George Serban

Moscova nu crede in lacrimi!

1. Ne-au jecmanit si vreau sa stiu, cine?
Observ vehementa lui Putin cu privire la intermediari. Aud de multi ani vraja cu privire la faptul ca rusii ne-au obligat sa contractam prin intermediari. Apoi, au intors-o ca, de fapt, Gazprom a vrut doar prin intermediari. sa nu uitam ca director al Gazprom era actualul presedinte al Federatiei Ruse, Medvedev care nu vorbeste cu presedintele Romaniei. Din ce spune Putin se intelege ca nu rusii ne-au bagat intermediarii pe gat. Atunci cine? Dl. Morar, sau DNA se autosesizeaza si de pe bloguri sau doar de la Money Channel? 


2. I-o fi transmis jurnalistul de la TVR  Presedintelui nostru oferta lui Putin? Daca nu, problema fiind urgenta, as putea sa-i fac eu comisionul asta lui Putin desi …

L-am ascultat pe dl. Boc povestindu-ne cum a vorbit presedintele Romanie 40-45 de minute la telefon cu premierul Rusiei despre chestiunea gazelor. Banuiesc ca dl Boc a asistat la discutie altfel de unde ar fi stiut cat au vorbit cei doi. Mi-l si imaginez, stand asa mic pe un scaun, frecandu-si mainile de emotie, transpirat, cu ochii pe ceas, fericit ca altul ii face treaba de prim ministru si intrebandu-l mereu pe presedinte: “… ce zice ala sefu, …ce zice? hai sefu, ziceti-mi si mie ce zice ala …  sunt si eu premier, nu?” In 40-45 de minute sa nu-i fi spus Putin lui Basescu, la telefon, despre oferta aia misto si a trebuit, pana la urma, sa-l roage pe jurnalistul de la TVR sa i-o transmita?
3. baiatul de la TVR o fi notat corect oferta lui Putin sau te pomenesti ca i-o spune lu’ Al nostru … dupa ureche?

Aici problema este ca multi fraieri, ca mine, ne uitam doar la Antene! De data asta baietii de la Antene au facut un montaj aiurea si au pierdut scena finala. Un Putin care trece de la starea de usoara iritare pentru ca-si pierdea timpul cu o chestiune marunta pentru el, facand o hipersuper oferta, pe care o transmite Romaniei printr-un jurnalist de la TVR. Ok! Se opreste …  asteapta … isi priveste victima fix in ochi  si, cu un zambet ironic, abia perceptibil, trage din … faza fixa: … zapisi ! traducerea TVR-ului facuta pentru a nu-l supara pe Nebagatul in Seama este cosmetizata prost. Putin spune sec: … merge? … scrie!  Nici un … e buna oferta? Nici un … sper ca ati consemnat-o! Nu, el arunca, aproape peste umar, un … scrie! Putin, de fapt, nu se adreseaza Jurnalistului, el se adreseaza Presedintelui Romaniei care l-a deranjat pe el, Premierul Federatiei Ruse, dupa ce acelasi Presedinte al Romaniei la porcait cocoseste de cateva ori doar asa … ca sa le arate el romanilor cum il pune el la punct pe Rus. Cred ca Cineva, ca sa nu ne inghete madularele inca trei luni de iarna, trebuie sa se duca sa faca pupi-pupi cu Vova si sa-i promita ca nu mai fae campanie electorala pe imaginea Rusiei.

Imi place Putin, isi iubeste si respecta tara, nu profita de ea. Nu-mi amintesc sa-l fi vazut vreodata plangand pentru ca … MOSCOVA NU CREDE IN LACRIMI!

No Responses to “Moscova nu crede in lacrimi!”


 1. Aya

  Shase: Vulpea!

  Nici nu s-a reasezat bine, oficial (pentru ca, faptic, a fost mereu acolo) Virgil Ardelean pe scaunul de sef al fostului doi s’un sfert, ca dinspre cei perceputi ca “apropiati” ai Prostanacului a inceput sa se auda:
  “Gabriel Oprea sa dea socoteala luni la partid ca l-a numit fara sa intrebe”- se baga in seama Marean-care -este-almanahe (si asfalte- vorba lui ELMMAR- in fatza la hotele) pe posturile TV.
  “Boc trebuia sa-i dea telefon Prostanacului inainte de a semna numirea”- se pitzigaia Tzutzu-Dragnea Liviu (el nu a spus “Prostanacul”, a folosit numele din BI, sub care mai inainte mentionatul e mai putin cunoscut).

  “Sa-i taiem motzul lui Gabi Oprea!”
  “Sa-l aruncam pe fereastra de la parter!”
  “Sa-i dam vant pe cele trei trepte de la intrare!”
  “Sa scuipam coji de seminte pe jos cand trece si sa zicem ca a facut el!”
  “Sa-i punem betze intre spitzele bicicletei!”
  “Sa-i manjim clanta usii cu pasta de dinti!”
  se auzeau, pe voci diferite, cei din corul aplaudacilor Prostanacului.

  In tot acest timp, Gabri Oprea, impasibil, spunea ca a facut numirea pe criteriul competentei si profesionalismului.

  Sigur ca revenirea lui Virgil “Vulpea” Ardelean in fruntea serviciului secret al Internelor pune pe jar o intreaga “hora” de tipi pe care tremura camasa gandindu-se la cate stie omul acela si ca nu se face ca nu vede.
  Isi amintesc de ce-au spus fara precautii (gandind ca “Vulpea” e blocat la mantinela pentru totdeauna) despre ce “schmenuri” sunt prin “zonele marginase”.
  Tuna si fulgera gandindu-se ce bine era daca se miscau mai repede si, in numele Prostanacului (care oricum nu conteaza) mergeau la Boc sa-i spuna sa fie numit “Xulica” la doi s’un sfert.
  Acum, ce sa mai faca?

  Marean-care-este isi smulge parul de ciuda ca l-a sprijinit pe Prostanacul si nici macar un sef de servicii secrete nu i-a cazut la zar.
  Tzutzu Dragnea Liviu sterge cu dosul manecii ce-i curge din nas, indoit cu lacrimi, amintindu-si cat s-a chinuit el sa negocieze prin WCurile carciumilor bucurestene si nici cu resturile de la tort nu s-a ales.
  Prostanacul tremura de frica lor, prin cele cotloane, gandinsu-se pe unde scoate camasa luni, la partid, cand se va intalni cu nemultzumitzii. Dar mai tare tremura de frica soacra-si Margareta care, pentru ca a suparat lumea si a facut-o de ras, va sterge de doua ori cu el pe jos.

  In tot acest timp, Gabi Oprea sta linistit.
  Cine are vulpe in ograda nu are a se preocupa de cei de la gard.


 2. George Serban

  Nu din vina mea. Cineva… acolo sus nu ma iubeste!

Leave a Reply