George Serban

Scrisoare … unui senator PSD

Am decis sa public acest raspuns, pe care, incitat de scrisoarea deschisa adresata de un senator PSD lui Adran Nastase, l-am postat pe blogul sau. O public pentru ca textul, grabit si precipitat, nu face altceva decat sa exprime sintetic ceea ce gandesc si incerc sa “compun” pe acest blog, de mai bine de un an. Am intentia ca pana la clarificarea lucrurilor in congresele PNL si PSD sa nu mai scriu nimic. Apoi, voi decide daca renunt la blog sau il voi continua in directia pe care mi-am propus-o.

George Serban spune:
februarie 17, 2010 la 12:08 pm
@ Domnule senator, va adresez aceste randuri cu toata consideratia. Ca fost deputat, eu respect parlamentarii si institutia pe care o reprezentati. Va adresez aceste randuri pentru ca sunt sigur ca aveti dreptate si nu pun la indoiala nici una dintre afirmatiile dumneavoastra. Va adresez aceste randuri pentru ca nu sunteti un simplu membru al PSD. Sunteti unul dintre parlamentari, ceea ce, in opinia mea, inseamna foarte mult. Aveti foarte multe tribune de la care va puteti exprima public sau in interiorul partidului. Cu toata buna-credinta, va adresez intrebarea: pana acum, unde ati fost? De peste un an, Mircea Geoana si preatacutii sai colaboratori incalca, in mod repetat, prevederi importante ale Statutului PSD asumandu-si drepturi si competente pe care nu le are sau “translatand” atributiile unor structuri de conducere catre altele, dupa cum ii dicteaza interesul. Unde ati fost domnule senator? De ce nu i-ati cerut socoteala cand a dus PSD intr-o guvernare dezastruasa pentru Romania, sub papucul lui Basescu. V-ati intrebat, vreodata, daca un lider care ignora legea fundamentala a partidului va putea , vreodata, sa respecte legea fundamentala a statului? Doar l-am sprijinit, impreuna, dumneavoastra si cu mine, sa devina presedintele tarii! Va scriu aceste randuri in calitate de membru al Partidului National Liberal, extrem de preocupat fiind de ceea ce se intampla in PSD. Va scriu aceste randuri pentru ca eu vad in PSD aliatul meu si al colegilor mei, pentru a scoate tara din dezastrul in care se scufunda cu fiecare zi care trece. Fiti sigur ca sunt la fel de preocupat si de ceea ce se intampla in partidul meu, in care sunt destui sobolani care rod peretii pentru a gasi gauri care sa-i duca spre cascavalul lui Boc si Basescu. Va scriu aceste randuri pentru ca, aici, pe blog isi varsa naduful multi oameni care nu au unde sa se exprime. Dumneavoastra si colegii dumneavoastra aveti.
Imi cer scuze! Nu va cunosc. V-am ales ca tinta, poate nedrept, dar trebuia sa o fac. Eu, domnule senator, ca liberal, intr-un partid de care nu am de ce sa nu fiu mandru, cum, probabil, si dumneavoastra tineti la Partidul Social Democrat, mi-am creat, cu un an in urma un proiect in care cred. Cateodata, traiesc sentimentul ca sunt singur, alteori, nu. I-am creat proiectului meu si un slogan care vi se adrseaza si dumneavoastra.
Pentru ca noi, liberalii, si voi, social-democratii, sa putem ajunge sa ne confruntam onest, democratic, in folosul acestei tari, trebuie, mai intai, SA INVINGEM IMPREUNA!
Nu cred ca acest PSD pe care vrea Mircea Geoana sa-l construiasca, asa cum relatati si dumneavoastra, poate fi partener intr-un proiect ca cel pe care il doresc eu.
Imi cer, inca o data, scuze! N-aveti vreo vina. Dar stiti cum e … Pentru vinovatia absentilor, te descarci pe cei prezenti. Cu toata stima pentru marturia dumneavoastra.
George Serban
membru al PNL

28 Responses to “Scrisoare … unui senator PSD”

 1. “Pentru ca noi, liberalii, si voi, social-democratii, sa putem ajunge sa ne confruntam onest, democratic, in folosul acestei tari, trebuie, mai intai, SA INVINGEM IMPREUNA!” –
  Domnule Serban, cu tot respectul, imi permit sa va completez.
  Mai intai trebuie ca fiecare dintre noi sa ne facem curatenie in propria ograda. Mai multa curatenie ar trebui la noi la PSD.
  Cu cine vreti sa INVINGEM?
  Cu Marean? : (
  Desi, daca stau bine si ma gandesc, Marean avea dreptate.
  Multe lepre au ajuns parlamentari. :(

 2. Să vedem dacă se va clarifica sîmbătă ceva la PSD şi în ce sens. Oricum, azi sunt un pic mai optimistă decît ieri.

 3. . vorbesti serios cu scrisul. il pui in cui pana dupa… ce faci te exilezi la mine la tara? :)))))

 4. @Lucia, mi-e teama ca este prea tarziu pentru o rezolvare demna si civilizata. Eu cred ca, fata de situatia in care s-a ajuns, solutia ar fi retragerea lui Geoana si a lui Dragnea care l-a ¨ajutat¨. Aceasta solutie nu este posibila pentru ¨bisnitarii rosii¨ care controleaza partidul au nevoie de o marioneta cum e Geoana.

 5. @Cody, m-as … exila dar nu la tine. Ceva mai sus, in Tara motilor. Acolo mi-am facut lucrarea de diploma :)

 6. Mi-ar parea foarte rau daca ati renunta la blog. :(
  Din septembrie sau octombrie anul trecut de cand am descoperit blogul dumneavoastra viata mea s-a schimbat in bine.
  Mi-ati dat speranta.
  M-am bucurat cand am descoperit ca ca in foarte multe situatii gandim la fel.
  O zi buna!

 7. lasand gluma la o parte NU poti renunta George, blogul face parte integranta din viata ta ca si din a mea si a multor altora.


 8. nicole

  Codeus are dreptate.
  Facem greva!!!
  Sper sa fie doar o foarte mica vacanta.
  :) Am dreptate? :)

 9. @Tuturor (La toti, cum spune Basescu) in primul rand, daca PSD esueaza ireversibil, in directia in care a apucat-o, cu atat mai mult, PNL ramanand singurul partid serios in opozitie, singur in bataia Vantului, ma voi inrola in lupta … corp la corp. Daca si in PNL se intampla un accident cum ar fi, de exemplu, sa castige Catarama-Safi alegerile (probabilitate cam de 1/10000000000000000000, sau ceva ii ia mintile lui Crin (probabilitate 1/100000000000000000000000000000000000) si se ataseaza lui Boc, la guvernare, voi alege intre a inchide blogul sau a-l transforam intr-un blog dedicat cresterii gandacilor de Colorado sau ramelor genoflexe bicefale.


 10. gala

  Foarte bine! Inchideti toti blogurile,dupa care,facem unul comun si-i inchinam ode “marelui carmaci”! :(

 11. @gala, nu stiu daca apelul tau va fi auzit? Pentru mine, insa, onoarea si titlul ar fi prea mari, desi, indreptatite. Am si experienta, am facut vreo doi ani de caiac in studentie. N-aveam carmaci dar luam virajele larg :)

 12. DEPORTAREA SOBOLANULUI ROSU TISMANEANU DIN SUA
  Am inceput publicare primului articol din serialul de 12 articole despre agentul Volodya Tismaneanu. Sper ca cititorii sa-l urmareasca saptamanal pe blogul meu. http://devanewyork.blogspot.com/ ( Va fi postat in fiecare Duminica.)
  Seria se bazeaza pe documente noi , din surse demne de increderea .
  Se scoate in evidenta faptul ca rasputinul actualului presedinte, a fos nu numai agent al securitatii ci si agent sovietic. Sprijinul logistic fiind asigurat de una din cele mai periculoase organizatii teroriste internationale.
  ARTICOLUL 2
  Datorita denuntului meu la serviciul american de emigratie acest individ va fi deportat pana la sfarsitul anului din SUA. Probabil ca se va reintoarce in Venezuela unde va fi primit de presedintele Chavez inconjurat de pioneri cu cravate rosii care vor scanda energic CHAVEZ -VOLODEA si invers.

  ROBERT HORVATH DEVA cineast USA

  http://devanewyork.blogspot.com/ http://devanewyork.blogspot.com/

  SERVICIUL DE INFORMATII EXTERN
  Domnule Razvan Ungureanu
  Avand bunavointa domnului L.Pavoni consulul general din New York, acum noua luni’ v-am trimis o scrisoare. In ea am cerut o audienta cu dumneavoastra, sau o convorbire cu o persoana delegata. Cu aceasta oceasta ocazie am vrut sa va prezint documente confidentiale despre Vladimir Tismaneanu.Documentele clarifica materialele aparute in presa, care califica pe V.T. ca agent al securitatii. Am vrut sa prezint deasemenea acordul meu, la opinia comunitatii romane americane, cu privire la necesitatea deportarii lui V.T. din Statele Unite. Dinsul a a ascuns serviciului de emigratie, faptul ca a fost membru al partidului comunist si a scris articole in care cerea rasturnarea capitalismului si a sistemului politic american prin forta. Faptul ca a mintit sub juramant, va duce la automat la deportare .Mentionez ca in dosarul lui sunt sunt si alte fapte agravante.Anexez doua materiale pertinente in acest caz,
  Motivul incercarii de a va contacta este extrem de serios. Dumneavoastra sunteti printre putinele persoane competente, care puteti spune adevarul presedintelui inainte de a fi prea tarziu, pentru dansul si imaginea tariii. Presedintela Traian Basescu trebue sa aiba acces la toate documentele si faptele acestui caz.Dinsul va avea posibilitata de a se distanta
  de clanul care care il minte ,manipuleaza si a cere
  scuze Romaniei. . In caz contrariu isi va semna singur, sinuciderea politica.
  De si a trecut mult timp nu am primit nici in un raspuns. Acest lucru este grav si impotriva legii, care va obliga sa raspundeti oricarei scrisori oficiale. Am avut nu demult o audienta cu Simona Miculescu ambasador la ONU
  (Au participat deasemenea consulul adjunct A.Berechet si adjunctul misiunii T. Morar) in care am discutat despre Tismaneanu si am cerut
  sa fiu contactat de SIE ,la orice nivel.Din nou fara nici un rezultat. Mentionez ca ca am discutat aceasta problema cu diplomatul Ilinca Ilie Ilie de ambasada de multe ori, si cu consulul L.Pavoni chiar acum o ora.
  Domnule director,
  Faptul ca incercati sa blocati informatii despre un spion este de o gravitate exceptionala. Faptul ca nu lasati ca servici de informatii sa aiba acces la informatii, trebue sa intre in atentia parlamentului.Cu alte cuvinte SIE nu este lasat sa-si faca datoria.
  Este o ultima incercare. In caz contrariu voi trimite spre publicare articolul ,pe doua pagini “Deportarea agentului Volodea” ziarului New York Magazin.
  BAZA JURIDICA ADEPORTARII LUI V.TISMANEANU DIN SUA
  IMMIGRATION-DEPORTATION LAW:
  1. Anarchists;
  2. Aliens advocating or teaching opposition to all organized government;
  3. Aliens who are members of or affiliated with the Communist Party or any other totalitarian organization;
  4. Aliens, not already covered by the preceding classes, advocating the economic, international, and governmental doctrines of world communism;
  5. Aliens advocating the overthrow, by force and violence, of the United States government, or any of its officers;
  6. Aliens who write, publish, or distribute materials which are subversive;
  7. Aliens who affiliate with persons who write, publish, or distribute subversive literature;
  8. Aliens whom the Attorney General believes entered the United States principally or incidentally to engage in activities endangering the welfare, safety, or national security of the United States.

  U.S. Supreme Court
  Berenyi v. Immigration Director, 385 U.S. 630
  Berenyi v. Director, Immigration and Naturalization ServicePetitioner, an alien who entered this country from Hungary in 1956, filed apetition for naturalization in 1962. In connection therewith, he denied under oath that he had been a member of the Communist Party, or that he had been connected or associated with the Party, either directly or indirectly. The Attorney General opposed the petition, and at the District Court hearing, produced two witnesses whose testimony indicated that petitioner had been a Party member in Hungary. Petitioner denied Party membership, and presented witnesses who testified to his opposition to Communism. The District Judge found that petitioner became a Party member in 1945, remained so for a number of years, attended Party meetings, and that petitioner had thus testified falsely in connection with his citizenship application. Since §§ 101(f) and 316(a) of the Immigration and Nationality Act provide that an applicant who
  gives such false testimony is not “a person of good moral character” within the meaning of the Act, and is therefore ineligible for naturalization, the court denied petitioner’s citizenship application.

 13. [...] George Serban [...]

 14. No tulvai… prăpăditul de Mirciulică Geoană, se intitulează la Antena3, nici mai mult nici mai puţin… i-auzi naţiune, cică el mârlanul ar fi, citez : * paratrăznetul energiei negative *… tumna el, măscăriciul, hăl pălit de flăcăruia violet…
  Lovi-l-ar trăznetul de neisprăvit, că nu poa să tacă ! Amin!

  Alţi troglodiţi, * popularii *, * democraţii *, cu realizări de * succesuri *… :
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/02/19/twin-peakse-ul-carasean-platul-baronului-frunzaverde/
  frunză verde… lemn… domnesc…
  fost-am verde, năpârlesc…
  că descălecatul doare…
  te usucă, din picioare…
  iară frunza care pică…
  nima-n lume, n-o rădică…
  frunza care cade jos…
  nu mai suie unde-o fost…
  ( din folclorul * popular * – sîc! )

  În labele cui ajunsăşi ţărişoară… Scârbă şi lehamite ne e, sătui de-atâţia * manageri *, * voievozi *…
  Sibilla

 15. buna dimineata George. o zi faina

 16. @Cody, buna dimineata! Succes!

 17. @Sibilla, vorbesti despre liderul bisnitarilor rosii?

 18. Cu siguranta va intra si Nastase in joc la Congres. Congresul poate decide orice, inclusiv sa accepte candidaturi pe loc. ;-)


 19. ROBERT HORVATH

  DECE L-AM DENUNTAT PE VLADIMIR SERVICIULUI DE EMIGRATIE AL SUA.
  GROUND OF INADMISSIBILITY/ DEPORTATION
  -People who were members of the Communist Party or other totalitarian organizations are generally inadmissible,
  -Entereing in the United States fraudulently by FRAUD is to marry a U.S. citizen.
  US Bureau of Citizenship and Immigration Services
  425 I Street, NW
  Washington, DC 20536 USA
  James W. Ziglar, Commissioner
  Vladimir Tismaneanu a mintit in iterviul cu Inspectorul de Imigratie ca si in formele de intrare declarand ca nu a fost membru al Partidului Cominist si nu a scris sau a fost avocatul schimbarii prin violenta a sistemului american.
  Iata dovada contrarie.
  (Fragment )
  Vladimir Tismăneanu (n. 4 iulie 1951, Braşov), este un politolog american născut în România. Specialist în teoria sistemelor politice şi politici comparate. Până în 1981, propagandist al Comitetului Central al UTC, colaborator la “Amfiteatru”, “Viaţa Studenţească”, “Convingeri comuniste”. În prezent, profesor de ştiinţe politice şi director al “Centrului de Studii ale Societăţilor post-comuniste” la University of Maryland, Statele Unite. Viaţa Vladimir Tismăneanu este fiul activiştilor comunişti Leonte Tismăneanu şi Hermina Marcusohn; tatāl originar din Basarabia, iar mama din Botoşani. Tatal sau este arestat la Bucureşti în 1935 pentru activitate subversivă. Ambii părinţi au participat în războiul civil din Spania, tatăl ca voluntar în Brigazile Internaţionale (unde îşi pierde un braţ) iar mama sa ca soră medicală. În 1939 se refugiază în URSS unde produc emisiunea in limba româna a Radio Moscova, Leonte redactor iar Hermina crainică. Cei doi se stabilesc în România în martie 1948 şi sunt naturalizaţi Tismăneanu [1] Leonte devine profesor universitar, şeful catedrei de marxism-leninism al Universităţii din Bucureşti şi director adjunct al Editurii PMR (Editura Politică). Hermina devine conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină Bucureşti şi şef de cadre în Ministerul Sănătăţii. [1],[2].
  Vladimir Tismăneanu a urmat cursurile Liceului 24 (actualul Jean Monnet) din cartierul Primăverii, unde a fost coleg de clasa cu fiul dictatorului Ceauşescu.[3]. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, specializarea Sociologie în anul 1974 ca şef de promoţie. Lucrarea sa de licenţă, “Noua Stângă şi Şcoala de la Frankfurt” (Editura Politică, 1976), de orientare neo-marxistă, este considerată într-un articol din ziarul Washington Post drept un “rechizitoriu vitriolic la adresa valorilor occidentale”. [4]. In aceasta lucrare, Tismăneanu ajunge la urmatoarea concluzie: “Capitalismul nu poate fi nimicit prin vagi reverii, prin revolte dogmatice, prin tranziţii bruşte şi prin studii metafizice. Singura modalitate de a depăşi acest statu-quo este revoluţia socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de partidul politic revoluţionar, va avea rolul principal.” Teza de doctorat (Universitatea Bucureşti, 1980) are titlul “Revolutie şi Raţiune Critică. Teoria politică a Şcolii de la Frankfurt şi radicalismul de stânga contemporan”.
  Între 1974 şi 1981, a lucrat ca sociolog în cadrul Laboratorului de sociologie urbană al Institutului de Proiectări pentru Construcţii Tipizate. În acea perioadă a fost lector cu propaganda la Comitetul central al UTC si a publicat, de pe pozitii marxist-leniniste, diverse materiale in sprijinul regimului comunist în reviste precum “Amfiteatru”, “Convingeri comuniste”[5], “Viaţa Studenţească”[6] “Revista de Filosofie”, “Contemporanul”, “Viitorul Social”[7], “Tînărul leninist” [8].
  În 1981 a participăt la redactarea “Micului dicţionar social-politic pentru tineretul comunist ”
  The deportation laws were invoked in the against a number of persons, , who were alleged to be members of the Communist party and to have entered the country illegally. In addition, deportation orders were obtained against aliens who at one time allegedly had been members of the Communist party although they had later terminated their membership. During the late 1990s approximately 23,000 aliens were deported annually from the U.S.
  Robert Horvath Deva cineast New York
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 20. Buna dimineata domnule Serban!

 21. @Buna Theodora!

 22. @victor i
  Eu cred ca suntem pe cale de a dobandi pentru democratia romaneasca inca un partid de impostori ai carui lideri una vorbesc si alta fumeaza, dupa modelul PD. Ei nu promoveaza libera initiativa. O practica, prin proprii reprezentanti. Vanghelie fiind, dupa Basescu al doilea exponent al doctrinei de stanga … sa luam de la saraci si sa dam la bogatii nostri. O stanga cam luxata :)

 23. @Nea Costache, din ceea ce stiu eu despre Vadim, el infloreste, hiperbolizeaza dar pe realitati. Ca Basescu este foarte bolnav, am aflat si eu. De aceea Geoana este atat de preocupat sa nu piarda prima pozitie in partid. Basescu are cisterne de alcool in ficat. As prefera sa scapam de el pe cale constitutionala.

 24. Offtopic (sau poate nu): Sunt interesat de părerea Dumneavoastră în legătură cu provocarea ce vi-a fost făcută de către dl. Dan Pătraşcu.
  Dar parcă mai interesat de ziua de mâine :)
  Să-i spunem…Ziua Congresului. (ce rezonanţă are, nu ?)

 25. @Dan Chichernea
  maine toata lumea sta acasa, cu ochii in televizor, cu sufletul la gura, asteptand sa vada ce face Marean si lumea lui :) In legatura cu provocarea dlui. Dan Patrascu, am facut un comentariu mai larg pe blogul sau. Sincer, deocamdata, nu prea am chef sa scriu dar, cu siguranta, evenimentele ma vor remonta :)


 26. Gabi Marinescu

  Sunt Gabi Marinescu din Timisoara, fostul tau coleg de partid. Te rog sa-mi transmiti adresa ta de mail, vreau sa iti trimit un demers initiat in Timisoara, startul actiunii fiind undeva in 15 martie.

 27. @Gabi Marinescu, am comis!

Leave a Reply