George Serban

unspe-logul meu si al lui Vlad

Deschid televizorul. Privesc un pic si, contrariat, ma uit la calendar. E limpede, am deschis un televizor de … ieri. Se dezbate cazul “Gabi Oprea”. Schimb, acelasi lucru! Ma uit inca o data in calendar si nu inteleg. Sau eu sunt cu o zi inainte sau ei sunt cu o zi in urma si n-au auzit ca s-a transat. Boc a luat-o…
Schimb mai departe si dau peste un canal pe care il privesc foarte rar doar cand vreau sa ma arunc in ceva.
Observ, in sfarsit, un post la zi. Aflu ca Presedintele Basescu, preocupat de orice altceva decat interesele tarii – asa cum face de cand il cunosc – vrea sa schimbe Constitutia. Din cate stiu eu ii trebuie o majoritate pe care nu o poate avea in Parlament decat daca il sprijina si PSD ul. Corect? Corect!

Mai ramane sa vedem cat de sanatosi la cap sunt cei de la PSD. Deocamdata, observ ca dau semne vagi de sanatate mintala si nu toti ci doar un grup de “pucisti” care nu au sustinere in organele centrale, dar se bucura de autoritate la nivelul majoritatii partidului. Este de vazut cum se vor comporta cei din conducerea PSD care nu vor decat papa-bun la sanul Puterii.
Aflu de la acel post de televiziune, neprivit dar adus la zi, ca propunerile de modificare ale Constitutiei facute de Presedinte sunt grupate intr-un manunchi de zece schimbari punctuale (zece!? ca sa ramana in istorie ca “decalog”! ce frumos?!). Deci, decalogul Basescu!
Remarc, totusi, o lipsa de abilitate din partea Presedintelui. Fara sa stie cum vor reactiona partidele si ceilalti factori de putere din stat o ia pe cont propriu. Sincer, in stilul deja probat ma asteptam sa-l bage la inaintare pe celebrul Boc, acel Boc aducatorul de vesti rele, acumulatorul de bile negre electorale. Daca nu-l baga la inaintare pe Boc de aceasta data cred ca in bot n-o va lua boc.
Cred ca s-a observat ca am o mare influenta asupra celor grei si adevarati din PSD. In sensul ca Ion Iliescu nici nu ma baga in seama iar Adrian Nastase imi raspunde cu o jovialitate distanta dar, in realitate, e limpede ca amandoi fac exact ce le spun eu.
Prin urmare, ignor ceea ce spune la televizor dl. Buda de la PDL pe care nu-l cunosc desi ar trebui pentru ca, nu stiu de ce, am sentimentul ca ne intalnim zilnic.
Imi revars intreaga atentie asupra celor de la PSD si incerc sa le transfer ceva din smecheria mea. Le propun sa fim de acord cu cele zece porunci ale lui Traian Basescu dar conditionat de adaugarea uneia in plus. Acum ce importanta ar avea daca in loc de 10 vor fi 11.

Eu, impreuna cu bunul meu prieten Vlad, am cugetat analizand fapte nu vorbe. Iata despre ce este vorba. Dl. presedinte – cine nu-si aduce aminte – cand vrea sa schimbe un ministru il pareste la subordonatii de la DNA, acestia au grija sa depaseasca cu cercetarea timpul prevazut de lege si atunci dl. presedinte (ups!) il destituie pe acel ministru. Prin anii ’50 era asa de simplu! Ce atata sofisticarie?!
Recunoateti stilul? Merge uns!
Dar ce te faci daca subordonatii de la DNA n-au cum sa-l ajute pe domn’ presedinte si dau NUP, deci se dovedeste ca a fost facatura. Intr-o tara democrata “facatorul facaturii” plateste chiar daca nu exista un domn Morar de meserie, inventator de imunitati inexistente.
Dar daca dl. presedinte, despre care vorbim, repeta figura cu un alt ministru si se dovedeste ca este vorba de o noua “facatura”.

Ce facem, va intrebam eu si prietenul meu Vlad? Ce facem? Nu suna facatura asta cu o posibila infractiune de “abuz in serviciu in forma continuata” … lungita si neterminata?
Consultatie gratuita pentru cei de la PSD.

Ii cerem presedintelui autor al modificarilor Constitutiei dar autor si al facaturilor descrise mai sus, sa-si extinda ochiul vigilent nu numai asupra ALTORA ci si asupra PROPRIEI PERSOANE. Sa renunte dumnealui oficial, prin Constitutie, explicit si neconditionat la acea imunitate care oricum nu exista si este inventata. Sigur, cu dezagrementul ca va trebui sa mai dea cateva explicatii si in dosarul “Flota”. Just?
Deci noi propunem sa nu mai vorbim despre decalogul lui Basescu ci despre UNSPELOGUL nostru.
Semneaza: George si Vlad

No Responses to “unspe-logul meu si al lui Vlad”


 1. gala

  Vai,cata rea-credinta! :razz: Dar, din cate stiu eu,prezidelu’ a “explicat” la un moment dat, ca la vanzarea flotei,Romania nu a avut nicio paguba,ba chiar a abtinut si ceva beneficii.Si parca,a incercat sa arunce pisica moarta, in curtea lui Nicolae Vacaroiu.
  Lasand gluma deoparte,se spune ca fiecare,avem in viata ceea ce meritam si de ceva vreme,am inceput sa ma conving ca e adevarat…


 2. George Serban

  @Gala
  Eu nu stiu cine este ¨prezidelu¨ dar daca este cine cred eu, atunci trebuie sa fiu corect: are dreptate! Da, are dreptate, Romania nu a avut nici o paguba. Doar statul roman a fost pagubit pentru ca banii au intrat in niste buzunare neaose romanesti. Deci, banii nu au parasit spatiul mioritic, Romania nu a pierdut, nu a avut nici o paguba. Trebuie sa fii foarte atenta la nuante pentru ca ¨te face¨ din nuante. Daca reusim sa crestem IQ ul mediu al bazinului sau electoral cred ca nici consilier local nu mai ajunge. Succes si un gand bun! Desi inteleg ca nu traiesti pe aici, te intereseaza ce se intampla si asta este un lucru bun.


 3. gala

  IQ…Pe asta cred ca se si bazeaza pt un nou mandat!La noi, politicienii inca se mai aleg pe criteriul:”e de-al nostru”.Daca injura,porcaieste,scuipa,bea, in vazul lumii,inca se mai gasesc suficienti care sa-l admire.Si va mai curge multa apa pe Dambovita,pana cand mentalitatea romanului sa se schimbe…
  Da, ma intereseaza ce se intampla, pt ca alegerea mea de a trai si munci intro alta tara,s-a vrut a fi una temporara.Dar,dupa cum evolueaza (sau ar fi trebuit mai degraba sa scriu:involueaza)lucrurile,nu cred ca voi putea reveni prea curand… :sad:


 4. George Serban

  Pacat! de asta a si castigat prima oara. Pentru ca voi ati plecat de voie, de nevoie.

Leave a Reply