George Serban

SUNT LINISTIT! NE “CONDUCE” UN … PSIHOPAT “SANATOS”

1305799956Basescu - NN (10)

Cand am citit stirea, potrivit careia Basescu s-a dezgolit in fata Comisiei Medicale Anuale, in cadrul Spitalului Militar Central, am crezut ca … a cazut curentul. Am crezut ca “specialistii in stiri”, din cauza intreruperii curentului electric, si nu din cauza unei lipse de inspiratie profesionale, nu au reusit sa termine de redactat stirea.

Cum s-a constituit Comisia Medicala Anuala? Cine sunt medicii care compun aceasta comisie? De ce ei si nu altii? Cine i-a recomandat si cine i-a aprobat? In baza caror prerogative?
Pana la urma, care este scopul acestei actiuni, daca este serioasa si nu este o mascarada, la fel ca multe gesturi sau demersuri politice ale lui Basescu?
Scopul consultului medical anual, al unui om aflat pe fotoliul de la Cotroceni, este informarea corecta a opiniei publice.
Consult cu atat mai justificat cand este vorba despre un om cu vizibile manifestari de instabilitate psihica, derapaje emotionale, de autocontrol.
Daca nu mi se ofera astfel de informatii, despre temeinicia constituirii acelei Comisii Medicale Anuale, intr-o tara imbibata de coruptie, de minciuna de lipsa a demnitatii profesionale si a deontologiei, ce garantii pot avea ca nu ma aflu in fata unei noi mascarade si ca Romania nu este condusa de un dement psihopat. Mai ales ca evolutia, mai bine zis involutia dramatica, a Romaniei imi poate duce gandul, cu usurinta, spre o astfel de ipoteza.
Citesc comunicatul “doct” al Comisiei Medicale:

In urma examenelor clinice pluridisciplinare, a analizelor de laborator si a examenelor paraclinice imagistice (examen radiologic, ecografie, imagistica prin rezonanta magnetica, tomografie computerizata), Comisia medicala a constatat ca Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, este APT din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor de serviciu. Domnul Traian Basescu nu sufera in momentul de fata de nicio afectiune care sa ii puna in pericol starea fizica, psihica sau viata si care sa il impiedice sa exercite mandatul de presedinte al Romaniei“. Semneaza general de brigada medic Mihai – Marius Muresan si de colonel medic Emil – Aurelian Ranetti.

Imi atrag atentia doua exprimari comice. Basescu este apt pentru a-si indeplini … atributiile de serviciu. Basescu nu sufera de nici o afectiune care sa-l impiedice … “psihic” sa exercite mandatul de presedinte al Romaniei. Incerc sa identific diferenta dintre “atributiile de serviciu” si “mandatul de presedinte al Romaniei”. Daca autorul comunicatului a simtit nevoia sa folodeasca exprimari diferite, exista o diferenta intre ele. Nu am cum. Sa fi fost acei medicii si experti in drept constitutional? Sa fi fost in comisie experti in drept constitutional dar si cu ceva capabilitati paramedicale? N-am nici o informatie.
Nu cumva mass-media ar fi trebuit sa ceara o conferinta de presa in care sa afle raspunsuri la intrebari care vin de la sine?
Nu cumva, este reala aparenta faptului ca mass-media din Romania a incaput pe mana unor bisnitari cu determinari doar comerciale si politice, ajutati de niste diletanti? Nu cumva Romania seamana, tot mai mult, cu un ospiciu, condus de Primul Pacient al tarii si nu mai suntem in stare nici macar sa ne dam seama?

3 Responses to “SUNT LINISTIT! NE “CONDUCE” UN … PSIHOPAT “SANATOS””

  1. La multi ani domnule Serban!

  2. La multi ani, Theodora!

  3. La multi ani! Un An Nou Fericit (si asta inseamna si fara PDL, basescu si boc!)!

Leave a Reply