George Serban

Zile de campanie, pe furis, stupide si plictisitoare

Astazi, la 21:30 pe Realitatea TV, va fi chestionat Traian Basescu. El a anuntat ca are cateva raspunsuri la care nu are cine sa-i puna cuvenitele intrebari.

Imediat s-au gasit Emil Hurezean si Adrian Ursu. Sper sa aflu si eu ce l-au intrebat pentru ca ce va raspunde stiu dinainte. Discursul este deja stereotip, in cel mai pur mod comunist, fara solutii, fara creativitate, acuzand tot ce misca in jurul sau ca fiind la originea angoaselor prezidentiale. Voi face exact ceea ce fac cand imi apare pe micul ecran favorita compatriotilor mei, Mihaela Radulescu. Ma manifest curajos si democratic. Schimb canalul. Oricum, mare diferenta nu este intre ei!
Deci, suntem in plina campaie, pe furis!
Sper ca domnul presedinte sa nu ocoleasca subiectul favorit si frivol al campaniei domniei sale, acordul cu FMI, de tip FNI. Doar are nevoie de un alibi pentru guvernarea incompetenta si paguboasa pe care o gestioneaza impotriva romanilor. Ca sa parafrazez o urare pe care i-o facea cu ceva timp in urma Corinei Dragotescu, ii urez si eu domnului presedinte sa-i fie dupa cum le-o asterne romanilor. Asa sa-i ajute Dumnezeu!
Ne aflam in a saptea zi de campanie electorala, pe furis, inaugurata de dl. presedinte in Parlamentul Romaniei, odata cu discursul despre FMI si nevoile romanilor, nevoi despre care dumnealui a aflat, probabil, din transcripturile interceptarilor telefonice(*) pe care i le pune la dispozitie SRI.
Despre domnul Basescu am scris. As fi vrut sa scriu ceva si despre restul guvernului, adica despre ministri social-democrati dar mi-e mila. Sincer mi-e mila. Toata ura populatiei pentru zilele care urmeaza se va focaliza pe … ai PSD-ului. Marian Sarbu este cel care taie totul iar Cati Andronescu este cea care nu da nimic. In timp ce ei stau in negocieri nesfarsite cu sindicatele adunand, picatura cu picatura, antipatie electorala, Mircea Geoana are o problema fundamentala. Dupa ce si-a negociat propriul fotoliu si a cocotat cativa infometati in fotoliile ravnite pe la Agricultura si mai stiu eu unde, acum, pe cel mai nepretuit social-democrat al tarii il … grija de cine va fi comisar european. Ma bate gandul ca vrea sa faca o smecereala si sa mai scape de cineva. Eventual, sa-i cumpere tacerea de pe acum. Sper sa nu fie vreun prieten de al meu. Sau, cine stie, … mi-o folosi?
Cel mai simpatic dintre toti ministri PSD este, de departe, Dan Nica. El este Salvatorul de serviciu al Marii Coalitii. Iese dupa sedintele de Luni si la orice intrebare a jurnalistilor raspunde ca … totul este in regula in coalitie. Dar – intreaba o ziarista – presedintele PSD tocmai a spus ca … Nu, nu, nu – raspunde plin de energie linistitoare al doilea om al guvernului sau chiar al treilea, daca il mai pun si pe Dansul.
Stupida, penibila si nefericita guvernare! Va ramane in istorie la fel de jenanta ca si patronul ei spiritual.

(*) am scris aceste randuri inaintea emisiunii de la Realitatea. Aflu de la Antena 3, inregistrat fiind Traian Basescu, ca dumnealui asculta transcripturile discutiilor ministrilor PSD cu sindicatele.

DOMNE,  JEGOS  PERSONAJ  ESTI!

No Responses to “Zile de campanie, pe furis, stupide si plictisitoare”

 1. Da, telecomanda e o invenţie genială. Mie-mi place cel mai mult butonul din dreapta sus, cu care se închide televizorul!
  Oare pe cine ar vrea Geoană să trimită la Bruxelles? Eu ştiu vreo doi oameni care ar putea fi excelenţi comisari europeni… Şi de unul din ei tare ar vrea să scape actualul preşedinte al PSD…
  Guvernarea asta e ca un banc prost. Sau ca un vis urît, complicat, încîlcit, din care tot încerc să mă trezesc dar nu pot.

 2. @Lucia Verona
  1. da, telecomanda este extrem de uitla; din pacate, fascinatia uratului – nu fizica, a cuiva – iti induce teama de a te izola inchizand televizorul.
  2. cred ca ne gandim la aceeasi persoana. scriindu-va mi-a venit o idee: de ce nu s-ar duce Geoana, comisar european, ar fi un castig pentru toata lumea? … o dar ce castig!!! :)

 3. Da, ar fi o idee :)

 4. Citind titlul …parca te si vad in transee! ;)
  De fapt, cred ca multi suntem pe front!

  In schimb, am auzit o vorba cum ca unii ar fi doar ”adulatori euforici, altii critici onesti”! Vorba lu’Hurezeanu! Am inteles ca el s-a lasat convins don Prezident, si acum se trece la demontarea mesajelor hăhăhă!

 5. PS: am uitat ghilimele la hăhăhă, dar cred ca nu e nevoie, nu?

Leave a Reply