George Serban

TRAIAN BASESCU S-A TACANIT

Cand l-am vazut, aseara, la B1 TV, dupa recenta vizita la TVR si dupa … declaratia de presa prezentata, in cascaturile propriilor sustinatori, in aula Parlamentului Romaniei, am avut un shoc. Am fost sigur ca, urmare a rezultatelor ultimelor sondaje de opinie, fire emotiva…, lui Basescu i-a revenit ciclul. Nu ma refer la menstruatie. Ma gandeam la smecheria lui ciclica de a se duce periodic la doua posturi de televiziune, cu audienta minima (TVR si B1TV) stiind ca, orice ar spune, se vor gasi suficienti tampiti care sa-i multiplice, 24 de ore pe zi, mesajele.
Asa s-a intamplat, cu ceva timp in urma cand, mergand la TVR, apoi in Parlament si aseara la B1TV, Antena3 si Realitatea i-au transmis mesajele nonstop. Mai mult, Antena3 chiar ne anunta ca audienta lui Basescu la alte posturi a scazut. Adica … se ocupa ei de chestia asta.
Basescu, aflat in deficit de imagine si popularitate, improvizeaza, dupa cum il duce mintea. Si mintea il duce putin, din ce in ce mai putin. Daca n-ar fi cele cateva posturi de televiziune care, din prostie, il resusciteaza, Basescu n-ar mai exista.
Aseara, la B1TV a batut campii sub privirea pervers si slugarnic induiosata a lui Radu Moraru care nu indraznea sa-l corecteze nici atunci cand isi amestecase gandurile, facand pre viziuni pentru anul … 2000.
S-a intamplat, insa, si un lucru foarte grav.
Cred ca Basescu este lovit de o andropauza timpurie. De la asta i se trage starea depresiva si bocitul in public. De la asta i se trage irascibilitatea, pierderea memoriei si, nu in ultimul rand, tacaneala din ce in ce mai accentuata.
Filmul de mai jos relateaza o declaratie terfianta a unui om care, desi singurul care se mai cred “sef de sta”, paradoxal, mai ocupa aceasta functie.
Radu Timofte (Dumnezeu sa-l ierte, zic eu!), in calitate de Director al … Serviciului Roman de Informatii, era deplin controlat de Sorin Ovidiu Vantu care avea acces la transcripturile inregistrarilor telefonice, informatiile provenite din aceste transcripturi. Mai mult, Sorin Ovidiu Vantu desemna oamenii care sa fie numiti in functii de conducere atat in Centrala cat si in teritoriu.
Repet afirmatia din titlu. Traian Basescu s-a tacanit. El a vrut sa faca o “zicere” cu manda spre Ion Iliescu. Si, ce-a iesit? Nimeni n-a comentat nimic. Ma refer la “profesionistii” din redactiile de stiri care-i multiplica mesajele.
Cine i-a coordonat munca fostului director al SRI, Radu Timofte? Raspuns: presedintele Romaniei. Cine a fost presedintele Romaniei in perioada decembrie 2004 – iulie 2006, cand Radu Timofte era directorul SRI? Raspuns: Traian Basescu, un iresponsabil care, desi stia ca Sorin Ovidiu Vantu il domina si manipuleaza pe directorul SRI l-a mentinut in functie. Nu o luna, nu doua luni, nu sase luni. L-a mentinut in functie mai mult de un an jumatate.
Concluzia este clara. Presedintele Romaniei este un iresponsabil care s-a si tacanit.
Sau, asa cum ne-am obisnuit, un mitoman (patologic) Basescu minte si de aceasta data.
In mod normal, in orice tara civilizata, cu politicieni adevarati, in clipa urmatoare declaratiei iresponsabile, facute de Traian Basescu, ar fi trebuit sa se porneasca ancheta comisiei parlamentare care exercita controlul asupra SRI. Dar cine s-o faca? Exista in Romania politicieni adevarati, preocupati de altceva decat sa arate gigea pe ecranele televizoarelor de care nu se mai dezlipesc?

6 Responses to “TRAIAN BASESCU S-A TACANIT”


 1. matilda

  1. Dacă aşa stau lucrurile, din 2004 pînă în 2006 , CSAT a fost înştiinţat ?
  2. SOV era atunci un real pericol pentru securitatea statului, iar Băsescu a tăcut ?
  3. În acest caz, Băsescu este ţăcănit de un cincinal şi-un sfert !


 2. Florian

  De la bautura i se trage, n-ati vazut ce ochi de betiv avea? Traim intr-o tara condusa de un alcoolic.

 3. Maestre, poate pe-atunci, SOV era mogul bun, iar controlul acestuia asupra SRI era benefic. Sa nu ma intrebi cui!
  Marinelul se da cu masinuta timpului, si face ca tot ce-a fost bun sa devina rau. Cred insa ca e mai important sa privim in viitor, unde presimt niste paruieli ca-n vestul salbatic.
  Sint tentat sa cred ca discursul din parlament contine elemente de interes, asupra carora merita sa zabovim. De aceea, te invit sa citesti http://augustinradescu.blogspot.com/2010/09/un-discurs-marinaresc.html, caci as vrea sa-ti aud parerea!

 4. Nu, George. Nu s-a ţăcănit. Cred că se duce labeunu foarte relaxat, după o plimbare cu gioni.
  Ţăcănit a fost de la început.

 5. @renata, cred ca ai dreptate dar parca nu era chiar asa. Corect ar fi fost … “s-a tacanit si mai mult”

 6. [...] pentru Vania, Matilda, Gabriela, Theodora, Lilick, Dramoleta, George, Geocer, Ana, Dan, Orfiv, Caius, Daurel, Onu, Madi, Zoe, Natașa, Mirko, Transildania, Andi, [...]

Leave a Reply