei imi provoaca scarba.

Paradoxal, ma simt jenat de faptul ca, fara sa mi-o ceara nimeni, fara nici o ezitare de natura politica, mi-am permis sa-mi exprim sustinerea pentru candidaturile Corinei Cretu, Renatei Weber, Adinei Valean si a remarcabilului Adrian Severin pentru Parlamentul European.

CATEVA IMAGINI SI UN SCURT COMENTARIU:

ceausescu5ceausescu1ceausescu4ceausescu2

  

 

 

tismaneanu 

Gandindu-va la toate astea, cum apreciati tupeul de neimaginat, demagogia abjecta a unui comunisto-securist care, pentru a-si mai spala imaginea publica, comanda si plateste din banii nostri, ai tuturor, un Raport de Condamnare a Comunismului, la fel de ipocrit, coordonat de un ratacitor “pui de comunist”, asa cum l-ar striga Presedintele Romaniei, Traian Basescu, daca nu l-ar fi servit cu credinta si slugarnicie?

No Responses to “Sa nu amestecam copiii!”

  1. Seara bună!
    Aveţi, pe deplin, dreptate! Dar nu sunt, oare, cei care propagă acest mizerabil amestec, chiar părinţii acestor copii? Sper că nu!
    Cele bune!

  2. @Flavius
    Mi-e teama ca da!

Leave a Reply