George Serban

VITEJII NOSTRI AU INVINS BESTIILE DE CAINI …

Adica, voi vreti sa spuneti ca, in fata Guvernului, in Piata Victoriei, eu am manifestat pentru ca acestor caraghiosi sa nu li se reduca salariile cu 25%, sa nu fie concediati? Sa nu indrazniti, sa-mi raspundeti afirmativ …
Va pot spune ca numarul hotilor si smecherilor va scadea in Romania odata cu reducerea numarului politistilor, prin concedierea hotilor si smecherilor.

Educatia si responsabilitatea ma obliga sa ma abtin de a indemna la nesupunere sau neexecutarea ordinelor in structurile militare sau militarizate ale statului. Dar sunt sigur ca nici o comenduire, nici o guvernare, nici o justitie a unei Romanii democrate nu va condamna un militar, un ofiter din armata, din serviciile de informatii, din politie care va refuza in timpul regimului Basescu sa execute un ordin care ar insemna un abuz, o incalcare a legilor sau Constitutiei tarii. Si, la fel de bine, sunt convins ca … “executarea ordinului” nu va putea fi o scuza, asa cum nu a fost nici in timpul nazismului si ar fi trebuit sa nu fie nici in timpul comunismului.
La doua zile dupa ce implinisem 7 ani si cu trei saptamani inaintea Craciunului din acel an, candva, in puterea noptii, usile sau dat de perete, frigul noptii a intrat in casa care se umpluse de oameni. Incremenit de spaima, am vazut-o pe mama plangand pe jos si niste oameni care il duceau pe tata, legat cu mainile la spate. Tatal meu nu era disident politic. Sa nu fiu inteles gresit. Declarase, intr-un “cadru organizat”, ca nu este de acord cu o hotarare de partid.

N.B.: Nu dau doi bani pe Sorin Ovidiu Vantu. Dar un abuz, impotriva lui, este un abuz!

3 Responses to “VITEJII NOSTRI AU INVINS BESTIILE DE CAINI …”


  1. ana

    in sfarsit un articol bun despre SOV …
    adica ai abordat subiectul atat cat merita el abordat

  2. O sa pateasca si astia ce au patit si aia.
    Unii si altii din politica au vrut pace fara dreptate si dreptate fara adevar. Astea sunt rezultatele.

  3. Am apreciat faptele de vitejie, socotind că toţi ne-am acoperit – astfel – de glorie!”

Leave a Reply