George Serban

Un previzibil sfarsit dramatic!

E Sambata, 14 martie 2009. A patra zi de campanie. Sarim peste a treia zi dar vom reveni la ea. Toata lumea este obosita. Clasa politica se reface. Sidicatele la fel. Tastaturile tacane. Blogerii vegheaza.Cel mai notabil eveniment petrecut astazi, l-a constituit abilitatea, inteligenta si barbatia presedintiei incrucisata cu a nu prea simtitului ministru al transportului de a-l impiedica pe Presedintele Ungariei de a veni cu avionul in Romania. Omul s-a suit frumos in masina si nu l-a mai putut opri nimeni. Un vames i-a cotrobait masina vigi lent sa nu fie ascuns, pe undeva, un drapel unguresc. Din pacate, drapelul Ungariei era, deja, inaltat la locul faptei. Cum naiba o fi intrat drapelul in Romania? Asta sa fi fost diversiunea lui Floricel? Sa ne distraga atentia? Oricum, ne purtam si unii si altii ca tampitii. Ai nostri ca niste mitocani care inca n-au descoperit arta diplomatiei. Alalalt vine, in cele din urma cu auto turismul pentru ca vrea sa vorbeasca la noi acasa despre auto guvernare. Momentul n-avea cum sa fie altfel decat penibil, gestionat de Berceanu si Basescu. Unde o fi fost Cristian Diaconescu? Subiectul este mult prea serios pentru cineva care nu are chef, azi, de politica. In sfarsit, fara o legatura directa, gandul mi se duce cand in urma, cand inainte, cand in urma, cand inainte. Incerc sa-mi amintesc de unde a inceput totul si unde se va sfarsi. Intuiesc o tragedie, cu lacrimi sarate, picurande pe unicul partid din istorie care a castigat alegerile la scaune si nu la procente sau numar de voturi.

TOTUL A INCEPUT DINTR-UN IMENS CLIVAJ DOCTRINAR CARE VA RAMANE IN ISTORIA PD-ULUI SUB NUMELE: BIDEUL SI FATA SA.

FISURA ERA PRODUSA ADANC IN DOCTRINA. NU SE MAI PUTEAU REGASI. NICI MANELELE NU LE MAI ERAU DE FOLOS. CAND NIMENI NU SE ASTEPTA, MINCINOSUL CADE, DAR CADE RAU. CINE AR FI CREZUT CA SE MAI SCOALA.

SPRE SURPRINDEREA TUTUROR S-A SCULAT. DAR S-A SCULAT DOAR EL, DOCTRINA NICIODATA! PODIDIT DE REMUSCARI, LOVIT IN CAP DE ADEVAR, A TREBUIT SA RECUNOASCA.

SFARSITUL ERA INEVITABIL. S-A PRODUS! VINA ERA NUMAI A LUI. STIA ASTA, I SE TRAGEA DE LA BOC ETE:

EU CRED CA SI BUNUL DUMNEZEU A AVUT UN ROL IMPORTANT!

No Responses to “Un previzibil sfarsit dramatic!”

  1. Se pare ca DA! Ne-a lasat liberul arbitru! Unii stiu sa aleaga calea dreapta, altii se impiedica si cad, altii mai si plang, dar pana la urma, sigur, Dumnezeu le pune pe toate in ordine! …si la toamna se numara bobocii ;)!
    In ce priveste politica externa, datoria primordiala a presedintiei, pana mai ieri parea inexistenta (se ocupa de guvernare!), eram ”singura tara din jurul nostru”! Italia, acum vedem ca exista Ucraina ;) apoi Ungaria! Tot ce vedem ca exisa pe harta prezidentiala se transforma in conflicte si ”uneltiri”, specialitati de baza a…celui …conducator!
    Excelenta postare!:))

  2. “Noiembrie , ultimul bal” de Mircea Daneliuc

Leave a Reply