George Serban

Valentin Iliescu – necrutatorul si tainuitorul de dovezi. Valentin Ilescu, omul de afaceri in domeniul extractiei pietrisului si nisipului, extractiei argilei si caolinului, pietrei pentru constructii, extractiei pietrei calcaroase, ghipsului, cretei si a ardeziei. Din domeniul public :)

Pe domnul Valentin Iliescu, l-am cunoscut in anul 1997 ducandu-ma la Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor, sa-mi desfasor activitatea ca deputat. Domnul Valentin Iliescu era presedintele comisiei. Era membru al PUNR, coleg al domnului Valeriu Tabara, astazi amandoi subalternii lui Basescu, parte integranta a camarilei. Domnul Valentin Iliescu dar si domnul Valeriu Tabara erau, atunci, foarte suparati pe unguri. Astazi, i-au iertat, guverneaza impreuna.

Am lucrat putin cu domnul Valentin Iliescu. Am fost mutat la alta comisie. Dar am remarcat cu cata abilitate incerca sa ne convinga, pe mine si pe doamna deputat Smaranda Dobrescu, de la PSDR (Cunescu) ca este trup si suflet alaturi de noi, cei de la putere. In background, ii asigura pe cei din PDSR ca niciodata nu a fost mai apropiat de sosial-democratie.
A trecut timpul si orizontul i-a adus domnului Valentin Iliescu doua vesti: una proasta si una buna. Vestea proasta era ca din cauza politicii duplicitare, PUNR urma sa nu mai pupe Parlamentul Romaniei cat va fi existat aceasta institutie. Vestea buna era ca aparuse ApR-ul domnului Theodor Melescanu care se umfla (dar, vai! numai mediatic). Pentru unii, ApR – si asta i-a fost fatal – a devenit o trambulina mai putin jenanta spre PDSR si apoi spre PNL. Domnul Valentin Iliescu a negociat. Dar viata bate filmul si domnul Valentin Iliescu cocheta si cu PDSR. Dupa 2000, il gasim parlamentar PDSR. Apoi, am pierdut sirul pentru ca oricand ii auzeam numele era fie la PD fie la PDSR, dupa cum batea vantul. In 2008, n-a ghicit-o! PD i-a incredintat filiala Giurgiu si misiunea de a candida la Camera Deputatilor. Avand talente organizatorice, domnul Valentin Iliescu a reusit sa faca in asa fel incat PD sa nu aiba nici un parlamentar in judetul Giurgiu, ceea ce nu e rau deloc.
Astazi, domnul Valentin Iliescu, aflandu-se in perioada PD-ista a vietii domniei sale, este secretar de stat (degeaba) pentru relatia cu Parlamentul (a Guvernului, bineinteles).
Precizez ca pentru un guvern serios si responsabil, functia domnului Valentin Iliescu este foarte importanta. Aceasta functie a fost ocupata, in timp, de Alexandru Sassu, Bogdan Niculesc-Duvaz, Axinte Gaspar, Mihai Voicu, adica oameni din prim-planul partidelor aflate la guvernare. Premierul Boc l-a desemnat pe domnul Valentin Iliescu, in aceasta functie, fiind vorba despre o persoana inutila partidului si despre o functie la fel de inutila unui Executiv care guverneaza prin ordonante.
Este limpede ca domnul Valentin Iliescu traieste cea mai mare plictiseala a vietii domniei sale.
Are trei preocupari principale: anticoruptia si cele doua firma in care este actionar. In ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, a adoptat linia de conduita a mogulului-oligarh Basescu si a celorlalti colegi de camarila. Se ocupa de lupta impotriva coruptiei altora. Chiar si asa, intr-un mod mai mult decat ridicol.

Domnul secretar de stat, inaltut demnitar al statului, a sutit un “raport” de la Curtea de conturi din care rezulta ca sume imense de bani, destinate constructiei de diguri, au foat fraudate in perioada … ghiciti … nu in periada doamnei Sulfinei Barbu care avea o firma de “specialitate” impreuna cu domnul Silvian Ionescu si care, intamplator, se ocupa exact de domeniul in care doamna Sulfina era ministru. Imensa frauda s-a produs in timpul guvernarii PNL, ecact la 30 de secunde dupa ce PD fusese dat afara de la guvernare.
Bineinteles, ca raportul este secret, nu poate fi facut public, dar va fi facut cunoscut … odata si odata.
Nu stiu de ce dar “stilul si metodele de munca” ale domnului Valentin Iliescu seamana ca doua picaturi de apa cu “expertiza” lui Basescu in legatura cu filmul in care loveste un copil, Expertiza nu putea fi facuta publica dar odata si odata …
Daca n-am fi persoane educate si cu staif, i-am da, probabil, un singur raspuns domnului Valenin Iliescu. Hai sictir, ca filmul asta l-am vazut in toate nuantele de portocaliu.
Dar domnul Valentin Iliescu nu se ocupa numai de lupta impotriva coruptiei altora. Domnul valentin Iliescu este om de afaceri. Si nu in orice domeniu.
Domnul Valentin Iliescu este om de afaceri intr-un domeniu foarte apropiat de cel in care se lupta cu coruptia. iata cum suna obiectul de activitate al uneia dintre firmele sale:
Extractia pietrei ornamentale si a pietrei pentru constructii, extractia pietrei cal caroase, ghipsului, cretei si a ardeziei. Extractia pietrisului si nisipului; extractia argilei si caolinului
Societatea “EXPLO TERASIT” SRL infiintata intamplator in circumscriptia Bistrita Nasaud in anul 2001, adica exact in anul si in locul in care domnul Valentin Iliescu devenea deputat. Interesant!
Din bilantul pe anul 2008 al firmei domnului secretar de stat Valentin Iliescu rezulta performante spectaculoase.
Cifra de afaceri:1056354.00 RON Nr. salariati:6 Profit brut:348407.00 RON
Prin urmare cu doar 6 salariati dintre care un administrator si o secretara firma a realizat o cifra de afaceri de 10,5 miliarde lei vechi. Cu aceeasi 6 salariati, firma domnului secretar de stat a obtinut un profit brut de 3,4 miliarde lei vechi adica o rata de 32,3%. Uaaaaaaaaaaaaaaa! Super domnul secretar de sta!
Intrebare: cati din banii cifrei de afaceri sunt din bani publici si cum au fost obtinute contractele?

Dar domnul secretar de stat Valentin Iliescu mai poseda, ca tot demnitarul care se respecta, inca o firmulita. Mica fifty-fifty cu sotia domniei sale. Este o firma comerciala cu un obiect de activitate, daca nu nerod sau agramat exprimat, cel putin ciudat:
“Comert cu ridicata al altor bunuri de consum nealimentare, n.c.a.”
Domnul secretar de stat Valentin Iliescu care, in aceasta firma, are 50% din capital, este un nesimtit pentru ca ii da voie sotiei, sub sanctiunea divortului iminent, sa nu depuna bilantul pe anii 2007 si 2008, sa stim si noi, admiratorii domniei sale ce banuti invarte in firma de familie in care sotia este administrator. Desigur, domnul secretar de stat nu se afla in stare de incompatibilitate pentru ca administrator este consoarta iar domnia sa are … doar 50%. Oare cum or lua hotararile in adunarea generala, in caz de egalitate? Sa fie mama-soacra factorul de mediere? …

7 Responses to “Valentin Iliescu – necrutatorul si tainuitorul de dovezi. Valentin Ilescu, omul de afaceri in domeniul extractiei pietrisului si nisipului, extractiei argilei si caolinului, pietrei pentru constructii, extractiei pietrei calcaroase, ghipsului, cretei si a ardeziei. Din domeniul public :)”


 1. codeus

  buna dimineata George

 2. @Cody, buna dimineata!


 3. Florin Matei

  V. Iliescu ăsta îndeplineşte rolul lătrăului perfect în opera de înfierare a PNL de către Primul Manipulator al Ţării, Traian Băsescu. Moluscă mâzgoasă, care se face, oricând e nevoie, preş la picioarele împleticite ale puternicilor zilei. Scârbos specimen…

 4. Exact asta îmi evocă şi mie.
  Un limax cu ochi de peşte mort de supradoză şi fiert în formol!
  Cred că pute rău…


 5. robert horvath

  DUPA ARESTAREA IN SUA A 12 SPIONI RUSI
  URMEAZA INEVITABIL ARESTARE AGENTULUI ROSU
  VOLODEA TISMANETKY

  http://exploziv-news.ro/abc/575-in-timpul-mandatului-lui-iliescu-sobolanul-kgb-ist-tismaneanu-i-a-spart-casa-de-la-new-york-redactorului-sef-al-exploziv-news-acum-spionul-rus-se-afla-in-solda-lui-basescu-si-condamna-comunismul.html

  FBI

  International Operations Division – Joseph M. Demarest, Jr.

  In aceste zile cand presa si opinia publica este preocupata de spionii rusi infiltrati in SUA trimit atentiei dumneavoastra cazul spionului rus Vladimir Tismanetki. Actiunea de infiltrare a fost o actiune organizata de serviciul romanesc in colaborare cu cel sovietic .Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrareain SUA sa produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta. Anexez documentele pertinente acestui caz,. Va rog a confirma primirea si numarul de inregistrare.
  Robert Horvath Cineast -Cetatean american.

 6. @Toni, asta e! L-ai prins ca un fotograf profesionist :)

 7. Sunt din Giurgiu si l-am cunoscut pe acest deputat zero barat. Noi ii spuneam deputatul gargaragiu VAI. Nu a facut nimic, absolut nimic notabil pentru Giurgiu. A plecat cu coada intre picioare. Este bine sa stim ce afaceri face fi-sa si ce invarte el pe langa firma fiicei sale. Acest, cum bine a zis cineva, limax, are o incredibila placerea a fitilismului. Si la Giurgiu venea cu tot soiul de “bombe” care se dovedeau a fi niste fasuri de care a doua zi se dezicea, ca, nu-i asa, usturoi nu a mancat, gura nu-i pute.

Leave a Reply