George Serban

Sugestie doamnei senator Lia Olguta Vasilescu

Doamna, senator, niste imagini, de la sectia 5 politie, vazute in seara aceasta, la Antena 3, mi-au amintit un episod recent al “luptei mediatice impotriva coruptiei”, duse de politrucii lui Traian Basescu.
D.N.A. A cerut si a obtinut mandate de arestare preventiva pentru 30 de politisti, de la sectiile 1 si 31 politie, Bucuresti. Am inteles ca acesti politisti erau supravegheati si urmariti, de peste 8 luni.
Ministrul Igas, de mai putin de 8 luni, cu precadere in ultimele 4 luni ale anului 2011, a facut reduceri drastice de personal in aparatul politienesc.
Pai, cum se face ca, dupa aceste reduceri de personal, in ianuarie 30 de politisti, banuiti si existand dovezi privind Savarsirea unor grave infractiuni mai erau angajati? Pe cine a dat dl. Igas afara si dupa care criterii? Nu cumva sefii sectiilor care au facut propuneri de reducere, pastrand niste suspecti de infractiuni grave ar trebui dati si ei afara.
Dar DNA, stiind ca ca in MI exista o asemenea actiune de reducere de personal si ca detine dovezi asupra vinovatiei unui numar de 30 politisti, fara sa faca nimic, se dovedeste o institutie cu derapaje iresponsabile, in dorinta de a face mai mult statistica decat combatere a coruptiei?
Va scriu aceste randuri cu propunerea, ca in baza prerogativelor pe care le aveti, folosind atat procedurile parlamentare, cat si accesul la discursul public sa le cereti explicatii celor in drept sa raspunda.

Leave a Reply