George Serban

Ultima ora! Dragnea … teroristul lui Basescu!

Aud la stiri un comentariu pe cat de tembel, pe atat de halucinant. L-as lasa sa treaca dar acum, in conditiile de astazi, nici gand!

Intr-un comentariu de peltea “ca la sport” cand n-ai nimic de spus dar trebuie sa distrezi bizonul, aflu ca odata, mai demult … ha!, ha!, ha! cand Basescu l-a primit pe dusmanul sau de moarte Liviu Dragnea la Cotroceni … ha!, ha!, ha!  … i-a zis acestuia “teroristul”. Si trebuie sa vedem dece i-a zis “geniul chel” lui Dragnea “teroristul”. Pentru ca l-a batut si pe umar cand i-a zis chestia asta si … si … aflam “pe surse” … fâs!

Aflam pe surse … o neghiobie! Cum ca, pe vremea cand Traian Basescu, in anul 1996, era seful de campanie a lui Petre Roman pentru alegerile prezidentiale, Dragnea l-a terorizat sa-l aduca pe Roman in Teleorman si de aici i-a ramas numele sau … renumele “teroristul”.

Mitomanii ajung sa creeze fatasme sfarsind prin ale crede ei insisi. Mitomanul minte cum vorbeste. Fatuca sau fatucul de la Antena 3 nu au nici o vina.

Despre povestea asta voi relata mai in detaliu in posturile “un pic de istorie …”

Traian Basescu nu a fost nici o clipa seful de campanie a lui Petre Roman in anul 1996. Este unul dintre motivele pentru care in anul 1996 a facut (fara nici un risc pentru el) circul cu demisia din Parlament, din functia de Vicepresedinte al PD si daca-mi aduc bine aminte si un soi de demisie – in stilul lui Basescu – cat mai confuza din partid. Basescu era hingherit de parchet in dosarul Flota. Petre Roman nu avea nevoie in campanie de un Basescu cu o astfel de imagine.

Campaniile electorale ale Partidului Democrat in anul 1996 au fost conduse:

  • de Adrian Severin – campania pentru alegerile parlamentare si
  • George Serban (adica eu cel care scriu aceste randuri) – campania pentru alegerile prezidentiale.

Am inceput aceasta activitate, neoficial, in toamna lui 1995 odata cu lansarea Uniunii Social-Democrate. Am fost desemnat oficial in aceasta calitate in anul 1996 cu prilejul unei festivitati, la Pavilionul Romexpo, odata cu lansarea oficiala a candidaturii a lui Petre Roman. Am colaborat foarte bine cu Adrian Severin. ma sfatuiam des cu el. Am colaborat bine cu Bogdan Duvaz, nu mai vorbesc de Victor Babiuc si, chiar Radu Berceanu. M-a ajutat, cum nu m-am asteptat, organizatia de tineret a PD care atunci era condusa de Adi Videanu, Andra Rasnoveanu si George Scripcaru (actualul primar al Brasovului). Din echipa mea de campanie a facut parte Nicolae Staiculescu, devenit ulterior secretar de stat la Min. Industriei si Octavian Stireanu chiar daca, acesta din urma, nu printr-o prezenta fizica. Am avut doua “discutii” cu Traian Basescu asupra faptului ca incerca sa se amestece in programul de campanie a lui Roman. La prima discutie i-am dat peste mana, iar la adoua discutie pentru ca m-a jignit, recunosc cinstit ca … l-am injurat de mama! Asta e, ce sa fac! La echipa de campanie a lui Roman s-a alaturat si Bogdan Baltazar care se ocupa de relatia cu media. Intre mine si Bogdan nu a existat o relatie de subordonare ci de colaborare.

Am parasit campania lui Roman intr-o Sambata la data de 12 octombrie 1996 dupa ce a refuzat sa medieze o “neintelegere” intre mine si Gogol 2. De fapt el nu refuza sa medieze … se facea ca ploua. Am plecat la data de 12 octombrie iar alegerile au avut loc la 3 noiembrie. practic mai erau 20 de zile. Cand am plecat sondajele il aratau la o cota de 22.5% cu jumatate de punct in urma dlui. Emil Constantinescu iar in cele 20 de zile a coborat la 20%. Daca as vrea sa fiu malitios, as spune ca recunosc in asta mana lui Basescu dar nici macar atat nu a fost. Ceea ce s-a intamplat a fost vina mea exclusiva. A mea pentru ca, la suparare si intr-un stres ingrozitor, am plecat. A mea pentru ca daca as fi avut rabdare si puterea de a-l convinge ca am dreptate, nu plecam. Dupa 11 luni de campanie, eram toti obositi si irascibili. Da, a fost vina mea! 

Este adevarat ca erau unii pe la PD care bateau la portita din Gogol 2 printre care si - pe atunci nefericitul - Traian Basescu. Nu este exclus ca unele dintre indicatiile pe care le primeam, via Gogol2, sa fi fost de inspiratie marinareasca. Cred ca si Bogdan Baltazar a simtit asta desi nu am discutat subiectul vreodata.

Am constatat intamplator, in plina criza “Ciorbea” uitandu-ma pe CV urile ministrilor ca Traian Basescu isi trecuse cu litere bolduite in CV, fara sa precizeze perioada, ca a condus campania prezidentiala a lui Roman. L-am intrebat intr-o zi, scurt, pe Presedintele Senatului Romaniei acolo pe holul Parlamentului … ce inseamna mitocania asta?  Mi-a raspuns “in plina criza Ciorbea” “… de asta iti arde acuma?! Omul avea dreptate! Am observat ca dupa un timp si-a refacut CV. I-o fi spus cineva ca daca vorbesti cu sotia candidatului nu inseamna ca i-ai condus campania electorala.

In ceea ce ma priveste, cu acte sau fara acte, am facut 11 luni chestia asta si erau, nu unul, ci 40 de teroristi pe capul meu de care nu m-am plans niciodata iar multora le port o amintire foarte frumoasa. La … teroristul Dragnea, l-am dus pe Roman de doua ori.      

 

 

12 octombrie

Leave a Reply