George Serban

Un cantec pentru noi!

Va propun sa ascultati o piesa muzicala. Are o istorie. A fost compusa cu 14 ani in urma. Este interpretata de cele mai cunoscute nume, de atunci si de azi. Nu a fost vreodata introdusa in circuitul public. Doar cateva persoane, in afara interpretilor si a compozitorului, stiu de existenta acestei piese muzicale.
Mi s-a parut mai actuala, astazi, decat in vremurile cand a fost compusa si … dedicata.
Daca va place, putem dezvolta subiectul :)
SA FIM IMPREUNA

21 Responses to “Un cantec pentru noi!”

 1. Piesa mi-e cunoscută, dar nu ştiu cînd şi cu ce ocazie am auzit-o. 14 ani… chiar nu mai ţin minte.

 2. @Lucia, nu s-a cantat niciodata. Doar in studioul de inregistrare a matritei.

 3. George, piesa e deosebita.Ar fi contat enorm sa fim impreuna la greu, in drumul nostru spre mai bine.

 4. @maminineta
  Am fost impreuna dar am subestimat ticalosia … ticalosilor si complicitatile din institutiile statului. Dar vor plati pretul, cu siguranta. Cine ar fi crezut in timpul nazistilor ca le va veni vremea sa plateasca. Cine ar fi crezut ca acolitii lui ceausesc vor plati iar el va sfarsi asa cum a sfarsit. Sigur, exagerez! Dar o fac pentru a sublinia ca existenta lor este consecinta a doi factori. Convingerea lor ca nu le va veni randul niciodata si neincrederea oamenilor in propriile lor forte.


 5. nicole

  Eu zic sa urmam indemnul. :)

 6. @nicole, asa ma gandeam si eu :)


 7. Toni

  Dacă reînvie spiritul folk, în sensul combativităţii şi angajării socio-politice a interpreţilor, nu în sensul stilului, suntem la poala muntelui, adică o luăm în sus!
  Parcă era şi Felicia Filip pe-acolo, sau mă înşel?
  Acum, să vedem clipul şi să-l auzim FM, impactul va fi teribil
  Excelent! Melodie, text, voci, trăire! Superb!
  Mulţumesc, George, pentru delectare!
  Şi pentru speranţă…
  Să fim împreună!


 8. Toni

  Come together!

 9. @Toni, ai ghicit! Una dintre voci este a Feliciei Filip. Mai este Dida Dragan. Erau mai multe stiluri diferite, sase sau sapte. Ma bucur ca iti place!

 10. TISMĂNEANU VREA INSTITUTUL LUI MARIUS OPREA

  “Adică, eu să-mi văd de morţii mei, iar ei să pună mâna pe institut”.

  A zis Marius Oprea la Ediţia – cu adevărat – specială de la Antena 3

  NOTA OFICIALA

  

Consilier
Deputy Chief of Mission ) la Ambasada Romaniei- Washington, DC. 
 Domnule Gaginsky  Ambasador

  George Cristian MAIOR


  Directorul SRI


  Stimate domn
Va rog oficial sa preluati acest caz important pentru siguranta nationala si demnitatea tuturor.
Va multumesc anticipat.
Robert Horvath cineast USA date de contact direct : . New York
Va rog trimite confirmarea scrisorii si numarul de inregistrare.

  DEPORTAREA UNUI SOBOLAN ROSU DIN USA

  .
Serviciul de Informatii Externe
Domnule Razvan Ungureanu
                  Avand bunavointa domnului L.Pavoni consulul general din New York, acum noua luni’ v-am trimis o scrisoare. In ea am cerut o audienta cu dumneavoastra, sau o convorbire cu o persoana delegata. Cu aceasta oceasta ocazie am vrut sa va prezint documente confidentiale despre Vladimir Tismaneanu.Documentele clarifica materialele aparute in presa, care califica pe V.T. ca agent al securitatii. Am vrut sa prezint deasemenea acordul meu, la opinia comunitatii romane americane, cu privire la necesitatea deportarii lui V.T. din Statele Unite. Dinsul a a ascuns serviciului de emigratie, faptul ca a fost membru al partidului comunist si a scris articole in care cerea rasturnarea capitalismului si a sistemului politic american prin forta. Faptul ca a mintit sub juramant, va duce la automat la deportare .Mentionez ca in dosarul lui sunt sunt si alte fapte
agravante.Anexez doua materiale pertinente in acest caz,
Motivul incercarii de a va contacta este extrem de serios. Dumneavoastra sunteti printre putinele persoane competente, care puteti spune adevarul presedintelui inainte de a fi prea tarziu, pentru dansul si imaginea tariii. Presedintela Traian Basescu trebue sa aiba acces la toate documentele si faptele acestui caz.Dinsul va avea posibilitata de a se distanta
de clanul care care il minte ,manipuleaza si a cere
scuze Romaniei. . In caz contrariu isi va semna singur, sinuciderea politica.
De si a trecut mult timp nu am primit nici in un raspuns. Acest lucru este grav si impotriva legii, care va obliga sa raspundeti oricarei scrisori oficiale. Am avut nu demult o audienta cu Simona Miculescu ambasador la ONU
(Au participat deasemenea consulul adjunct A.Berechet si adjunctul misiunii T. Morar) in care am discutat despre Tismaneanu si am cerut
sa fiu contactat de SIE ,la orice nivel.Din nou fara nici un rezultat. Mentionez ca ca am discutat aceasta problema cu diplomatul Ilinca Ilie Ilie de ambasada de multe ori, si cu consulul L.Pavoni chiar acum o ora.
Domnule director,
Faptul ca incercati sa blocati informatii despre un spion este de o gravitate exceptionala. Faptul ca nu lasati ca servici de informatii sa aiba acces la informatii, trebue sa intre in atentia parlamentului.Cu alte cuvinte SIE nu este lasat sa-si faca datoria.
Este o ultima incercare. In caz contrariu voi trimite spre publicare articolul ,pe doua pagini “Deportarea agentului Volodea” ziarului New York Magazin.
Robert Horvath cineast USA

  DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU.

  PERMANENT MISSION OF ROMANIA TO THE UNITED NATIONS
Amb. Simona-Mirela Miculescu
Stimata doamna Miculescu
Va multumesc incaodata pentru intalnirea acordata. Am fost impresionat
de atentia si cordialitatea dumneavoastra. Multumesc domnului Morar si doamnei consul Berechet care au participat deasemenea la intalnire. Discutia sa purtat in jurul cazului Vladimir Tismaneanu. Am vrut sa prezint documente noi despre aceasta persoana. Ele pot clarifica opiinile din presa care considera pe TIismaneanu ca agent al securitatii sau chiar spion in slujba serviciului sovietic. Ca urmare a sfatului dumneavoastra am cotactat pe R.Ungureanu, directorul SIE, Dar mesajul meu a ramas bineinteles fara raspuns. Oricum ati promis sa atentionati pe presedintele Basescu ,despre aceasta problema, cu ocazia intalnirii cu diplomatia romaneascca care a avut loc aceste zile. Se pare ca nu ati reusit sa faceti acest lucru. In consecinta va rog a remite Presedintelui Romaniei aceasta scrisoare. Deasemenea va rog remiteti o copie ,membrilor guvernului pe care al reprezentati. V rog cosiderati aceste randuri ca o nata oficiala.
Cu deosebite multumiri.
Va rog confirmatiprimirea scrisorii si numarul de inregistrare.

  Presedintele Romanie
  i.
DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU.

  Pentru a nu va rapi din timp trec direct la subiect. Cam cu un deceniu inainte de revolutie Vladimir Tismaneanu a pleacat cu mama sa in Occident. Vorbind la Europa Libera impotriva lui Ceausecu si a familiei sale, el devine un dusman
inrait al regimului. Face o cerere de azil politic in Franta si fiind refuzat face o cerere de intrare in USA . Cererea este deasemenea refuzata.In consecinta calatoreste 4 (patru) ani cu un pasaport care scrie “Republica Socialista Romania” si i se inoieste viza regulat de consulatele romanesti, desi este considerat dusman al poprului. Mentionez ca in acesti ani acordarea de azil politic se acorda automat pentru toti refugiatii din tarile comuniste. Nu exista nici un caz in care un evreu scapat din lagarul comunist sa nu fie admis in USA. Singurele exceptii erau spionii sau cei banuiti de inclinatii extremiste sau inalti demnitari comunisti .
Pentru a vedea intradevar cine este Tismaneanu nu ramane decat a caute notele informative ale Serviciilor speciale occidentale adresate Servicilor de Emigratie. Va asigur cu certitudine ca documentele exista si le puteti obtine cu usurinta.
Daca faceti acest demers sa nu al faceti, rezultatul este acelasi. Nu ramane decat sa aparareti la TV si sa recunoasteti ca ati gresit. Poate veti fi iertatat.
Sper sa faceti acest lucru in interesul tuturoror inclusiv al dumneavoastra.
Cu sinceritate.
Robert Horvath cineast USA
Va rog a confirma primirea scrisorii . Va rog a araspunde in termenul legal.

  http://devanewyork.blogspot.com/

  new york magazin culian
  Robert Horvath:
  DOCUMENT CIA DESCONSPIRA PE TISMANEANU !

  CIA DESPRE “AGENTULUI VOLODEA”

  Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul “nu ne vindem tara” trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful

  Agerpres) Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca “tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa”. Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu “ofiterul politic”. Reprezentantul

  C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este “bug “.adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.

  Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt “Ni s-a spus sa inchdem ochii.”. Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus ” Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU” La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune ” un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti.” Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este

  chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?

  DOCUMENTUL VA FI PUBLICAT PE BLOGUL MEU IN DECURSUL SAPTAMANII VIITOARE. http://devanewyork.blogspot.com/

 11. buna dimineata George. o zi faina

 12. @Cody, buna dimineata!Ziua sper ca nu fie nashpa ca am reusit sa racesc ca dracu´

 13. ceaiuri, paracetamoale si daca poti evita iesirea astazi, stai in pat )))

 14. sau si mai bine pune doua linguri de zahar la caramelizat si stingi cu o CANA, da ai citit bine o cana de tuica din aia de la mine, o bei si in pat cu tine, iese raceala din tine ca si aburi dintr-o soba fierbinte cand arunci apa pe ea. cand stingi zaharul cu tuica direct ii ia taria, asa ca nu te imbeti, incercat pe propria piele. garantat

 15. @Cody, as inclina pentru prima recomandare. Mi-ar placea sa mai raman cu voi … :)

 16. :) ))))

 17. Domnule Serban,
  Am scris o scrisoare catre Mircea Geoana pe care vroiam sa o ridic pe blog. O fi bine? Sau sa o trimit pe e-mail? Dumneavoastra ce parere aveti?

 18. @Theodora, iti voi da o veste proasta. Dl. Mircea Geoana – candidatul nostru la prezidentiale – este printre foarte putinii, daca nu singurul, lideri politici care nu are nici o comunicare cu oamenii. Nici ca presedinte al Senatului, nici ca presedinte al PSD. Are un blog, ca si altii, despre care s-ar putea sa nu stie ca exista – deci nu si-l tine el. Daca vrei sa-i lasi un mesaj, lasai-l pe blogurile oamenilor care-i stau in gat. Pe acelea, sigur le citeste.

 19. SOLUTIA SALVATOARE PENTRU ROMANIA
  Pana la proba contrarie, monarhia a fost singurul sistem in cadrul caruia Romania a inregistrat un salt de un ordin de marime. Asta nu inseamna ca republica e prin ea insasi un sistem nociv natiunii romane. Romanii sunt liberi sa-si aleaga calea. Daca vor sa mai sacrifice inca o generatie… si inca una… si inca una… e alegerea lor.
  In ultimii 20 de ani, combinatia romani+republica a demonstrat ca si tranzitia poate deveni permanenta…
  SOLUTIA PENTRU IESIREA DIN CRIZA ECONOMICA, MORALA SI RASIALA !
  - UN REGE TANAR EDUCAT LA LONDRA NE BALCANIZAT ACCEPTAT DE CURTIILE REGALE ALE EUROPEI. UN ARBITRU NEUTRU AL VIETII POLITICE , DEASUPRA PARTIDELOR SI INTERESELOR DE GRUP.
  Conducatorul statului- REGELE NICOLAE ( singurul urmas legal al coranei Romaniei )
  PRIM MINISTRU : DAN VOICULESCU -UN OM COMPETENT IN TARA INCOMPETENTEI GENERALIZATE, IN TARA CEA MAI CORUPTA DIN EUROPA
  SI PROBABIL DE PE MAPAMOND.

  Aceasta solutie poate fi sprijinita de toate partidele politice de toti oamenii de buna credinta care vor sa scoata tara in fundatura fara iesire in care ne gasim.

  Robert Horvath Deva cineast New York
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 20. Am inteles.
  Pai atunci o sa ridic scrisoarea pe blog.
  O sa incerc sa pun un link si la domnii Ion Iliescu si Adrian Nastase. Poate imi permiteti si dumneavoastra. sa il scriu aici.
  Chiar as avea nevoie de cateva indrumari cu privire la scrisoarea asta. Nus tiu daca am fost suficient de clara in exprimare sau daca nu am uitat ceva important. :(

 21. @Theodora, incearca si asa dar nu cred ca intra pe blogul meu.

Leave a Reply