George Serban

Scrisoare adresata domnului José Manuel Barroso

Acest document este astazi prioritatea mea, exceptand situatia in care Daniel Morar, intr-o conferinta de presa, ar anunta ca a redeschis dosarele penale ale lui Traian Basescu! Voi mentiona aici cand  voi fi incheiat. Multumesc tuturor celor care mi-au facut sugestii!

Document in lucru cu participarea tuturor celor care vor sa sprijine cu sugestii acest demers. Nu voi da drumul mesajelor celor care vor inceraca sa ne “sugereze” ca … n-ar fi bine … n-ar fi in interesul tarii … si alte prostii din astea. Nu! Este in interesul Romaniei ca partenerii nostri din PE si CE sa stie exact care este situatia tarii, a coruptiei deja sistemice, a deficitului de democratie, tot mai evident. Doar in acest fel ne pot ajuta cu adevarat. Deasemenea, nu voi da drumul mesajelor acelora care mentioneaza ca nu doresc acest lucru.


Cred ca in acest moment suntem pregatiti si suficient de bine documentati pentru a ne expune propriul punct de vedere asupra unor probleme fundamentale ale Romaniei in stransa legatura cu evolutia economica si sociala a tarii, cu viata oamenilor.
Ne putem adresa Presedintelui Comisiei Europene si liderilor principalelor grupuri politice ale Parlamentului European, in calitatea noastra de cetateni ai Romaniei, in calitate de cetateni europeni. Ne vom adresa Presedintelui Comisiei Europene, liberi de orice influenta politica, spre deosebire de cei care dezinformeaza reprezentantii institutiilor europene sau prezinta franturi de adevaruri cu scopul de a atinge exclusiv obiective politice sau chiar interese personale.

Putem vorbi despre adevarata coruptie generata de neincrederea Presedintelui Tarii in institutiile statului, lui insusi fiindu-i frica sa se puna la dispozitia acestora pentru a-si clarifica situatia personala in legatura cu dosarul Flota, blocat in complicitate cu seful DNA, suspiciunile de spalare de bani si abuz in serviciu pe vremea cand era Primarul General al Capitalei. Putem vorbi despre dreptul sacru de a se sustrage cercetarii de catre Justitie a Presedintelui Romaniei si a camarilei sale politice (Traian Basescu, Silviu Prigoana, …). Putem vorbi despre adevarata coruptie care nu inseamna cele cateva nume ale opozantilor politici pe care le flutura Presedintele Romaniei ci despre sistemul administrativ al tarii care este corupt in esenta sa. Dar din asta nu ies voturi! Putem vorbi despre coruptia din sistemul sanatatii publice care nu aduce voturi dar trage bani din buzunarele romanilor. Coruptia din sistemul judiciar si magistratura care murdareste viata de zi cu zi a romanilor. Dar sa incepem, incet, fara graba si cu atentie, nu cumva sa scapam ceva important!

SCHITA SCRISORII:

Domnule Presedinte,

aceste randuri se refera la tara noastra, Romania, una dintre tarile cele mai afectate de comunism. In blocul ex-sovietic, Romania, spre deosebire de celelalte tari, a fost complet izolata, inconjurata de state comuniste ceea ce a influentat grav dezvoltarea, educatia, nivelul de cultura ale unor generatii intregi. Acest lucru se resimte si astazi. De aproape 19 ani, sistemul politic in Romania nu mai este cel comunist dar comunismul, din pacate, este o stare de spirit adanc inradacinata in societate. Credem ca trebuie sa stiti aceste lucruri – si altele – pentru a putea intelege mesajul nostru. Dupa 19 ani de la schimbarea sistemului politica, in Romania democratia nu are inca valoarea si semnificatia pe care o are in tarile europene cu un indelungat exercitiu democratic. Chiar daca la fiecare patru ani, au loc alegeri libere, in urma carora se constituie o majoritate parlamentara care produce un guvern, in profuzimea societatii romanesti sunt, inca,  prezente reflexele mentalitatii si comportamentele induse de-alungul deceniilor de regim comunist. Saracia crunta, mizeria si lipsurile i-au obligat pe oameni sa invete sa supravietuiasca, nu sa traiasca. Timp de decenii, ca sa poata supravietui, marea majoritate a romanilor au dat mita funcionarilor statului, medicilor, politistilor, vanzatorilor de alimente. Obiceiul de a da mita pentru a supravietui a devenit un reflex. De asemenea, un reflex a devenit si obiceiul de a lua mita. Functionari publici, mai nou magistrati, medici, politisti sunt fie aceeasi din timpul regimului comunist – au trecut doar 19 ani – fie urmasii lor. Ei doresc si cer mita, din reflex. Aceasta este adevarata coruptia din Romania. Deficitul de democratie in structurile societatii a determinat extinderea fara precedent a coruptiei facand-o sa  devina sistemica. Aceasta este marea problema a Romaniei, domnule Presedinte al Comisiei Europene.

No Responses to “Scrisoare adresata domnului José Manuel Barroso”


 1. gala

  Chiar crezi ca putem schimba ceva?!?Eu una, sunt mai sceptica!
  Tot bantuind pe net, am gasit ceva interesant…Daca s-ar si putea demonstra, tot ce scrie aici.De fapt,m-am exprimat gresit:cred ca se poate demonstra,dar cineva care-l “iubeste”, a avut grija sa ascunda dovezile.

  http://armagedon-basescu.tripod.com/

 2. @Gala
  Foarte interesant link ul dat de tine. In ceea ce priveste ascunderea dovezilor iti pot spune ca exista o regula de baza a “dovezilor”. Ele nu dispar niciodata ele se ascund si se folosesc atunci cand cel care crede ca au disparut, se asteapta cel mai putin. Cel sau cei care, probabil, l-au asigurat ca au disparut, fi sigura ca si-au facut copii si le vor scoate cand vor considera ca asosit momentul de a-si servi noii stapani.
  Nu mai fi asa sceptica:)

 3. Da, e disperat. Daca nu va fi reales, cu siguranta ca se va relua dosarul penal, blocat cu complicitatea DNA si este foarte posibil ca ar putea fi condamnat. Asta il determina sa se comporte ca o fiara incoltita si sa incerce, prin orice mijloace, sa-si elimine, in timp util, orice posibil contracandidat.


 4. gala

  http://www.badin.ro/2009/02/dezvluirile-lui-ovidiu-ohanesian-creierul-rpirii-d.html

  Cat adevar o fi aici si cum ar putea influenta viitorul apropiat al celor implicati?

 5. @Gala
  Pentru mine este foarte clar ca totul a fost o diversiune. Nu m-am prins de la inceput ci abia in momentul in care au aparut la aeroport. Copiii aia nu au fost nici o clipa in mainile teroristilor.


 6. gala

  Adica eu trebuie sa inteleg ca am ajuns intr-un moment, in care oricine (ma rog,nu chiar oricine…), se poate juca cu vietile noastre, dupa bunul plac?!? :(

 7. @Anonim
  In aceasta scrisoare exista doar doua teme: nevoia imperioasa de a ajuta Romania in procesul degradarii continue a democratiei prin: prelungirea monitorizarii pe Justitie si introducerea monitorizarii controlului civil asupra serviciilor devenite adevarate servicii secrete. Atat si nimic altceva! Oricum, multumesc!

 8. @Gala
  Daca vietile noastre stau in calea unui dement pentru a-si atinge scopurile, da, fi sigura!


 9. gala

  Ajung sa ma intreb, de ce-mi doresc atat de mult sa ma intorc acasa?!?… :roll:

 10. @Gala
  Nu, nici vorba, lucrez si cred ca e aproape gata dar o voi lega de un eveniment … ca sa-i faca placere :)


 11. gala

  Bafta! Sa dea Dumnezeu, sa fie cu folos!!! :)

 12. @Gala
  Multumesc! Si tie zile cat mai bune!

Leave a Reply